kémkedés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: kémkedés

Ismét felbukkant a Sofacy kiberkém csoport

A Kaspersky Lab Globális Kutató és Elemző Csapata új támadásokat észlelt a Sofacy nevet viselő kiberkém csoporttól, akik számtalan, továbbfejlesztett technológiát alkalmaznak, kifejezetten az agresszív folytonosságra és láthatatlanságra összpontosítva. 

2015. december 9. 12:13

A Turla kiberkém csoport a műholdakat használja a teljes anonimitás elérésére

Miközben a hírhedt orosz nyelvű kiberkém csoport, a Turla ellen nyomoztak, a Kaspersky Lab kutatói felfedezték, hogyan rejtik el a hackerek a tevékenységüket és a földrajzi helyüket. Az anonimitás elérése érdekében globális műhold hálózatokat használ a csoport.

2015. szeptember 12. 14:31

Kínai kiberkémek a légiközlekedésben és az egészségügyben

A komoly erőforrásokkal rendelkező csoport közel három éve támadja a kritikus területein működő vállalkozásokat Európa- és világszerte

2015. augusztus 28. 15:35

Blue Termite: egy kiberkémkedési kampány, mely fontos japán célpontokat támad

A Kaspersky Lab Globális Kutatási és Elemző Csapata felderítette a Blue Termite kiberkémkedési kampányt, mely cégek százait célozta meg legalább két éven keresztül Japánban. A támadók bizalmas információkra vadásznak, egy nulladik napi Flash Player sérülékenységet kihasználó kódot és egy fejlett hátsó ajtó programot használva. Ez az első olyan, a cég által ismert kampány, amely csak japán célpontokra fókuszál, és még mindig aktív.  

2015. augusztus 26. 11:27

Ismét támadásba lendült a Darkhotel kiberkém csoport

A Hacking Team – amely „legális kémprogramokat” árul egyes kormányoknak és rendvédelmi szerveknek – fájljainak kiszivárogtatását követően több hackercsoport elkezdte használni rosszindulatú célokra a vállalat eszközeit. Ezek között megtalálhatók az Adobe Flash Playert és a Windowst célzó különféle kihasználó kódok. Közülük egyet a kiberkémkedéssel foglalkozó hírhedt Darkhotel” csoport is felvett az eszköztárába. 

2015. augusztus 13. 13:35

A Wild Neutron kiberkém csoport újra visszatért

Jó ideig nem lehetett hallani a Wild Neutron csoportról, azonban most visszatértek. A hackerek korábban több nagyvállalatot is megtámadtak.

2015. július 20. 08:11

WikiLeaks: a francia államfőket is megfigyelte az NSA

Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy korábbi, valamint Francois Hollande jelenlegi francia elnök után is kémkedett az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írta honlapján a WikiLeaks kiszivárogtató portál birtokába került dokumentumokra hivatkozva a Libération francia lap.

2015. június 24. 10:34

Célzott kibertámadásokkal hatolnak be a Dél-kínai-tenger körüli országok rendszereibe

Országhatáron belüli kém infrastruktúra a valós idejű kapcsolathoz és adatbányászathoz, kémeszközök, amelyek 48 parancsot képesek végrehajtani: a Kaspersky Lab legfrissebb jelentésében felfedi, hogyan tudott a Naikon csoport az elmúlt öt évben sikeresen megfertőzni nemzeti szervezeteket a Dél-kínai-tenger körüli országokban.

2015. május 15. 11:15

Az NSA a Siemens ellen is próbált kémkedni

Az NSA arra hivatkozva igyekezett a BND bajorországi adatgyűjtő, lehallgató állomásának kapacitásait a német elektrotechnikai óriáscég megfigyelésére fordítani, hogy a Siemens kommunikációs berendezések szállításáról köthetett szerződést egy orosz nemzetbiztonsági szolgálattal.

Kulcsszavak: NSA kémkedés Siemens
2015. május 11. 08:44

A Kaspersky Lab felfedezte a hírhedt Miniduke-kal rokonságban álló „CozyDuke" fenyegetést

A Kaspersky Lab globális kutató és elemző csapata által közzétett jelentés egy új, fejlett kiberkémkedési kampányt ír le, amely híres intézményeket támad. Az Egyesült Államokban lévő célpontok között a feltételezések szerint megtalálható a Fehér Ház és a Külügyminisztérium, de a támadási lista németországi, dél-koreai és üzbegisztáni kormányzati és kereskedelmi szervezeteket is tartalmaz.

2015. április 24. 16:12

A Kaspersky Lab felfedte a legújabb kiberkémkedési taktikákat

A Kaspersky Lab szakértői felfedték, hogy az állam által támogatott kiberkémkedési támadások egyre kifinomultabbak, gondosan kiválasztott felhasználókat céloznak összetett, moduláris eszközökkel, és jól működnek az egyre hatékonyabb érzékelő rendszerek figyelő szemei ellenére. Ezt az új trendet az EquationDrug kiberkémkedési platform alapos elemzése is megerősítette. 

2015. március 27. 14:17

A Harvard kamerákkal követte hallgatóit a beleegyezésük nélkül

A múlt tavasszal a Harvard Egyetem egy nem teljesen etikus kutatást végzett, ugyanis az intézmény rejtett kamerákkal követte nyomon a hallgatóságot.

2014. november 11. 10:38

Bemutatták a kémszoftvert az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának

Szerdán bemutatták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által használt kémszoftvert. Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke azt mondta: megerősítették, hogy a kémszoftver csak egyedi ügyben használható, széles körű alkalmazása sem jogilag, sem technológiailag nem lehetséges.

2014. október 16. 09:15

A Crouching Yeti kiberkémkedési kampányban eddig 100 szervezet érintett

A Kaspersky Lab kiadta átfogó elemzését a vállalat Global Research and Analysis Team (GReAT) részlege által Crouching Yeti-nek nevezett kiberkémkedési kampány malware-éről, valamint parancs és vezérlő (C&C) szerveréről. A kutatók szerint a kampány 2010 végén indult, amely a mai napig aktív, és minden nap újabb áldozatokat vesz célba.

2014. augusztus 1. 12:34

Az NSA beépült az Xbox Live-ba és a World of Warcraftba

Az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok szerint, melyeket ma hozott nyilvánosságra a The Guardian a ProPublica és a The New York Times, az NSA éveken át figyelte az online játékközösségeket, és valódi ügynököket is bevetett játékosokként.

2013. december 9. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

Meghosszabbított nevezési határidővel 2020. november 5. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

EasyBID néven új funkcióval gazdagodott Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer. A szolgáltatás révén mostantól Header Bidding technológiával is értékesíthetővé válnak a hirdetési felületek, ezáltal pedig növelhetők a tartalomszolgáltatói bevételek.

2020. október 8. 15:45
online sportfogadás