linux kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: linux

Elhunyt a Debian Linux alapítója

December 28-án – 42 évesen – elhunyt Ian Murdock, a Debian Linux alapítója. Murdock 1993-ban - még diákként – indította a Debian projektet, informatikusként pedig dolgozott a Sun Microsystemsnél, a Solarisnál utoljára pedig a Dockernél, amely blogbejegyzésben adta hírül hétfői halálát.

Kulcsszavak: linux
2015. december 31. 19:56

SUSE SolidDriver program a legújabb hardvereszközök gyors telepítéséért

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy újraindult a SUSE népszerű, Linux illesztőkhöz kapcsolódó partnerprogramja SUSE SolidDriver néven. A programnak köszönhetően az ügyfelek gyorsabban, kevesebb kockázat mellett vehetik használatba a legújabb hardvereszközöket Linux környezetben.

2014. március 14. 10:37

Egymilliárd dollárt fordít Linux-fejlesztésre az IBM

Az IBM négy-öt év alatt egymilliárd dollárt tervez a Power szervercsaládján futó Linux operációs rendszer fejlesztésére fordítani - írja a Wall Street Journal Digits blogja.

Kulcsszavak: Linux linux IBM
2013. szeptember 17. 11:48

2012 a lehetőségek éve a nyílt forrású technológiák számára

A legtöbb cégnél és az állami szektorban is szorosabbra húzzák a nadrágszíjat, ez a nyílt forráskódú informatikai rendszerek számára új lehetőségeket teremthet – mondta Gábriel Ákos, a 2011-ben árbevételét 260 százalékkal növelő Liferay Hungary ügyvezetője.

2012. február 8. 16:48

Egyedülálló piactér a nyílt forráskódú portálkeretrendszerek világában

A portálrendszerek körében egyedülálló, az App Store-hoz hasonló nyilvános piactér jön létre a Liferay vezető nyílt forráskódú portálkeretrendszerhez. Így a vállalatok egy-egy alkalmazáshoz a fejlesztési költség töredékéért juthatnak hozzá, míg a fejlesztők világszerte értékesíthetik informatikai ötleteiket. A Liferay bejelentésének magyar vonatkozása is van.

2011. szeptember 27. 10:45

Ingyenes megoldás vakoknak: Beszélő Linux 2.5 és ECDL oktató

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány kiadásában megjelent a Beszélő Linux disztribúció legfrissebb kiadása, a BeLin 2.5. Ezen kívül Magyarországon most először megjelenik egy olyan, a Linux használatát bemutató tananyag, amely kifejezetten a látássérült emberek igényei alapján készült.

2011. szeptember 12. 15:36

SAP alkalmazásokhoz optimalizált Linux platform a Novelltől

A Novell megoldása integrált és automatikus telepítési folyamatokat kínál, támogatja a nagy, memóriában futó adatbázisokat, külön SAP frissítési csatornával rendelkezik, emellett nagy rendelkezésre állást és bővített támogatást nyújt a szervizcsomagokhoz.

Kulcsszavak: linux Novell SAP
2011. március 16. 17:17

A nyilt rendszerek mellé állt a kormány

Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára a nyílt forráskódú szoftverek kormányzati alkalmazásának lehetőségeiről tartott előadásában - a tegnapi "Open source 2011 - Technológiák harca" című szakmai konferencián - emlékeztetett arra, hogy politikai döntés erősítette meg a kormány elkötelezettségét a nyílt forráskód közigazgatáson belüli alkalmazása mellett.

2011. február 25. 14:21

Egyre több a nyílt forráskódban fejlesztett szoftver az EU tagországok közigazgatásában

Az Európai Unió évek óta elkötelezett támogatója a nyílt forráskódú megoldások használatának, a tagországokban pedig egyre több intézmény és szervezet áll át nyílt forráskódú operációs rendszerek és ráépülő szoftverek, irodai alkalmazások használatára. A Novell Linux megoldásait alkalmazza számos európai város önkormányzata, köztük például a 450 ezer lakosnak és 150 nemzetközi jogi szervezetnek otthont adó Hága vezetősége is. Az államigazgatásból a nyílt forráskód mellett döntött a svájci Szövetségi Kormány, a spanyol Miniszterelnöki Hivatal, az Egyesült Királyság Egészségügyi Minisztériumának vezető ügynöksége, a finn Védelmi Minisztérium, az olaszországi Velence tartomány, illetve Prága város önkormányzata is.

Kulcsszavak: Novell linux
2011. február 23. 17:07

Nyílt rendszerű szoftverek az Országos Vérellátó Szolgálatnál

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) informatikai alapinfrastruktúrájának fejlesztése során irodai programcsomagként az OpenOffice.org Novell Edition megoldást vezette be, és linux alapokra helyezte át az OVSZ telephelyein lévő munkaállomások és mobil eszközök felügyeletét, jelentős költségeket takarítva meg ezzel.

Kulcsszavak: linux Novell-hu Novell
2011. február 22. 11:37

Altató - linuxban

Mit csinál a programozó, ha rábízzák a pár hetes gyermeke altatását? Végiggondolja a feladat lépéseit, kitalálja az algoritmust, és megírja a programot, mely bármikor, bármelyik gyereknél, korlátlan ideig futtatható. És közben a papa nyugodtan nézheti a meccset, vagy írhatja az újabb szoftvert!  (Legújabb videó-hírünkről a programutasítások is leleshetőek: http://video.prim.hu/video/altato-8211-linux-nyelven

Kulcsszavak: linux
2011. január 20. 12:55

SUSE Linux Enterprise Serveren futnak a legnagyobb szuperszámítógépek

A nagy teljesítményű számítástechnikával kapcsolatos trendeket kutató TOP500 projekt szerint a világ legnagyobb szuperszámítógépes Linux-rendszereinek esetében a SUSE Linux Enterprise rendszert használják a legtöbben. A világon működő 50 legnagyobb szuperszámítógép 40%-án SUSE Linux Enterprise fut, köztük a három legnagyobbon: a Lawrence Livermore National Laboratory IBM eServer Blue Gene, a Juelich Research Center IBM eServer BlueGene/P (JUGENE) és a New Mexico Computing Applications Center SGI Altix 8200 rendszerein is.

2008. június 18. 12:31

Valósidejű Linux megoldások az időérzékeny alkalmazásokhoz

A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise Real Time operációs rendszer új fejlesztéseit és legújabb partnermegállapodásait a Novell alacsony késleltetésű Linux megoldásainak kiterjesztéséhez.

Kulcsszavak: Novell SuSE linux Linux
2007. július 16. 12:11

A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 és Virtual Machine Driver Pack

A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise 10 platform első szervizcsomagját (SP1), valamint a Virtual Machine Driver Pack elérhetőségét.

Kulcsszavak: Novell linux Linux
2007. július 9. 11:22

Nagy teljesítményű alkalmazások Linuxon

Ezzel a címmel rendezett IKB-támogatással január 30-án Budapesten konferenciát a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete (LME).

2002. január 30. 19:28

Linuxos kéziszámítógép a Sharptól

Különböző források szerint a Sharp az Egyesült Államokban hamarosan piacra dob egy új kéziszámítógépet, melyen az operációs rendszer szerepét nem más, mint a Linux tölti majd be. Egyesek tudni vélik, hogy az új generációs Sharp kéziszámítógép első példányai pár héten belül kikerülnek a szoftverfejlesztőkhöz és a teszterekhez, és ha minden jól megy, akkor valamikor a jövő év első negyedében már forgalomba is kerülhet a parányi linuxos számítógép.

Kulcsszavak: +fohir Sharp linux pda Linux
2001. október 6. 20:14

Linux PS2-re

Linux-barátoknak akar kedveskedni a Sony a PlayStation 2 játékkonzolhoz pénteken kibocsátott Linux kitjével.

2001. április 28. 19:46

MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux

A MusicMatch a CodeWeavers támogatásával bemutatta a MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux szoftverét, amely egy nagyon hatékony digitális audiorendszert nyújt a Linux operációs rendszer felhasználói számára.

2001. január 30. 22:21

A Corel eladja Linux-részlegét

Nem hivatalos források szerint a New York-i Linux Global Partners (LGP) 5 millió dollártért felvásárolná a Corel linuxos részlegét. A szebb időket is megért kanadai Corel Corp. hamarosan más cégekkel is felveszi a kapcsolatot, hogy mentsék még, ami menthető.

Kulcsszavak: Corel Linux linux +céginfo
2000. december 15. 13:00

Linuxos ThinkPadek?

Egy ideje több embert foglalkoztat a kérdés: vajon szállít-e a közeljövőben az IBM Linux operációs rendszerrel ellátott ThinkPad notebookokat?

Kulcsszavak: linux Linux IBM notebook
2000. december 1. 22:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás