kibertér kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: kibertér

Balesetmentes kiberteret!

Játékos módon tanítja meg a gyerekeket a Microsoft arra, hogyan kell biztonságosan közlekedni a virtuális térben. A cég a biztonságos internet napján ismertette azt a nyolc tippet, amelyek mindenkit megóvhatnak a világhálón leselkedő veszélyektől.

2019. február 12. 16:08

Kíváncsibbak, óvatlanabbak: hogyan védjük gyerekeinket a kibertérben?

Tudják, hogyan kell online játékokkal játszani, naprakészek a kedvenc celebjeikből, megtalálják a legfrissebb zenéket, csetelnek a barátaikkal, vagy épp megkeresik a válaszokat a neten azokra a kérdésekre, melyeket senkinek nem mernek feltenni. 

2018. augusztus 28. 15:12

Biztonságtudatosság a kibertérben is: a müncheni merénylet tanulságai

Egy szomorú esemény híre rázta meg a világot a napokban, amelynek sajnos egy 15 éves magyar áldozata is volt. Bár tragédiák bárhol, bármikor történhetnek, azonban mindenképpen érdemes végig gondolni, hogy miben lehetünk mégis óvatosabbak, hogyan védhetjük meg magunkat és szeretteinket. Az egészséges gyanakvásnak, óvatosságnak ugyanis a digitális térben is helye kell, hogy legyen.

2016. július 28. 15:28

Gimnazisták színházi előadása Stanislaw Lem robotmeséiből

Bár ez a hír nem a tudományok, inkább a tudományos fantasztikumok világába vezet el bennünket, de az egyre szaporodó robothírek közepette talán érdemes megállni egy pillanatra egy Stanislaw Lem 1967-ben megjelent köteténél, s annál, hogy azt az Eötvös József Gimnázium diákjai miképp adják elő egy filozófikus, olykor hosszú, ám a modern ember (vagy robot?) számára mindenképp elgondolkodtató színpadi feldolgozásban. Az előadás még ma és holnap megtekinthető a Gimnázium Dísztermében.

Kulcsszavak: kibertér robotika robot
2016. január 28. 13:43

Kibertér konferencia Szöulban

London és Budapest után Szöulban folytatódik október 17-18-án a kibertér kihívásairól szóló nemzetközi politikai párbeszéd, amelynek célja, hogy a kibertér szabályozásáról egyetértés szülessen.

2013. október 18. 07:49

A kibertér védelmének legaktuálisabb témái az ITBN-en

Az idei Informatikai Biztonság Napján (ITBN) kibertér legaktuálisabb témái kerültek terítékre. Idén 80 IT biztonsági márka képviseltette magát és több mint 2300 résztvevő válogathatott 70 programpont közül. A téma fontosságát a vállalatok és a nemzetek kormányai is egyre inkább felismerik.

 

2013. október 7. 17:32

Ha van pénzed és infrastruktúrád, uralod a kiberteret

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő nyitja meg az idei ITBN-t, aki úgy véli, hogy a morálnak semmiféle szerepe nincs a 21. századi informatikai hadviselésben, kivéve néhány ember félrelépését. A két napos konferencia fókuszában idén az áll, mennyire is vagyunk védtelenek a kibertérben.

 

2013. szeptember 20. 17:08

Informatikai Biztonság Napja – valóban figyel minket a Big Brother?

Közép-Kelet-Európa legnagyobb IT biztonsági konferenciáját, az Informatikai Biztonság Napját (ITBN) idén szeptembber 25-26. között rendezik meg. Hazai és nemzetközi IT-s és független szakemberek egyaránt képviseltetik magukat. A két nap alatt keresik a választ arra, hogy mennyire is vagyunk védtelenek a kibertérben. 

2013. szeptember 13. 10:52

Mozgalmas első negyedévet zártak a kiberbűnözők: Vörös Október, MiniDuke, Stuxnet

A Kaspersky Lab kiadta legújabb jelentését, amely az informatikai fenyegetések fejlődését mutatja be 2013 első negyedévéről. Az említett időszakban kiderült, hogy a támadások tele voltak igazán különleges esetekkel, mint amilyenek a kiberkémkedés és a kiberfegyverkezés különböző incidensei.

2013. május 27. 09:40

Kibertér Konferencia - Erőmérő műszer, fordítóalkalmazás, hatékonyságnövelő projekt a három nyertes innováció

Az Optoforce, az EasyLing és a JobCTRL nyerte meg a Kibertér Konferencia keretében megrendezett innovációs kiállítás versenyét - közölte a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK).

2012. október 5. 08:28

Kibertér-konferencia - Garantálni kell a világháló szabadságát és biztonságát

Az internet szabadságát és a világháló biztonságát egyaránt garantálni kell - mondta Carl Bildt svéd külügyminiszter csütörtökön a budapesti kibertér-konferencián. Toomas Hendrik Ilves észt államfő arról beszélt, hogy a biztonság garantálása elsősorban állami feladat.

2012. október 5. 08:22

London kétoldalú megállapodásokat akar a kibertér biztonságáról

Kétoldalú megállapodásokra törekszik a brit kormány mások mellett Kínával és Oroszországgal a kibertér biztonságáról, a kémkedés és a "destruktív internetes tevékenységek" visszaszorításáról - írta szakmai és diplomáciai forrásokat idézve szerdán a Financial Times.

2012. október 4. 08:50

Kibertér-konferencia: a magánélet nagyobb védelmére van szükség

Benczúr András egyetemi tanár szerint a kibertér folyamatosan változik, fejlődik, ezért fokozottan oda kell figyelni a magánélet, a személyes adatok védelmére a mindennapokban.

2012. október 2. 08:07

A budapesti kibertér-konferencián való részvételre buzdít a brit külügyminiszter

A brit külügyminisztérium honlapján megjelent felhívásában felszólította a kormányokat, a nemzetközi szervezeteket, a civil társadalom képviselőit és az iparági szakértőket, hogy "gyűljenek össze Budapesten, és foglalkozzanak korunk egyik nagy kihívásával".

2012. szeptember 29. 14:26

23 magyar fejlesztőcsapat állíthat ki az októberi Kibertér Konferencián

Összesen 23 magyar IT projekt mutatkozhat be a 2012. október 4-én és 5-én megrendezésre kerülő Kibertér Konferencián. A Külügyminisztérium felkérésére a Mobilitás és Multimédia Klaszter által megrendezett kiállításon a már nemzetközi szinten is komoly érdeklődésnek örvendő fejlesztések mellett számos, a siker küszöbén lévő megoldás is helyet kapott.

2012. szeptember 26. 21:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.  Az ügylet várhatóan 2019. július 31-re zárulhat le, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését. 

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

A 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. megállapodott a T-Systems Magyarország Zrt. eladásával kapcsolatos főbb pontokról – közölték a vállalatok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A felek az ügyletről szóló előzetes megállapodást a mai napon aláírták. A tranzakció a T-Systems átvilágítását, illetve a hatósági jóváhagyásokat követően az idei évben zárulhat.

2019. július 9. 11:43
online sportfogadás