jövő kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: jövő

Nagy a tét, időben kell lépni

"Digitális jövő – oktatás" címmel rendeznek konferenciát május 10.-én Budaörsön a Sportcsarnokban. A programtervezet szerint - a BBC oktatási programjával kapcsolatos angol és magyar tapasztalatokat, a magyar kormányzati szándékokat, a hátrányos helyzetű gyerekeket érintő kérdéseket felvető előadások után - nyitott műhelyfoglalkozások keretében 15-20 – ezen a téren jelentős - kezdeményezés mutatkozik be: iskolák, technológia fejlesztők,  oktatás kutatók, kormányzati és önkormányzati emberek. Jelen lesznek a legfőbb érintettek, a gyerekek, akik konkrét foglalkozások keretében a gyakorlatban ismerkednek a lehetőségekkel. Jelenlétükkel, érdeklődésükkel arra fogják figyelmeztetni az „okoskodó felnőtteket”, hogy „értünk szól a harang”, hogy „a tét nagy”, „kérünk szépen benneteket időben lépni, amíg lehet”.

2017. március 31. 13:57

A jövő szakemberei voltak fókuszban a Macro-Talent 2015-2017 kutatást bemutató eseményen

A Macro-Talent 2015-2017 kutatást bemutató eseményen a jövő szakembereiről beszélgettek a szakértők, köztük a Telenor képviselője. A részvevők megállapították, hogy a vezető magyarországi vállalatoknak a globális munkaerőpiacon is versenyképesnek kell lenniük.

2015. április 17. 11:11

Légdeszka, repülő autó és önbefűző cipő – Marty McFly szerint ez vár ránk jövőre

Biztos sokan emlékeznek még a Vissza a jövőbe című filmre. A főszereplő, Marty McFly 2015-be érkezik, amikor is egy távoli jövő tárul a főhős szeme elé. Vajon a 80-as években elképzelt jövőképből mi válik valósággá?

2014. december 24. 10:11

A jövő autói a levegőben róhatják útjukat

Több vezető autógyártó cég is kipróbálja magát a repülő autók fejlesztése terén. A cél olyan megoldást találni, amely egyesíti a földi és légi közlekedést. Az Impress Magazin ír arról, hogy a myCopter már EU támogatást is kapott a project megvalósítására.

2014. szeptember 22. 10:08

Fél év múlva piacon a Project Ara [Videó]

Májusban elkészül az első Project Ara mobil alapmodulja, decemberre várható a platformot támogató Android frissítés megjelenése, januárban pedig kezdetét is veheti a cserélhető modulokból építkező készülékek értékesítése. Ez nem minden, hiszen a Google nyáron beizzítja speciális 3D nyomtatóját is, ami lehetővé teszi, hogy a Project Ara modelleket egyedi térbeli mintázatokkal ékesített burkolattal rendelhessék majd meg a vásárlók.

2014. április 18. 11:03

A BBC bemutatta jövőképét

A BBC Worldwide vezérigazgatója, Tim Davie bemutatta a BBC világméretű márkaépítésről, közönségbővítésről és kereskedelmi megtérülésről szóló új jövőképét. A vállalat új, globális BBC-márkanevet is bevezet.

2013. október 28. 10:06

Átlátszó, hajlékony AMOLED kijelző 3D képességekkel [Videó]

A Samsung egy fél perces videóban mutatja be koncepcióját, mely lényegében egy különböző szuper képességekkel felvértezett, rugalmas, átlátszó AMOLED panel.

2011. december 5. 17:58

Jövőkutatás: netre épülő pszichohistória

Több mint 60 évvel ezelőtt Isaac Asimov (Iszak Aszimov) sci-fi író "feltalált" egy új tudományágat - a pszichohistóriát -, amelynek révén, a matematika és a pszichológia kombinációjával megjósolhatóvá válik a jövő. A mostani társadalomtudósok ugyanerre vállalkoznak - csakhogy már a webes keresések, a Twitter-üzenetek, a Facebook- és blogbejegyzések vagy a több milliárd mobiltelefon révén meghatározható digitális lenyomatok jelentette hatalmas adatmennyiséget kiaknázva.

 

Kulcsszavak: jövő kutatás
2011. október 26. 10:50

Mit hoz az internetjövő Magyarországnak?

  Az e héten zajló Jövő Internet Hete  (Future Internet Week)  eseményt megelőzően magyar kutatók is létrehozták azt a szervezeti keretet, amely a hosszú távú, de a jövőt meghatározó stratégiai kutatásokat kapcsolja össze. A "Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform"  létrejöttét a Nemzeti Innovációs Hivatal kezdeményezte, felkérve a HUNGARNET Egyesületet e Platform megszervezésére és működésének koordinálására. A cél az, hogy a hazai kutatók és fejlesztők dolgozzák ki a magyar jövő Internet K+F stratégiáját programját.

Kulcsszavak: internet kutatás jövő
2011. május 19. 08:34

Veszélyeztetett munkahelyek - Harcban a számítógépek az ember ellen (2. rész)

Az okostelefon nem egyszerűen navigációs és kommunikációs eszköz. Rövid idő alatt elérte, hogy szinte valamennyi emberi  érzékelés tökéletes meghosszabbításának lehessen tekinteni. Gyorsan halad azon az úton, hogy egyfajta "információs mindenesként" minden feltett - leírt vagy kimondott - kérdésre megválaszoljon, vagy pedig átvegyen egyfajta önkéntes tanácsadói szerepet.

Kulcsszavak: jövő tudomány
2011. április 10. 14:08

Veszélyeztetett munkahelyek - Harcban a számítógépek az ember ellen (1. rész)

Az elmúlt négy évtizedben a számítógép-tudomány fejlődésének motorja a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett intelligencia volt: egy sor olyan, mind nagyobb teljesítményre képes technológia létrejöttét segítette elő ez a két irányzat, amely alapvetően alakítja át az egész világot. Most, amikor még tovább gyorsul a technológiai változás üteme, egyre inkább lehetővé válik olyan számítástechnikai rendszerek megalkotása, amelyek képesek megnövelni az emberi képességeket, vagy - számos esetben - teljesen ki is válthatják az emberi közreműködést.

Kulcsszavak: jövő tudomány
2011. április 10. 13:43

Kétpercesek a jövőről

Kátyúriasztás és parkolóhely-keresés mobiltelefonnal; soha meg nem álló tömegközlekedési eszköz, mozgó megállókkal; intelligens bevásárlólista, melyet háztartási gépeink diktálnak. Ezeket az ötleteket díjazta a zsűri az IBM Smarter Cities videopályázatának eredményhirdetésén, az A38 hajón. A Facebookon meghirdetett versenyre 34 kisfilm érkezett, eredeti ötleteket felvillantva, hogyan tudnánk élhetőbbé tenni városainkat.

Kulcsszavak: Facebook jövő
2010. november 6. 15:51

Megnyílt a "Jövő Áruháza" Szolnokon

Szolnokon megnyílt a "Jövő Áruháza". A projekt a Magyar Telekom és Szolnok városa által egy évvel ezelőtt indított intelligens városprogram része. A T-City a szolnokiak számára biztosítja a Magyar Telekom új termékeinek és szolgáltatásainak elérését; ezen kívül a város lakói és vállalkozásai tesztelhetik a legújabb fejlesztéseket és segíthetik ezek tökéletesítését tapasztalataikkal, javaslataikkal.

2010. június 7. 18:44

Bemutatták az EU első intelligensotthon-koncepcióját

Az intelligensotthon-technológiát, azaz a háztartási berendezések egy köztes eszközzel, például mobiltelefonnal való vezérlését mutatták be Németországban.

Kulcsszavak: tudomány jövő
2010. február 16. 09:51

Ilyen lesz a jövő számítógépe

A Dell szakítana a hagyományokkal, és egy jövőbemutató számítógépmodellel lepné meg a felhasználókat, egy olyan rendszerrel, amely híján van minden perifériás eszköznek.

Kulcsszavak: Dell PC jövő
2010. január 19. 18:09

Öt új technológia, amely megváltoztatja a világot (2. rész)

Talán a 3D-s látványnál is forradalmibb technológia a kiterjesztett valóság, amelynek lényege, hogy különféle szöveges vagy vizuális adatot tudunk majd kapni például egy mobilkamera által megjelenített, valóságot közvetítő képhez, illetve újféle módon is interakcióba léphetünk a körülöttünk lévő tárgyakkal, eszközökkel, miközben releváns információkat is nyerünk róluk.

Kulcsszavak: jövő
2009. november 15. 11:27

Öt új technológia, amely megváltoztatja a világot (1. rész)

A jövő felhasználója érintőképernyős hordozható számítógépével, egy gigabites vezeték nélküli hálózaton keresztül kapcsolja be a falon lógó hajszálvékony HDTV-t, hogy megnézzen egy 3D-s filmet; a filmhez persze nem kell semmilyen DVD vagy Blue-ray lemez, hiszen az egy médiaszerverről letöltve, csúcssebességű USB-kapcsolatnak köszönhetően kerül a vezeték nélküli HD (High Definiton: nagyfelbontású) készülékbe, amely az adatokat a tévé képernyőjére továbbítja. Ez a jövőkép hamarosan valósággá is válhat.

Kulcsszavak: jövő
2009. november 12. 12:20

3D-s kontaktlencséké és kémbiztos nyomtatóké a jövő

Napjainkban az irodai munka jelentős részét az adminisztrációs feladatok teszik ki, éppen ezért sokszor érezzük monotonnak a hétköznapjainkat. A Canon megbízásából készült futurológiai jelentés azonban biztató változásokra hívja fel a figyelmet.

Kulcsszavak: jövő Canon
2008. december 6. 10:07

A jövő mobiljait saját hangunk töltheti fel

A már ismert piezoelektromos effektus kinyerésére használt anyagok nanoszintre történő csökkentésével kutatók szerint nemhogy csökkenne, de megháromszorozódik a kinyerhető elektromosság, így nemsokára saját hangunk is képes lehet feltölteni mobiltelefonunkat.

Kulcsszavak: mobiltelefon jövő
2008. december 5. 07:39

Műanyag tranzisztor: nyitva az út a mesterséges bőr és a humanoid robotok előtt

Közeleg a perc, hogy műanyag helyettesíti a szilíciumot a tranzisztorok alapanyagaként - az újítás valóságos forradalmat hozhat az elektronikai iparba.

Kulcsszavak: tranzisztor jövő
2008. július 18. 18:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás