internetes zaklatás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: internetes zaklatás

Az online zaklatás és a tehetetlen(?!) szülők

A szülők 20%-a érzi azt, nincs ráhatása gyermeke online tevékenységére, és 38%-uk aggódik, hogy csemetéje internetrajongása függőséghez vezet. Sok felnőtt érzi úgy, hogy saját, digitálisan aktív szülei és nagyszülei is veszélyeztetettek. 

2015. november 7. 14:08

Amikor halálba visz a kiberzaklatás

A Szegedi Tudományegyetemen országos tanácskozást rendeztek az internetes zaklatás elleni küzdelemről. Az egyik előadót, Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét a Kossuth Rádió Közelről című műsorában kérdezték a jelenségről.

2015. október 26. 14:25

A gyermekeket is meg lehet védeni a neten leselkedő veszélyektől

Az online lopás és zaklatás talán korunk egyik legaktuálisabb jelensége és problémája. A Kaspersky Lab kutatójának, Kate Kochetkova biztonsági tippjei következnek, amelyekkel kivédheti, hogy ön vagy gyermeke az online támadások áldozatává váljon.

2015. október 21. 13:19

A Kaspersky Lab fellép az internetes zaklatás és megfélemlítés ellen

A Kaspersky Lab az ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments) társult partnere lett, és támogatta a Hackathon eseményt annak érdekében, hogy gondozza a legújabb informatikai innovációkat, valamint, hogy kezelje a megfélemlítés és zaklatás globális problémáját.

2015. október 16. 08:23

A kamaszok nagyobb problémának tartják az internetes zaklatást, mint a kábítószerrel való visszaélést

A Vodafone legfrissebb felmérése szerint a kamaszok több mint fele úgy gondolja, hogy az internetes zaklatás rosszabb, mint a személyes zaklatás, 43%-uk pedig úgy érzi, hogy nagyobb problémát jelent a fiatalok számára, mint a kábítószerrel való visszaélés.

2015. szeptember 28. 16:38

Megfélemlítés az iskolaudvartól a közösségi oldalakig

A megfélemlítés és zaklatás jelensége nem új keletű, sok felnőtt még most is fel tudja idézni, hogyan piszkálták osztálytársai. Míg a „hagyományos” megfélemlítés, piszkálás alatt a játszótéren és az iskolában elszenvedett szóbeli és fizikai bántalmazást értjük, a zaklatás nem áll meg az iskolaudvarban, hiszen mára mindez tovább folytatódik az online felületeken is. 

2015. május 30. 10:18

A szülők többsége nem ismeri az online zaklatás fogalmát

Az ESET kutatásából kiderül, hogy a brit szülők 54 százalékának fogalma sincs róla, ha a gyerekét az interneten keresztül zaklatták. Ez azt is jelenti, hogy a legtöbb szülőnek nincsenek a kezében a megfelelő eszközök, hogy felismerje és kezelje ezt, a gyerekekre egyre gyakrabban leselkedő problémát. A hazai helyzet hasonló, az ismeretek hiánya a szülők és a gyerekek részéről is komoly problémákat okoz.

2015. április 20. 19:04

A Kaspersky Lab az internetes zaklatásra hívta fel a figyelmet az MWC-n

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése felfedte, a szülők közel negyede érzi úgy, hogy nem tudja felügyelni gyermeke online tevékenységét, noha a megkérdezettek közel fele aggódik, hogy gyermeke internetes zaklatással találkozhat. A Kaspersky egy bizottságot állított fel, hogy a 2015-ös Mobile World Congressen, nyilvános panelbeszélgetés keretében beszéljenek a kérdésről. 

2015. március 4. 12:32

A KIM feljelenti az Ask.fm közösségi portált személyes adatokkal való visszaélés miatt

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) feljelenti az egyik közösségi portált személyes adattal való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt - jelentette be Balatoni Monika, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

2014. május 23. 16:42

Internetes zaklatás: minden harmadik tizenéves érintett

Nőtt az internetes zaklatás miatti segélyhívások száma. A kékvonalat működtető alapítvány pszichológusa a Kossuth Rádiónak arról beszélt, hogy szinte minden napra jut olyan telefonhívás, ami az internettel hozható összefüggésbe.

2014. március 22. 10:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2019. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. augusztus 8. 11:32
online sportfogadás