kék lézer kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: kék lézer

Készülnek a gyártók a kétféle DVD formátumra

A fénymásolóiról és nyomtatóiról ismert japán Ricoh Bluray és HD DVD írható lemezeket egyaránt szándékozik forgalmazni, az LG-ről pedig felröppent az a hír, hogy egy mindkét formátumot kezelni tudó lejátszón dolgozik.

2006. március 6. 21:04

Egymilliárdba kerül a DVD-háború a szakmának

A már hosszú évek óta tartó következő generációs formátum harc az eljövendő években a szakmának csakis az európai kontinensen több mint egymilliárd euró veszteséget okozhat.

Kulcsszavak: DVD kék lézer Blu-ray HD DVD
2006. február 6. 18:36

Bluray meghajtó is lesz az Xbox 360-hoz?

A Microsoft egyik illetékese úgy nyilatkozott, hogy az Xbox 360-hoz tervezett HD DVD kéklézeres optikai lemezmeghajtó mellett a másik formátum sikere esetén szóba jöhet egy Bluray külső meghajtó forgalmazása is.

2006. január 13. 08:02

A BDA véglegesítette a Blu-ray Disc formátum specifikációit

A Blu-ray Disc Association bejelentette a Blu-Ray Disk formátum specifikációinak teljessé tételét és a BD-ROM, BD-RE és BD-R licencek kiadásának a megkezdését. A specifikációk teljessé tétele lehetővé teszi a tartalomszolgáltatóknak és az eszközgyártóknak a legkülönbözőbb fajtájú és célú Blu-ray Disc termékek előállítását.

Kulcsszavak: kék lézer Blu-ray
2006. január 9. 20:54

50 GB-os Panasonic kéklézer lemez

A Panasonic 2006 tavaszán az USA-ban megkezdi az üres kéklézer lemezek szállítását. A vállalat írható és újra-írható egyrétegű és kétrétegű lemezek szállítását tervezi, amelyek nagy kapacitást biztosítanak a cserélhető tároló megoldásokhoz.

2006. január 9. 17:28

Következő generációs DVD filmek a nagy stúdióktól

Több nagy hollywoodi filmstúdió közzétette következő generációs, kéklézeres DVD lemezen megjelentetni kívánt filmjeivel kapcsolatos terveit, illetve azok egy részét.

2006. január 4. 19:20

Az Imation gyárt Blu-Ray és HD-DVD lemezeket is

A hordozható média területén elismert Imation bejelentette, hogy megkezdték mind a Blu-Ray mind a HD-DVD-lemezek fejlesztését, és jövő év első felében már forgalomba is hozzák az új termékeket.

2005. november 28. 19:43

Egyszerre ad ki HD DVD és Blue-ray lemezeket speciális védőréteggel az Imation

A hordozható média területén elismert Imation speciális karcolódás-mentes védőréteget fejlesztett ki, és védetett le új generációs DVD lemezei számára. Érdekesség, hogy a formátumháborút megkerülve a cég egyszerre ad ki rivális HD DVD és Blue-ray lemezeket.

2005. november 23. 10:39

Lejárt a lehetőség az egységes kéklézeres DVD formátum kidolgozására

A HD DVD következő generációs kéklézeres DVD technológiát fejlesztő Toshiba szóvivője szerint augusztus végén lejárt a lehetőség az egységes formátum kidolgozására még az első kéklézeres termékek megjelenése előtt.

Kulcsszavak: Blu-ray kék lézer HD DVD HD
2005. augusztus 23. 20:55

Új típusú másolásvédelem a kék lézer lemezeken

A Blu-ray Disk Association az AACS, BD+ és ROM Mark technológiákat adoptálja a következő generációs optikai adathordozók másolásvédelmének biztosítására.

2005. augusztus 10. 13:58

DVD helyett 30 GB-os holokártya

A HD és Blue Ray DVD-k versenyében hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egyéb alternatívákról, az egyik ilyen például a 30 GB-os tárolókapacitással rendelkező holografikus kártya.

2005. június 13. 08:48

BenQ hordozható CD és DVD írók

A ’Pocket Writer’ termékek 3,2 hüvelykes optikai lemezeket játszanak le, illetve ilyenekre írnak, A BenQ taiwani cég három ilyen eszközt mutatott be a Computex 2005 kiállításon, Taipeiben.

Kulcsszavak: kék lézer CD-RW DVD-RW Benq
2005. június 3. 11:03

100 GB-os írható Bluray DVD lemez a TDK-tól

A japán Nihon Keizai Shimbun napilap értesülése szerint a TDK-nak sikerült egy 100 GB-os tárolókapacitású, írható Bluray kéklézeres DVD lemezt kifejlesztenie.

Kulcsszavak: Blu-ray kék lézer TDK
2005. május 19. 17:30

Új DVD-szabvány: A kompromisszum rövid ideig tartott

A mai napig úgy tűnt, hogy a Sony és a Toshiba közös nevezőre jutnak a dvd utódját illetően . A két vállalat múlt heti tárgyalásai nagy port kavartak az IT-világban, mivel a Blu ray és a HD DVD hibridjének terveit vitatta meg a két gyártó.

2005. május 16. 21:11

A Blue-ray lehet a HD DVD helyett az elfogadott szabvány

A legfrissebb információk szerint a nemrég a Blue-ray és a HD DVD csoport között megkezdődött egyeztetések alapján valószínű, hogy a Sony technológiáját fogadják el.

Kulcsszavak: HD DVD HD kék lézer Blu-ray
2005. május 11. 10:25

A DVD-k új generációja a CeBIT-en

Az informatikai mindennapi életünkbe történt belopódzását nem csak a PC-funkciókkal ellátott okos mobiltelefonok, hanem a DVD-kbe költöző winchesterek, szoftverek is jelzik.

2005. március 14. 18:41

Az Apple is csatlakozott a Bluray Szövetséghez

Újabb fejlemény a következő generációs DVD technológia címéért vívott harcban, hogy a szórakoztató alkalmazások terén jelentős pozíciókkal rendelkező Apple is csatlakozott a Sony által alapított Bluray Szövetséghez.

Kulcsszavak: Blu-ray kék lézer Apple
2005. március 11. 19:30

Magyar professzor fejleszti a kéklézeres DVD utódját

Dr. Török Péter, a londoni Imperial College fejlesztője olyan lemezen dolgozik, mely több száz órányi TV-műsort képes tárolni.

2005. február 22. 11:00

Száz fölé emelkedett a kék lézer technológiát támogatók száma

A kék lézeres lemezeket alkalmazó társaságokat tömörítő Blu-ray Disc Association (BDA) február 15-én újabb mérföldkőhöz érkezett, mivel tagjainak száma meghaladta a százat.

Kulcsszavak: kék lézer Blu-ray
2005. február 16. 12:45

Két nagy videojáték-gyártó a Bluray DVD formátumot támogatja

Újabb fejezetéhez érkezett a kéklézeres Bluray és HD DVD formátumok között a gyártók kegyeiért vívott küzdelem, miután az Electronic Arts és a Vivendi is a Bluray mellett tette le a voksát.

2005. január 8. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

Meghosszabbított nevezési határidővel 2020. november 5. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

EasyBID néven új funkcióval gazdagodott Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer. A szolgáltatás révén mostantól Header Bidding technológiával is értékesíthetővé válnak a hirdetési felületek, ezáltal pedig növelhetők a tartalomszolgáltatói bevételek.

2020. október 8. 15:45
online sportfogadás