infrastruktúra kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: infrastruktúra

A Schneider Electric legújabb DCIM megoldása nagyobb rálátást biztosít az adatközpontokra

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette a StruxureWare Data Center Operation 8.0 verzióját, amely a korábbi, StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) megoldás továbbfejlesztett változata.

2016. május 20. 09:47

Okos város fejlesztések a hatékonyabban működő, élhetőbb városokért

Budaörsön rendezte meg az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) „A városfejlesztés új útjai – Okos Város Konferencia” elnevezésű konferenciáját, mely a jövő városairól szólt, arról, hogy hogyan formáljuk a jövő településeit, hogy milyen városokban szeretnénk élni, hogy kihasználjuk-e az infokommunikáció adta lehetőségeket vagy, hogyan lehet kivédeni az esetleges veszélyeket.

2016. május 12. 10:44

Egyedülálló hiperkonvergált infrastruktúra-kínálattal erősít a Dell

A Dell tovább bővíti az iparág legszélesebb hiperkonvergált infrastruktúra-kínálatát, hogy - igazodva a jelenlegi és jövőbeni igényeikhez - az ügyfelek számára még gyorsabbá és egyszerűbbé váljon az informatikai környezetek létrehozása és felügyelete.

2016. április 16. 03:39

A vállalatok támadáskor többet fizetnek a helyreállításért, ha a virtuális infrastruktúra is érintett

A vállalkozásoknak jelentős összegekbe kerül egy kibertámadás, főleg akkor, ha a virtuális infrastruktúra is érintett az incidensben. A nagyvállalatok átlagosan több mint 800 000 dollárt fizetnek egy-egy biztonsági incidens után, ami kétszer annyi, mint a csak a fizikai infrastruktúrát érintő támadások helyreállítási költsége. 

2015. augusztus 29. 08:50

A cloud egy darwini mutáció: csak a legrátermettebbek maradhatnak fenn

A cloud a számítástechnika jövője, ebben mindnyájan egyetérthetünk. Ha egy üzleti szoftverszállítónak nincs cloud stratégiája, akkor a saját fennmaradását kockáztatja. 

2014. augusztus 18. 15:15

Konzultáció a teljes szélessávú lefedettségért

Magyarországon jelenleg még 500 olyan település van, amely nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapvető infrastruktúrával. A kormány ennek megváltoztatása érdekében konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel.

2014. április 15. 11:28

Indul a Sulinet+ program

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF Intézet) az Új Széchenyi Terv keretében a hazai közoktatás központi informatikai infrastruktúrájának nagyszabású eszköz- és szolgáltatásfejlesztését valósítja meg a Sulinet+ (sulinet plusz) program keretében. Minden közoktatási intézménybe (országosan mintegy 5000 iskolába) kerülnek új hálózati eszközök 2014 végéig.

2013. november 22. 14:56

Dell és SAP megoldások – adatok másodpercek alatt

A Dell és az SAP megoldásai felgyorsítják a vállalati döntési folyamatokat, és valós idejű elemzést biztosíthatnak, ezért egyre többféle iparágban, különböző méretű vállalatok számára nyújtanak ideális megoldást. A Dell hardverei és szolgáltatásai, valamint a SAP HANA szoftver segítségével a vállalatok gyorsabb betekintést nyerhetnek az adatokba, és maximalizálhatják a hatékonyságot.

2013. október 25. 12:46

Kortárs dizájn a HP konvergens infrastruktúrájára szabva

A HP bemutatta a OneView-t, amely az iparág első, konzumer technológiák által inspirált infrastruktúrafelügyeleti platformja a HP konvergens infrastruktúrájához. A megoldás egyszerűsíti az adatközponti folyamatokat támogató alapvető lépéseket és lehetővé teszi az IT-csapatok számára, hogy kisebb költség és kevesebb leállást okozó emberi hiba mellett, jóval hatékonyabban végezzék az üzemeltetés feladatát.

Kulcsszavak: infrastruktúra platform IT HP
2013. szeptember 27. 12:47

PowerEdge VRTX – nagyvállalatok számára is

Nem csak kis- és középvállalkozások száméra lehet alterneatíva a Dell megoldása, hiszen ezáltal egy nagyobb vállalatok is gyorsíthatják az üzleti alkalmazások, informatikai szolgáltatások telepítését, emellett pedig az adatközpont hatékonyságát és az informatikai szolgáltatás minőségét is javíthatják.

2013. július 7. 14:12

PowerEdge VRTX – egységesített informatikai megoldás a kisvállalatoknak

A Dell Enterprise Forum konferencián mutatkoztak be a gyártó egységesített infrastruktúra-kínálatának legújabb alkalmazás- és terhelésközpontú megoldásai. A Dell egy teljesen új ügyfélréteg – a fiókirodák, valamint a kis- és középvállalatok – számára is eljuttatja egységesített technológiáit.

2013. július 7. 14:01

Nem csak a fű zöld a világ legzöldebb stadionjában

A Siemens olyan insfrastrukturális fejlesztéseket szállít Brazíliának, amelyek a jelenleg is zajló Konföderációs Kupa és a jövő évi labdarúgó-világbajnokság sikeres lebonyolítását szolgálják. Az 1,3 milliárd euró értékű megbízás keretében elkészült a világ legzöldebb stadionja, hosszútávon pedig a fejlesztések az ország energiahálózatának korszerűsítéséhez is hozzájárulnak.

 

2013. június 26. 11:47

Új, terhelés-optimalizált vállalati IT megoldások a Delltől

A Dell bejelentette az SAP HANA® platformhoz kifejlesztett új megoldásait, amelyek jelentősen leegyszerűsítik az ügyfelek számára üzleti szempontból létfontosságú alkalmazások és terhelések futtatását és telepítését. Továbbá lehetővé teszik, hogy a felhasználók könnyedén rendszerükbe illeszthessék az SAP HANA rendszert futtató Dell szervereket, adattárolókat és hálózati rendszereket.

Kulcsszavak: infrastruktúra SAP Dell
2013. február 5. 08:00

Schneider Electric: fizikai IT infrastruktúra középvállalkozásoknak

A Schneider Electric bemutatta a kis-és középvállalkozások számára tervezett InfraStruxure for Small IT megoldását. Az iparág legelső, szoftvert és hardvert is magába foglaló kínálata segítségével a kkv-k számára is lehetővé válik, hogy átfogó fizikai IT infrastruktúrát építsenek és menedzseljenek.

2012. május 17. 08:14

Az infrastuktúra biztonsága szoros összefüggésben van az Unió versenyképességével

A magyar soros elnökség az információs infrastruktúrák európai védelméről szervezett konferenciát 2011. április 14-15-én, Balatonfüreden. A találkozón minden uniós tagállam képviseltette magát, az Európai Bizottság részéről Neelie Kroes, a Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke is felszólalt a szakmai programok során. A rendezvényen Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára elmondta: "a kritikus infrastruktúravédelem nem kizárólag biztonsági kérdés, szoros összefüggésben van az Európai Unió versenyképességével is."

2011. április 16. 18:15

Szabványos platform a szolgáltatásorientált IT-infrastrukúra kiépítéséhez

A FlexFrame Infrastruktúra nagy mértékben egyszerűsíti a szervererőforrások dinamikus kiosztását az adatközpontban.

2007. november 12. 14:07

Az EMC bemutatta az iparág legátfogóbb tárolási szolgáltatás-csoportját

Az új professzionális szolgáltatás-portfólió segíti az EMC ügyfeleit az információ életciklus menedzsment megoldások alkalmazásában.

2004. január 27. 12:29

IBM: express termékportfólió középvállalatoknak

Az IBM a középvállalatok irányába terjeszti ki express portfólióját, olyan speciális árfekvésű és tervezésű termékekkel, melyek az igényalapú számítástechnika integrációs és információkezelési igényeit veszik célba.

2003. november 6. 13:00

Konferencia a magyar digitális jövő kérdéseiről

„Tartalom és információs infrastruktúra" címmel műhelykonferenciát tartott ma a World Wide Web Consortium (W3C) Magyar Iroda, az MTA SZTAKI és az Axelero Internet.

2003. október 2. 13:14

Áttörés jelentő Grid szakmai nap

Szeptember 24-én az MTA SZTAKI-ban előadásokkal és bemutatókkal egybekötött Grid technológiai szakmai napot tartottak.

2003. szeptember 25. 17:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás