közigazgatás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: közigazgatás

Eredményt hirdettek az első közigazgatási mobilalkalmazás-fejlesztő versenyen

A nyertes app válaszok alapján eldönti, hogy az adott közigazgatási üggyel, vagy közterületen észlelt problémával pontosan hová, melyik közigazgatási intézményhez fordulhatunk, valamint hogyan tehetünk bejelentést.

2015. szeptember 26. 11:36

A Laurel alkalmazása kapott elsőként tanúsítványt

Megkezdte a trafikrendszerek minősítését a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vizsgálati központja abból a szempontból, megfelelően vezetik-e és küldik-e be a dohánytermékek nyilvántartását a trafikrendszerek. A jelenleg érvényes rendelet alapján a trafikosoknak szeptember 1-től kell adatot szolgáltatni az NDN által minősített rendszerekből. Elsőként a Laurel megoldása szerezte meg a tanúsítványt.

 

2013. augusztus 24. 11:02

Informatikai alapú mentésirányítási rendszert vezetnek be a mentőknél

Jövő év közepéig a kor technikai színvonalának megfelelő informatikai alapú mentésirányítási rendszert vezetnek be az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ). A 2,5 milliárd forintos fejlesztés egyik célja, hogy a mentők tizenöt percen belüli helyszínre érkezésének aránya kilencven százalék fölé emelkedjen.

Kulcsszavak: közigazgatás
2013. július 16. 19:14

Már elektronikus úton is pótolható a személyazonosító igazolvány

Rövidebb idő alatt, már interneten is intézhető az erkölcsi bizonyítvány kérelmezése mellett a személyi igazolvány pótlása is - tájékoztatta bővülő szolgáltatásairól a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) pénteken az MTI-t.

2013. május 18. 10:13

Már elektronikus úton is kezdeményezhető az építésügyi eljárás

Január 1-jétől az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat már elektronikus úton is kezdeményezhetik a polgárok, az új rendszer a tervek szerint kényelmesebb, gyorsabb lesz, mint a hagyományos, papír alapú ügyintézés.

2013. január 1. 10:50

Kétszázmilliót ad a kormány a parlamenti honlap továbbfejlesztésére

Kétszázmillió forint átcsoportosítását rendelte el a Törvényalkotás Információs Rendszerének és az Országgyűlés publikus weboldalának továbbfejlesztése támogatásához a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

Kulcsszavak: közigazgatás
2012. augusztus 10. 07:13

Felgyorsulhat az elektronikus számla elterjedése

Az elektronikus számlázás elterjedésének felgyorsulására számít jövőre a Számlaközpont Kft. egyrészt az áfatörvény várható módosítása, másrészt az uniós számlázási irányelv átvétele miatt.

2012. június 4. 13:18

Ősszel jön az e-bíróság

Olcsóbb és gyorsabb, azaz összességében hatékonyabb lesz az igazságszolgáltatás, működése pedig átláthatóbbá válik az elektronikus ügyfélkapcsolatok fejlesztésével - közölte Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön az MTI-vel annak kapcsán, hogy a hivatalban szakmai napon mutatták be bíráknak, ügyvédeknek, szakembereknek a szeptember végén üzembe álló új rendszert.

2012. május 10. 14:18

Hatékonyabb közigazgatást eredményez a kormányzati informatika konszolidálása

A közigazgatás olcsóbb és rugalmasabb, azaz hatékonyabb működését teszi lehetővé a kormányzati informatika infrastruktúrájának konszolidálása - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára a CIO Hungary 2012 szakmai konferencia megnyitóján 2012. április 19-én, Siófokon.

Kulcsszavak: közigazgatás e-commerce
2012. április 19. 16:33

BKV: elektronikus jegyrendszert vezethetnek be 2014-től

Elektronikus jegyrendszert vezethetnek be a BKV-nál 2014-től, miután a képviselők elfogadták az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Kulcsszavak: közigazgatás BKV
2012. január 25. 17:04

Miniszteri biztos irányítja a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációját

A kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával, új működési modelljével kapcsolatos feladatok koordinációjának ellátásáért felelő miniszteri biztossá nevezte ki Both Zoltánt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, az erről szóló utasítás a Magyar Közlöny pénteki számában olvasható.

Kulcsszavak: közigazgatás
2012. január 14. 07:21

Túrakereső modul Gyöngyösön

Túrakereső modullal gazdagodott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület honlapja.

Kulcsszavak: közigazgatás website
2011. október 20. 08:11

Informatikai és műszaki egyetemisták kiválasztása a közigazgatásba

Együttműködési megállapodást kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával és a győri Széchenyi István Egyetem rádiófrekvenciás vizsgáló laboratóriumával csütörtökön Veszprémben; az egyetemek hallgatóiból ösztöndíjprogram keretében választják ki az utánpótlást a közigazgatásba.

2011. október 7. 08:52

Elektronikus lesz az építési engedélyezés

Nettó 391 millió forintból akarja megteremteni a Belügyminisztérium az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató, elektronikus dokumentációs rendszert - az erre kiírt tárgyalásos közbeszerzés felhívása a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Kulcsszavak: közigazgatás
2011. június 21. 08:34

Ombudsmani észrevételek az információszabadságról szóló törvény tervezetéhez

Az adatvédelmi biztos szerint az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló törvény tervezetének lényegi rendelkezései sok esetben az 1992-ben elfogadott, más informatikai környezetet tükröző, mára elavult törvényi szabályozásra alapoznak.

2011. június 20. 08:13

A Nyílt Dokumentumformátum Szövetség üdvözli a kormány döntését

A Magyarországi Nyílt Dokumentumformátum Szövetség (ODFA Magyarország) üdvözli az infokommunikációs államtitkár bejelentését, amely szerint a kormányzati szférában a nyílt dokumentumformátum (ODF) lesz az alapértelmezett, kötelezően használandó szabvány.

Kulcsszavak: közigazgatás ODF
2011. június 15. 08:29

Élő internetes ügyfélszolgálatot indít a hegyvidéki önkormányzat

Ingyenes, internetes ügyfélszolgálati rendszert vezet be június 14-től a fővárosi XII. kerületi önkormányzat - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Pokorni Zoltán polgármester.

2011. június 10. 09:32

Újabb szolgáltatásokkal bővíti T-City programját a Telekom Szolnokon

Városkártyával és városőrzővel bővíti a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. két éve működő T-City programját Szolnokon - jelentette be Pataki Róbert, a társaság vezérigazgató-helyettese csütörtökön a Tisza-parti városban az önkormányzattal közösen tartott sajtótájékoztatón.

2011. június 10. 09:26

Rektori konferencia: legyen szakmai egyeztetés a felsőoktatási informatikai hálózat átalakításáról!

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) egyetért a kormányzati és közigazgatási hálózati infrastruktúrák ésszerűsítést és takarékosságot szolgáló "konszolidációjával", a vonatkozó rendelet végrehajtása azonban nem mehet a kiemelkedő színvonalú felsőoktatási, kutatási és közgyűjteményi hálózat minőségének, speciális szolgáltatásainak rovására.

Kulcsszavak: közigazgatás oktatás
2011. június 7. 08:32

Évente 20-25 embert menthet meg az eCall vészhívó-rendszer hazai bevezetése

Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár Magyarország nevében aláírta az európai egységes vészhívó-rendszer létrehozásáról szóló eCall Egyetértési Megállapodást 2011. június 6-án, Lyonban. A közös célok megvalósítását vállaló országok, gépjárműgyártók, telekommunikációs szolgáltatók, biztosítótársaságok és más szereplők 2004 óta csatlakozhatnak az együttműködéshez. Az aláírásra a franciaországi városban megrendezett ITS Európában konferencia kínált alkalmat.

Kulcsszavak: közigazgatás autószolg
2011. június 6. 19:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás