kockázatkezelés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: kockázatkezelés

Ne csak naptejjel védekezzünk nyáron – NetIQ trendek

Nyáron gyakrabban fordul elő, hogy az alkalmazottak távoli helyről használják a céges erőforrásokat, alkalmazásokat és adatokat. Megesik, hogy nyaralás alatt is kénytelenek vagyunk reagálni egy sürgősebb kérésre, vagy egyszerűen csak az irodától távol dolgozunk. Ilyenkor dilemma a vállalatoknál, hogyan lehet megteremteni az egyensúlyt a biztonság és a kényelem között. A NetIQ szakértői szerint a dinamikus, kockázatalapú hitelesítés kínálja az ideális megoldást.

2017. július 27. 16:22

Pénz kéne… de honnan?

A vissza nem térítendő uniós források mellett ideje megbarátkoznia a cégvezetőknek más finanszírozási lehetőségekkel is, hamarosan ugyanis vége lesz a pénzesőnek. Pénzügyi eszközök, kockázati tőke, angyalbefektető – számos lehetőség, de melyik a legjobb? A Piac & Profit június 8-i, Pénz, de honnan? konferenciáján szakértő előadók segítségével tájékozódhat. 

2017. május 29. 16:02

Nő az IT-biztonsági kockázat

Nincs megfelelő forrásuk és elég szakemberük a világ cégeinek az IT-biztonságra: kétharmaduk szerint nem tudnak a szükségesnek megfelelő mennyiségű pénzt költeni erre a területre, miközben döntő többségük egyre több külső támadásról számol be – derül ki az EY éves Nemzetközi Információbiztonsági Felméréséből. A jelentésben mintegy kétezer válaszadó adatait dolgozták fel a világ 64 országából.

2013. december 4. 17:26

Sok vállalat képtelen titokban tartani biztonsági incidenseit

A nagyvállalatokat érintő biztonsági incidensek fele nyilvánosságra kerül, mert többségük képtelen titokban tartani ezeket. A Kaspersky Lab és a B2B International "Globális vállalati infirmatikai biztonsági kockázatok" nevű felmérése szerint minden második esetben fény derüla kényes esetekre.

2013. november 12. 15:35

Virtuális call center szolgáltatásba fektet a DBH Investment

Az 5 milliárd forintos kockázati tőkelapot kezelő DBH Investment 150 millió forintot fektet a virtuális call center szolgáltatással foglalkozó, szegedi székhelyű Virtual Call Center Solutions Zrt.-be.

2013. szeptember 24. 08:23

A Facebooknak szembe kell néznie a gyors növekedés kockázatával

A Facebook közösségi oldal tavaly év végén lépte át az 1 milliárdos felhasználói küszöböt. A túl gyors növekedésnek azonban hátrányai is vannak, amelyre Eduardo Saverin, a cég társalapítója hívta fel a figyelmet.

 

 

2013. február 21. 14:19

Percenként 20 millió forint befektetés

Az idén másodszor rendezik meg az induló vállalkozások úgynevezett Elevator Pitch Competition (EPC) versenyét, ahol a tét a kockázati tőkebefektetők bizalmának megszerzése. A tavaly első ízben megrendezett EPC rendezvénysorozaton prezentált 25 korai fázisú (startup) vállalkozás közül 5 csapat 1 milliárd forintot meghaladó összegben vont be tőkét. A 2011 évi verseny elődöntőinek idén is a Budapesti Értéktőzsde ad otthont április 14. és május 5. között.

Kulcsszavak: kockázatkezelés =tőke
2011. március 22. 15:58

Horowitz Twitter-tulajdonrésszel egészítette ki közösségi hálózatos portfólióját

A jónevű kaliforniai kockázati tőkebefektető cég, Andreessen Horowitz,  több, mint 80 millió dollárnyi Twitter-üzletrészt vásárolt a másodlagos értékpapírkereskedelemben, s ezzel immár - pókeres hasonlattal - megvan a színsora, szinte minden ilyen jellegű vállalkozásból (Zynga, Foursquare, Groupon vagy Facebook) birtokol egy kisebb vagy nagyobb tulajdonrészt.

Kulcsszavak: kockázatkezelés
2011. február 10. 14:33

Kiút a körbetartozás csapdájából - Követeléskezelés, kockázatkezelés

A gazdasági világválság minden üzleti vállalkozást egyaránt érintő hatása: a kintlévőségek megszaporodása. A Piac és Profit tréninget tart kis- és középvállalatok vezetőinek, gazdasági szakembereinek, ahol elsajátíthatják, hogyan tegyék biztonságossá cégük pénzügyi hátterét.

2009. február 4. 14:29

Informatikai hibákhoz kapcsolódó téveszmék

Mindazok ellenére, hogy az informatikai szakemberek egy kiegyensúlyozott hozzáállást támogatnak az IT környezetben, mely magában foglalja a biztonságot, felhasználhatóságot, teljesítményt és a működési kockázatokat is, az IT kockázatkezelés félreértéséből több mint 53%- ban következnek be informatikai tévedések és incidensek, valamint az informatikai terület továbbra alábecsüli az adatvesztést eredményező incidensek gyakoriságát.

2008. február 15. 09:11

A SAS innovációs díjat kapott

Az elismerést a vállalati szintű kockázatkezelés és a működési kockázatok kezelése kategóriákban vehette át a vállalat.

2007. december 11. 09:59

A cégek felét egy nap alatt tönkretenné egy IT-leállás

A globális vállalati szektor cégeinek csaknem fele egy napig sem viselné el információ-technológiai rendszerének leállását a vállalat puszta fennmaradását veszélyeztető következmények nélkül, áll a londoni Economist Intelligence Unit új felmérésében.

2007. március 2. 08:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója Magyarországon először nagyfelbontású röntgenfelvételt továbbított 5G hálózaton keresztül, melyhez az Innomed Medical, a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyújtott szakmai és technológiai segítséget. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokat illetően. 

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

Negyedik alkalommal, de a pandémia miatt először kizárólag online rendezte meg a kelet-közép-európai régió legkiemelkedőbb startup networking eseményét, a neves előadókat felvonultató és rengeteg érdeklődőt vonzó Regional Startup and Innovation Day-t az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus. Az aktuális járványhelyzet ismert körülményeit tekintve kimondottan optimista hangvételű esemény egy időben több mint 500, összesen közel 2000 megtekintést generált. A hagyományos kategóriák mellett ezúttal a Covid krízisre legkiválóbban reagált startupot is díjazták, valamint megtartották a már megszokott boxringben szervezett Get In The Ring pitch párbajt is.

2020. november 21. 10:18
online sportfogadás