kiberháború kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: kiberháború

Washington a tenger alatti internetkábelek elleni orosz támadástól tart

Az amerikai hadsereg és hírszerzés attól tart az orosz tengeralattjáróknak és kémhajóknak a tengerfenéken lefektetett, létfontosságú internetkábelek közelében végzett, "agresszív" tevékenysége miatt, hogy Oroszország feszültség vagy konfliktus esetén megtámadhatja ezeket.

2015. október 27. 11:23

Önálló szervezeti egységgé alakítanák az izraeli hadsereg kiberhadviselést folytató erőit

 Az izraeli hadvezetés a világban egyre gyakoribb kibertámadások miatt, a korszerű kiberhadviselés megteremtése érdekében elhatározta, hogy a "kibererők" a haditengerészethez és a légierőhöz hasonló önálló szervezeti egységként működjenek majd - írta a Háárec című lap internetes honlapja.

2015. június 17. 08:21

Románia már kiberháborúban áll

Victor Ponta szerint Románia háborút visel - bár nem konvencionális fegyverekkel, mint Ukrajna - azok ellen, akik energetikai, illetve kibernetikai biztonságát veszélyeztetik - erről egy bukaresti háromnapos kiberbiztonsági találkozó megnyitóján beszélt hétfőn a román kormányfő.

2015. május 12. 08:40

Kibervédelmi gyakorlatot tart a NATO

Négyszáz számítógépes szakember vesz részt a NATO kibervédelmi gyakorlatán a héten Észtországban, a hangsúly az esetlegesen nagy kárt okozó hackertámadások elhárításán lesz - közölték az esemény szervezői.

2015. április 22. 13:22

Az NSA már évekkel ezelőtt betört az észak-koreai hálózatokba

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) már 2010-ben be tudott törni az észak-koreai számítógépes hálózatokba, az ilyképpen szerzett bizonyítékok győzték meg az Obama-kormányt arról, hogy Észak-Korea áll a Sony Pictures filmstúdió elleni kibernetikai támadás mögött.

2015. január 19. 11:34

Időnként lekapcsolnák Oroszországot a számítógépes világhálóról

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.

2014. szeptember 20. 08:47

2016-ban lesz teljesen harcképes Pentagon kibernetikai parancsnoksága

Az Egyesült Államok Kibernetikai Parancsnoksága 2016-ban éri majd el teljes harcképességét, akkorra 6200 munkatársa lesz - jelentette ki kedden Washingtonban Michael Rogers tengernagy, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója, aki egyben az amerikai kibernetikai védelemért és hadműveletért felelős parancsnokság vezetője is.

2014. szeptember 17. 09:20

Snowden: az NSA automatikus ellentámadásra képes vírussal rendelkezik

A megfigyelési botrányt kirobbantó Snowden szerint a MonsterMind nevű vírus félelmetes fegyver.

2014. augusztus 14. 14:24

Kína a világ vezető hatalma a kiberháborúban

Kétséget kizáróan Peking vezet az internet és a számítástechnika színterén vívott kínai-amerikai kiberháborúban, s a globális vezető szerep is az övé - vélték befolyásos tajvani szakértők a helyi médiában.

2014. július 16. 11:20

USA: Titkos közösségi hálóval Kuba ellen

Több mint két éven keresztül működött a kommunista országban azzal a céllal, hogy aláássa a havannai kommunista rezsim hatalmát - jelentette az AP amerikai hírügynökség csütörtökön a projekttel kapcsolatban a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva.

2014. április 7. 12:44

Peking nemzetközi szinten szeretne garanciákat az internetbiztonságra

Peking hétfőn sürgette a nemzetközi közösséget, hogy az ENSZ keretei között mihamarabb dolgozzon ki iránymutatást a kibertér használatának szabályozásáról.

2013. október 29. 10:10

Valószínűleg likvidálták az iráni kiberhadviselés vezetőjét

Valószínűleg likvidálták az iráni számítógépes hadviselés vezetőjét – írták csütörtökön az izraeli lapok a The Telegraph című londoni lap szerdai cikkére hivatkozva. Utoljára szombaton látták élve az iráni kiberháborús egység parancsnokát, Modzstaba Ahmadit otthonából munkába indulva, majd Teherántól északnyugatra, Karadzs város mellett egy erdős területen találták meg a holttestét - írta az Alborz című, az iráni Forradalmi Gárdához közeli internetes hírportál.

2013. október 4. 08:31

A szerbiai NATO-bombázás volt az egyik első kiberháború

Jugoszlávia 1999-es NATO-bombázása volt az egyik első kiberháború, a jugoszláv hadsereg az elektronikusan összegyűjtött adatok segítségével sikeresen tudta értesíteni katonáit arról, hogy hol várható légicsapás - írta hétfői számában a Politika című belgrádi napilap.

2013. október 1. 09:01

A Syrian Electronic Army vállalta a felelősséget a hackertámadásokért

A szíriai kormányhoz közel álló hackereknek esett áldozatul kedden a New York Times, a Twitter és Huffington Post, a média cégek átmenetileg elveszítetek az ellenőrzést weboldalaik felett.

2013. augusztus 28. 10:21

Amerikai hírportál szerint a kínai hadsereg készül a kibernetikai hadviselésre

A kínai hadsereg készül a kibernetikai hadviselésre, amely magába foglalja a műholdak elleni támadásokat, illetve katonai és polgári szakértők bevonását a "népi" jelzővel ellátott digitális háborúba - írta egy kínai védelmi jelentést idézve a The Washington Free Beacon elnevezésű amerikai hírportál.

Kulcsszavak: kiberháború Kína
2013. augusztus 1. 08:01

Kilenc internetes óriásvállalattól gyűjtöttek titokban információt

Kilenc internetes óriásvállalattól, köztük a Google és a Yahoo keresőprogramokat működtető cégektől, illetve Facebook népszerű közösségi oldalt vagy a világszerte használt YouTube videomegosztó portált üzemeltető vállaltoktól gyűjtött be információkat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írja a The Washington Post című napilap, folyamatábrákkal mutatva be a világ egész internetforgalmát behálózó lehallgatási rendszer működését.

2013. június 30. 09:50

Obama elrendelte az amerikai kibernetikai csapásmérési képesség kifejlesztését

Barack Obama amerikai elnök elrendelte a nemzetbiztonsági szervek vezetőinek, hogy fejlesztessenek ki olyan romboló kibernetikai képességet, amelyet - az ellenség figyelmeztetése után vagy anélkül - a világ bármely pontján be lehet vetni - jelentette szombaton a The Washington Post egy tikos dokumentumra hivatkozva.

2013. június 9. 14:23

Peking rengeteg adattal tudja bizonyítani az amerikai hackertámadásokat

Adathegyekkel megtámogatva vádolhatná Kína az Egyesült Államokat hackertámadásokkal, de ez egyrészt nem segítene a probléma megoldásában, másrészt nem is volna méltányos, mert a bizonyítás technikailag nem lehetséges - állította a számítógép-hálózatok vészhelyzetben való kezelésére alakult kínai országos koordinációs központ igazgatója a China Daily című, angol nyelvű napilap szerdai számában.

2013. június 6. 10:40

Washington és Peking magas szinten tárgyal egymással az internetes kalózkodásról

Júliusban kezdődnének ezek a tárgyalások, a két ország között éves rendszerességgel folytatott Stratégai és Gazdasági Párbeszéd újabb fordulójának keretében. Ezek a megbeszélések jelentenék az első diplomáciai erőfeszítést annak a feszültségnek a megoldása érdekében, amely az utóbbi időben alakult ki, miután Washington azt állította, hogy Kína internetes kalózkodással kormányzati és ipari titkokhoz jutott hozzá.

2013. június 3. 09:43

Kiberhadviseléssel kombinált hadgyakorlatra készül a kínai hadsereg

Kiberhadviselésre kiképzett egységekkel, a különleges erőkkel, a szárazföldi csapatokat támogató légierővel és az elektronikai hadviselés egységeivel közös nagy hadgyakorlatra készül a kínai hadsereg a következő hónapban.

2013. május 30. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

Még két teljes hónap sem telt el az évből, de már folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb adathalász kampányok, amelyek egyre profibbak, ezáltal pedig egyre megtévesztőbbek. Az E.ON és a NAV után most a Nemzeti Közműszolgáltató ügyfelei is felkerültek a céltáblára: a kiberbűnözők hamis számlák online befizetésével próbálják bankkártya-adataikat megszerezni – hívja fel a lakosság figyelmét Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Kft. szakértője, aki hozzáteszi: céges adathalász szimulációik során az alkalmazottak átlagosan 51 százaléka rákattint az ilyen típusú levelekre.

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 46 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek.

2020. február 24. 11:45
online sportfogadás