labor kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: labor

Huawei Labor és Akadémia létesül a győri Széchenyi István Egyetemen

Huawei Labor és Akadémia létesül a győri Széchenyi István Egyetemen 2016-ban, amely megvalósulásához a Huawei mintegy 100 millió forint értékben nyújt támogatást. Az Akadémia létrehozásának a célja a hazai felsőoktatás versenyképességének növelése, közvetlen kapcsolat létrehozása az oktatás szereplői és az ipar között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosítva a résztvevőknek.

2015. november 26. 17:32

Egy londoni laboratórium vizsgálja a technológiával való kapcsolatunkat

Mindannyian tudjuk, hogy néha szükségünk lenne egy kis digitális csendre, de a felgyorsult világunkban ezt nem mindig tudjuk megengedni magunknak. Fel kell vennünk a telefont, válaszolni kell a főnök levelére, a teljes „kikapcsol(ód)ás” nehezen megvalósítható. Egy londoni kutató és tervező ház szerint nem az a cél, hogy teljesen leállítsuk az eszközeinket, hanem meg kell tanulnunk alkalmazkodni a digitális életmódhoz.

2015. november 12. 11:25

Régészeti térinformatikai labort adtak át Esztergomban

A legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt régészeti térinformatikai laboratóriumot adak át pénteken Esztergomban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem régészeti tanszékének gyakorlati képzőhelyén.

2015. május 16. 10:28

Új virtuális tervezőlaboratórium a műszaki egyetemen

A laborban egyszerre 12 diák ismerkedhet a legújabb technológiákkal, a modern mérnöki tervezés különleges területeivel.

Kulcsszavak: oktatás labor
2014. június 6. 12:12

300 milliós csúcslaborban tanulhatnak a ferencvárosi "tudóspalánták"

A legmodernebb eszközökkel felszerelt, komplex laboratórium segíti a ferencvárosi diákok versenyképes, gyakorlati természettudományos ismereteinek bővítését. Az európai uniós támogatással, 300 millió forintból megvalósított létesítmény összesen 12 iskola, mintegy 5000 diákja számára teremt kiváló lehetőséget a későbbi mérnöki vagy tudományos karrier megalapozásához. 

Kulcsszavak: tudomány labor oktatás
2013. június 28. 14:08

Közös Nokia és Microsoft fejlesztői laboratórium nyílik

Január 25-én megnyílik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén a Microsoft és a Nokia közös fejlesztői laboratóriuma.  A megnyitó alkalmával az Egyetem szakmai konferenciára invitálja az érdeklődőket, amelyen a Windows Phone platformra történő hatékony szoftverfejlesztés kerül középpontba.

2012. január 19. 11:06

Egyedülálló laboratóriumokat mutattak be az Eötvös Loránd Tudományegyetemen

Konferenciabeszélgetések, szekcióülések és egy különleges kiállítás segítségével mutatták be az „Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE” kutatóegyetemi projekt anyag- és élettudományi kutatásait. Az uniós támogatásból megvalósuló projekt támogatásából több mint háromnegyed milliárd forintot világszínvonalú berendezéseket működtető laboratóriumok kialakítására fordítottak.

2011. november 28. 09:03

Továbbfejlesztett Siemens laboratóriumi folyamatirányító rendszer

A kifejezetten laboratóriumi követelményekre szabott Simatic PCS 7 Lab folyamatirányító rendszert új elemekkel szerelte fel a Siemens Industry Automation (SIA) divíziója.

Kulcsszavak: Siemens labor
2008. augusztus 9. 10:04

2004-ben 4,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás az iskolák informatizálására

A bejelentés két miniszter - Kovács Kálmán informatikai és hírközlési és Magyar Bálint oktatási miniszter - közös sajtótájékoztatóján hangzott el. A miniszterek ismertették a fenti összegű pályázatok tartalmát és a tárcák további terveit, készülő újabb pályázatait.

2004. január 8. 13:45

Egyedülálló laborkomplexum a BME-n

[smallimage 1 left] Május 22-én a Műegyetem Híradástechnikai Tan­székén új laboratóriumi komplexumot avatnak. Az új helyiségekben korszerű eszközökkel és a korábbiaknál sokkal jobb körülmények között folytathatja munkáját a Jelfeldolgozás Laborató­rium, a Hangtechnikai Laboratórium és a Rezgésakusztikai Laboratórium.

2003. május 21. 10:29

Informatikai laborral bővült az ELTE jogi kara

Új informatikai laboratóriummal bővült az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara, az ötmillió forintos beruházással, pénzügyminisztériumi támogatással kialakított labort Varga Mihály szakminiszter avatta fel kedden Budapesten.

Kulcsszavak: oktatás labor ELTE
2002. április 3. 08:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás