labor kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: labor

Huawei Labor és Akadémia létesül a győri Széchenyi István Egyetemen

Huawei Labor és Akadémia létesül a győri Széchenyi István Egyetemen 2016-ban, amely megvalósulásához a Huawei mintegy 100 millió forint értékben nyújt támogatást. Az Akadémia létrehozásának a célja a hazai felsőoktatás versenyképességének növelése, közvetlen kapcsolat létrehozása az oktatás szereplői és az ipar között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosítva a résztvevőknek.

2015. november 26. 17:32

Egy londoni laboratórium vizsgálja a technológiával való kapcsolatunkat

Mindannyian tudjuk, hogy néha szükségünk lenne egy kis digitális csendre, de a felgyorsult világunkban ezt nem mindig tudjuk megengedni magunknak. Fel kell vennünk a telefont, válaszolni kell a főnök levelére, a teljes „kikapcsol(ód)ás” nehezen megvalósítható. Egy londoni kutató és tervező ház szerint nem az a cél, hogy teljesen leállítsuk az eszközeinket, hanem meg kell tanulnunk alkalmazkodni a digitális életmódhoz.

2015. november 12. 11:25

Régészeti térinformatikai labort adtak át Esztergomban

A legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt régészeti térinformatikai laboratóriumot adak át pénteken Esztergomban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem régészeti tanszékének gyakorlati képzőhelyén.

2015. május 16. 10:28

Új virtuális tervezőlaboratórium a műszaki egyetemen

A laborban egyszerre 12 diák ismerkedhet a legújabb technológiákkal, a modern mérnöki tervezés különleges területeivel.

Kulcsszavak: oktatás labor
2014. június 6. 12:12

300 milliós csúcslaborban tanulhatnak a ferencvárosi "tudóspalánták"

A legmodernebb eszközökkel felszerelt, komplex laboratórium segíti a ferencvárosi diákok versenyképes, gyakorlati természettudományos ismereteinek bővítését. Az európai uniós támogatással, 300 millió forintból megvalósított létesítmény összesen 12 iskola, mintegy 5000 diákja számára teremt kiváló lehetőséget a későbbi mérnöki vagy tudományos karrier megalapozásához. 

Kulcsszavak: tudomány labor oktatás
2013. június 28. 14:08

Közös Nokia és Microsoft fejlesztői laboratórium nyílik

Január 25-én megnyílik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén a Microsoft és a Nokia közös fejlesztői laboratóriuma.  A megnyitó alkalmával az Egyetem szakmai konferenciára invitálja az érdeklődőket, amelyen a Windows Phone platformra történő hatékony szoftverfejlesztés kerül középpontba.

2012. január 19. 11:06

Egyedülálló laboratóriumokat mutattak be az Eötvös Loránd Tudományegyetemen

Konferenciabeszélgetések, szekcióülések és egy különleges kiállítás segítségével mutatták be az „Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE” kutatóegyetemi projekt anyag- és élettudományi kutatásait. Az uniós támogatásból megvalósuló projekt támogatásából több mint háromnegyed milliárd forintot világszínvonalú berendezéseket működtető laboratóriumok kialakítására fordítottak.

2011. november 28. 09:03

Továbbfejlesztett Siemens laboratóriumi folyamatirányító rendszer

A kifejezetten laboratóriumi követelményekre szabott Simatic PCS 7 Lab folyamatirányító rendszert új elemekkel szerelte fel a Siemens Industry Automation (SIA) divíziója.

Kulcsszavak: Siemens labor
2008. augusztus 9. 10:04

2004-ben 4,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás az iskolák informatizálására

A bejelentés két miniszter - Kovács Kálmán informatikai és hírközlési és Magyar Bálint oktatási miniszter - közös sajtótájékoztatóján hangzott el. A miniszterek ismertették a fenti összegű pályázatok tartalmát és a tárcák további terveit, készülő újabb pályázatait.

2004. január 8. 13:45

Egyedülálló laborkomplexum a BME-n

[smallimage 1 left] Május 22-én a Műegyetem Híradástechnikai Tan­székén új laboratóriumi komplexumot avatnak. Az új helyiségekben korszerű eszközökkel és a korábbiaknál sokkal jobb körülmények között folytathatja munkáját a Jelfeldolgozás Laborató­rium, a Hangtechnikai Laboratórium és a Rezgésakusztikai Laboratórium.

2003. május 21. 10:29

Informatikai laborral bővült az ELTE jogi kara

Új informatikai laboratóriummal bővült az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara, az ötmillió forintos beruházással, pénzügyminisztériumi támogatással kialakított labort Varga Mihály szakminiszter avatta fel kedden Budapesten.

Kulcsszavak: oktatás labor ELTE
2002. április 3. 08:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

No nem az ország élén, hanem az autókban. És pedál sem.  A Volkswagen a Genfi Autószalonban bemutatkozó I.D. VIZZION tanulmányában fogalmazta mega jövő egyéni mobilitásáról alkotott elképzelését. Elektromos hajtásrendszere különösen tisztává teszi e modellt a forgalomban, míg az automatizált vezetés biztonságossá és jóval kényelmesebbé avatja. Az I.D. VIZZION immár kormánykerék és látható kezelőelemek nélküli utastere az utazás és az időtöltés teljesen újszerű élményét kínálja.

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

Az idei Evolution konferencia számokkal és tényekkel, a gyakorlati oldalról megközelítve mutatja be, hogy a mindent felforgató üzleti változások nincsenek olyan messze, sőt számos alapelemük már most is létezik. 

2018. február 8. 10:28
cloudappsportal.com