integrált áramkör kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: integrált áramkör

Nem talált gazdára az első integrált áramkör

A múlt héten számoltunk be róla, hogy áruba bocsájtják Jack Kilby világhírű találmányát, az első integrált áramkör prototípusát. Sajnos azonban nem sikerült új gazdát találni a mikrochipnek, amelynek becsült értéke 1 és 2 millió dollár közé tehető.

2014. június 23. 12:19

Elárverezik az első integrált áramkör prototípusát

1958-ban alkotta meg az integrált áramkört Jack Kilby a Texas Instrumentsnél. Most aukcióra bocsájtják a mikrochipet, mely feltalálóját a Nobel-díjhoz segítette.

 

2014. június 19. 14:29

Az Infineon fejleszti a termékazonosító áramkörök gyártását

A német Infineon, a világ egyik legnagyobb félvezető áramkör gyártója nagy fontosságot tulajdonít az árucikkek elektromos azonosítására és logisztikai kezelésére alkalmas áramkörök gyártásának.

2004. április 7. 08:45

65nm-es TI integrált áramkörök

A Texas Instruments (TI) újabb nagy lépést tett előre az integrált áramkörök következő generációjának gyártása felé.

2004. március 24. 09:55

Optimista hang az IC-piacról

Sok "siránkozás" után, hogy az elkövetkező időszakban visszaesik az integrált áramkörök piaci forgalma, megszólalt egy optimista hang is. A Toshiba - a világ egyik legjelentősebb lapkagyártója - kereskedelmi szakemberei úgy ítélik meg a piaci helyzetet, hogy a megtorpanás csak átmeneti és rövid ideig tart. Szerintük az integrált áramkörök piaci forgalma 2004 végéig évente átlagosan 20 százalékkal nő.

2001. február 26. 08:38

Az integrált áramkörök következő generációi

Az alábbiakban megkísérlünk egy rövid áttekintést nyújtani azokról a félvezető-technológiákról, amelyekkel a következő tíz évben (2000-2010) gyártják majd a számítógépekhez és a mobileszközökhöz az integrált áramköröket (mikroprocesszorok, DSP-k, memóriák és egyebek).

2000. január 19. 20:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2019. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

Sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100%-os tulajdonosa. A két szolgáltató mostantól egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez. A Vodafone és a UPC egyelőre különálló vállalatként működnek tovább,  az ügyfeleket pedig változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálja ki.

2019. augusztus 1. 12:20
online sportfogadás