kép kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: kép

Elképesztő képszenzort dob piacra a Samsung

A Samsung bejelentette legújabb, okostelefonokhoz fejlesztett 12 megapixeles (Mp) képszenzorát, amellyel jelentősen növelhető a mobiltelefonnal készített képek minősége. 

2016. március 10. 10:55

Szelfikből alkotott mozaikot William Shatner

William Shatner 6000 szelfi képből készítette el barátja, a Star Trek sztár Leonard Nimoy fényképét.

 

Kulcsszavak: szelfi kép Twitter
2015. augusztus 15. 09:03

Két világ, egy Nap

A Curiosity 2012. augusztus 6-án landolt a Mars felszínén. Azóta minden nap – egy marsi „nap” 24 óra és 39 perc – küld információkat a tevékenységéről. Ezek között vannak egy nagy felbontású színes kamerával, a Mastcammal készített felvételek is.

2015. május 12. 12:31

Jennifer Lopez dekoltázsa hívta életre a Google képkereső funkcióját

Talán sokan még bele sem gondoltak, hogy miért döntött úgy a Google még 2000-ben, hogy bevezeti a képkereső funkciót. Nos, kiderült, hogy nő van a dologban.

Kulcsszavak: fotó kereső kép Google
2015. április 10. 17:11

Kiszivárgott képen a Microsoft új böngészője

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a Microsoft a Windows 10 operációs rendszerhez titokban egy új böngészőt fejleszt. Most egy kép is felbukkant a Spartan kódnévre hallgató megoldásról.

2015. január 9. 17:08

A kitartásról üzent Instagram oldalán a brit graffitiművész a francia támadás után

Január 7-én 12 emberéletet követelt egy terrortámadás Párizsban. Több rendőr és a Charlie Hebdo szatirikus lap újságírói estek iszlám terroristák áldozatául. Banksy, a brit graffitiművész Instagram oldalán egy képpel a kitartásról üzent és az áldozatokra emlékezett.

Kulcsszavak: kép Instagram terror
2015. január 8. 16:04

Az Epson „okos” gyártási megoldásai átalakítják a fotókidolgozást

Az Epson „okos” termelési rendszerek széles választékával kívánja ösztönözni és átalakítani a kiskereskedelmi és a professzionális képalkotást. Ezen rendszereket a vállalat Németországban, a Photokina kiállításon mutatta be.

2014. szeptember 20. 15:20

Hangélménnyel bővítettek néhány Street View helyet

Ma már számos helyet virtuálisan is bebarangolhatunk a világon. 360 fokos panorámaképeken keresztül érezheti azt az ember, mintha valóban az adott helyen barangolna. Már csak a hangok hiányoznak. A legújabb törekvések – bár nem a Google részéről – azonban ebbe az irányba mutatnak.

Kulcsszavak: 3D kép hang Street View
2014. augusztus 21. 15:17

Milyen egy jó családi fotó?

A Nikon kutatása pedig kiderítette, hogy a családi fényképek közel ötödét (18%) az esküvői fényképek teszik ki. A friss szerelmespárok családon kívüli tagjai azonban nem számíthatnak arra, hogy rákerüljenek a képekre; Európában csak az emberek 16%‑a látná őket szívesen egy csoportképen.

2014. augusztus 13. 15:39

Interneten árulják a torkon ragadott Nigella Lawsont ábrázoló képeket

Charles Saatchi saját galériájának honlapján lehet hozzájutni olyan festményekhez, amelyek megörökítik azt a tavaly júniusi pillanatot, amikor a milliárdos műgyűjtő torkon ragadta akkori feleségét, a sztárszakács Nigella Lawsont.

Kulcsszavak: internet kép
2014. július 1. 08:37

Több millió arcképet gyűjt az NSA az internetről

A The New York Times című napilap szerint a külföldi jelhírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) naponta több millió fotót gyűjt össze a digitális kommunikációs csatornákból, köztük 55 ezer olyan nagyfelbontású felvételt, amelyek arcfelismerő programokkal is elemezhetők.

2014. június 2. 09:21

Eddig sosem látott képek az Aranycsapatról

Az Aranycsapatról készült, eddig sosem látott képeit lehet majd megtekinteni a Millenárison június 12-én nyíló, "A labdarúgás művészete" című kiállításon. A technikának köszönhetően videókkal és filmekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

2014. május 31. 10:32

Működő memóriakártya az óceán mélyéről

Egy memóriakártya került elő az óceán mélyéről, melyről még a képeket is sikerült megmenteni. A fényképezőgép két évig feküdt a tenger mélyén, ám mostanra szerencsésen visszatért gazdájához.

2014. május 27. 14:48

Víz alatti Street View képek az USS Mohawkról

A Google Street View a tenger mélyére kalauzol minket. Képeken csodálhatjuk meg az elsüllyedt USS Mohawk hajót, amely fénykorában az Egyesült Államok keleti partjainál szolgált jégtörőként, majd konvojokat kísért, és számos alkalommal indított támadást ellenséges tengeralattjárók ellen.

Kulcsszavak: Google Street View kép
2014. március 28. 15:21

35 millió képet tesz nyilvánossá a Getty Images

A vállalat bejelentette, hogy 35 millió képet nyilvánossá tesz gyűjteményéből. Az új beágyazási eszköz segítségével ezek megoszthatók Twitteren és Tumblrön is.

2014. március 7. 09:46

Panasonic LUMIX TZ60 – kompakt gép világjáróknak

A Panasonic forgalomba hozta LUMIX TZ60 digitális kompakt fényképezőgépét. Az új készülék kristálytiszta, éles képeket készít gyenge fényviszonyok mellett és mozgás közben is. A kézhez álló gép számos lehetőséget kínál a képek utólagos módosítására, hálózati integrációjának köszönhetően megkönnyíti a képek és videók megosztását, melyekhez GPS adatok is társíthatók.

 

2014. január 13. 08:42

Instagram Direct – nem csak küldhetünk, törölhetünk is

Az Instragram új szolgáltatásával, a Directtel privátan küldhetünk ismerőseinknek képeket. Ám nem csak erre van lehetőségünk, ezeket ugyanis bármikor törölhetjük, ha nem szeretnénk, hogy továbbra is lássák őket.

2013. december 18. 15:19

Mobilon üzenünk karácsonykor

Az Ipsos felmérése szerint ma már legtöbbször távollévő szeretteinkkel mobilon tartjuk a kapcsolatot. Üzenetben küldünk nekik képeket, vagy csak egy jókívánságot ünnepekkor, és más alkalmakkor is főként ezt módot használjuk kapcsolttartásra.

2013. december 17. 15:23

Nagyfelbontású élő képek az űrből

Az Urthecast kezdeményezésről már egy ideje lehet hallani. A lényege, hogy a Nemzetközi Űrállomáson készült felvételek segítségével nézhetjük a Földet az űrből. A képek olyan felbontással rendelkeznek, hogy a tömeg és a járművek is jól látszanak. Az ingyenes sugárzás jövőre indul.

2013. december 5. 14:11

A Google eltávolítja egy gyilkossági helyszín képét a Mapsről

A keresőóriás már dolgozik azon, hogy eltávolítja térképéről, a Google Mapsről egy gyilkossági helyszínt ábrázoló képet. A lépésre egy áldozat édesapjának kérése után szánták el magukat.

2013. november 19. 12:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

Október 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Cégvezetői Csúcskonferenciát, az esemény viszont ezúttal a koronavírus-járvány terjedésére való tekintettel online formában zajlik majd. A konferencia résztvevői megtudhatják, hogyan építhetnek stabil céget a jelenlegi instabil piaci környezetben. Piroska Gyula szervező tájékoztatása szerint a rendezvényen több olyan szakértő és sikeres vállalkozó is előadást tart majd különböző területekről, akik korábban már átéltek nehézségeket, és hiteles információkat tudnak átadni az érdeklődőknek.

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

2020. szeptember 9. 12:11
online sportfogadás