médiahajó kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: médiahajó

Egy hajóban evezünk

Egy hajóban evez a kormányzat és a gazdaság - derült ki a Médiahajótól most először különvált pénteki Internethajó rendezvényen, amelyen - a hagyományoknak megfelelően - a kormányzat, az informatikai szakma és média képviselői konzultáltak aktuális kérdésekről az unióba lépés előestéjén.

Kulcsszavak: médiahajó Internethajó
2004. április 16. 22:36

IHM az Internethajón

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a ma indult Internethajó rendezvény első programpontjaként emléklapot adott át Kontor Kornéliának és Mátyás Péternek. A két fiatal az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület)pályázat nyerteseiként meghívást kapott a svájci Genfben rendezett ITU Telecom World konferencia Ifjúsági Fórumán való részvételre.

Kulcsszavak: IHM médiahajó
2003. szeptember 25. 14:20

Internethajó 2002

A 12 éves múltra visszatekintő nagy őszi közéleti kirándulásnak, a Médiahajónak immár harmadik esztendeje kísérőrendezvénye az Internethajó. 2002-ben az főszerkesztője, a Prím Média elnöke állíthatta össze a programot az Internethajó navigátoraként, ezért objektíven csak úgy tudunk beszámolni, ha külső forrásból merítünk. Pintér Róbert (pinter.robert@ittk.hu), az ITTK kutatója, az Internethajó 2002 egyik előadója a kirándulás másnapján máris összefoglalta benyomásait az Infinit hírlevelében. Az alábbiakban az ő beszámolóját idézzük.

2002. november 3. 08:27

Végleg elmegy a hajó?

Lapunk megjelenésével egy időben fut ki Visegrád felé a Médiahajó és annak integráns részeként az Internethajó 2002.

2002. szeptember 29. 13:17

„Ha az ember a médiában nem jelenik meg, olyan, mintha nem is létezne”

Szili Katalin a Médiahajó egyik prominens vendége volt, ebből az alkalomból exkluzív interjút adott a Médiahajó tudósítójának. Beszélgetésünket azzal kezdtük, hogy parlament ülései az interneten is jelen vannak.

Kulcsszavak: médiahajó
2002. szeptember 25. 20:16

Adókedvezmény-csomag az internetezőknek

Kovács Kálmán informatikai miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter az Internethajón megtartott előadásaikban olyan adókedvezményeket jelentettek be, amelyek jelentősen ösztönözhetik az otthoni PC- és internethasználatot, a szélessávú internet elterjesztését, a vállalkozások internethasználatát, a felnőttkori átképzést, illetve az esélyegyenlőség megteremtését.

2002. szeptember 25. 17:35

Vicinálisról átszállni az expresszre

Magyar Bálint oktatási miniszter személyes jellegű dologgal kezdte Kovács Kálmán informatikai miniszter után megtartott beszédét.

2002. szeptember 25. 12:18

Navigare necesse est...

Enyedi Nagy Mihály rövid köszöntője után Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg hivatalosan a 12. Médiahajó rendezvénysorozatát.

Kulcsszavak: médiahajó
2002. szeptember 25. 10:02

Médiahajó - Video- és audioszolgáltatással bővül az OTS-Cégvonal

Az OTS-Cégvonal újdonságát szerdán, a Médiahajón mutatta be a Magyar Távirati Iroda Rt.

Kulcsszavak: MTI médiahajó
2002. szeptember 25. 09:09

Vitaindító - Koherens hipotézisrendszer

A médiára vonatkozó 2001-es közös ITTK-Tárki kutatás (World Internet Projekt - WIP) alapadatokat látva elmondható, hogy a magyar internetezők aktívabb médiafogyasztók, mint azok, akik nem interneteznek. Az internetezők a passzív szórakozást ígérő televízióval és rádióval szemben inkább az olvasást részesítik előnyben, valamint a zenehallgatást, a videojátékokat és a telefonálást. Vagyis olyan szabadidős tevékenységeket, ahol nagyobb beleszólásuk van abba, hogy mit fogyasszanak, ahol több a kétirányú információáramlás, ahol jobban használható a képzelet.

Kulcsszavak: médiahajó +legfontosabb
2002. szeptember 21. 21:01

A "kispályás világmegváltó": Pintér Róbert

Miért nem interneteznek többen? - ezzel a kérdéssel kezdődik az Internethajó programja szeptember 25-én, pontban tíz órakor. A bevezetőre Pintér Róbert, az Információs Társadalom és Trendkutató Központ munkatársa csupán pár percet kapott. Hogy jött az ötlet, hogy éppen pont ő indítsa az Internethajó fő témáját? - erről kezdtünk e-mailben beszélgetni.

Kulcsszavak: médiahajó
2002. szeptember 21. 20:51

Egy sztár a százból: Andrassew Iván

Andrassew Iván újságíró-író nevét az internetezők is jól ismerik: régóta van webhelye, hírlevelének híre futótűzként terjedt el a neten, újabban webblogot (internetes naplót) ír. Tanított online újságírást, internethasználatot újságíróknak, főszerkesztője volt az iNteRNeTTo-nak és az EOL-nak. E-könyveket szerkeszt, kiemelten fontosnak tartja a nyelvhelyesség ápolását a neten... - s nyugodtan illik rá is a fogalom: megszállott internethasználó. Úgy érzem, számára a net munkaeszköz és önkifejezési terep egyaránt. A Száz Sztár elektronikus médiumokat képviselő újságírói között elsőként sorolják fel - ez az ábécérend előnye. Többször voltak a neten közös találkozási pontjaink, s a villáminterjú a világhálónak köszönhetően e-mailben - Budapest és Tahitótfalu viszonylatában - nagyon hamar elkészült. Iván a délelőtt feltett kérdésekre estére már küldte is a válaszokat, mi több, a "webb napok" elnevezésű naplójába is beillesztette az alábbi interjút szeptember 19-éhez.

Kulcsszavak: médiahajó
2002. szeptember 21. 20:40

Száz Sztár és a többiek a tizenkettedik Médiahajón

A rendszerváltással egyidős társadalmi intézmény, a Médiahajó közéleti kirándulása idén tizenkettedszer indul hagyományos útjára, míg az Internethajó - ez évben a Prím Online vezetőjének navigálásával - immár harmadszor fut ki.

Kulcsszavak: +legfontosabb médiahajó
2002. augusztus 26. 09:49

Konferencia az online Moszkváról

Miközben a budapesti Főpolgármesteri Hivatal közbeszerzési eljárás keretében igyekszik megújítani a Budapest Online-t, érdemes egy pillantást vetni az elektronikus Moszkvára is, ahol augusztus elején sétahajós konferencián vitatják meg a szakemberek az orosz főváros információforrásainak összefogását, az "egyablakos online ügyintézés" megvalósításának lehetőségeit.

Kulcsszavak: konferencia médiahajó
2002. július 13. 20:40

A Médiahajó programjában az informatika ismét hangsúlyos lesz

A Médiahajó együttesében az idén is lesz Internethajó, amelyre már elfogadta a meghívást Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter. A hajó "kapitánya", Enyedi Nagy Mihály a Prím Média elnökét "nevezte ki" az Internethajó navigátorává, vagyis a szeptember 25-én immár 12. alkalommal útnak induló hajókaraván informatikai programjának összeállítása kiadónk koordinálásával zajlik. Olvasóink esetleges javaslatait az internethajo@prim.hucímre várjuk, minden ötlet - ha jó - a hajó része lehet...)

Kulcsszavak: médiahajó +legfontosabb
2002. július 1. 21:54

(Média)hajózni muszáj

Enyedi Nagy Mihály, az immár több mint egy évtizedes Médiahajó-eseménysorozat szervezője, munkatársunknak kijelentette, hogy a Médiahajó - és azon belül az Internethajó - koncepciója kész, s nem függ a választások kimenetelétől: bármelyik oldal alakít is kormányt, a Médiahajó szeptember 25-én - immár tizenkettedszer - kifut.

Kulcsszavak: médiahajó +legfontosabb
2002. április 5. 21:45

80 nap a telefonhálózat körül

Visegrádon A hazai távközlési liberalizáció többször is fókuszba került az Internethajó tanácskozáson. A Matáv előadásában tárgyaltakat a Hírközlési Főfelügyelet részéről Frischmann Gábor elnök egészítette ki, aki a Híf liberalizációval kapcsolatos bokros teendőiről beszélt. De előadást tartott többek között a Prím Média által alapított Adverticum vezetője, Kincses Anikó, aki a hirdetéskiszolgáló rendszer jelentőségéről beszélt, a Vivendi Telecom alternatív telefonszolgáltató képviselője és a sajtófigyeléssel foglalkozó Observer is.

2001. december 5. 08:06

Kék halál az Internethajón

Vác felett, a Dunán Kisebb technikai nehézségekkel kezdődött az Internethajó-konferencia. Sorra döglöttek be a prezentációk bemutatására felkészített laptopok. Mindezek ellenére sok hasznos információ hangzott el a tanácskozáson. A témákból: a Matáv 87 nap múlva megszűnő monopóliumának következményei; a Nemzeti Információs Társadalom Stratégia és az e-government. Szót kaptak a piac nagyjai is.

Kulcsszavak: médiahajó +legfontosabb
2001. szeptember 27. 17:42

Képek a hajóról

"Minden az internetre tart, és ezt a tendenciát figyelembe véve a kultúrának óriási lehetőségei vannak egy olyan országban, mint Magyarország. Az internet segítségével a sokoldalú, formagazdag kreativitásnak, illetve a kisebbségeknek esélye van a földrajzi lokalizáltságból való kiszakadásra, és kultúrateremtővé válhat" - e szavakkal zárta Z. Karvalics László, az ITTK igazgatója az Internethajó egyik tanácskozását. A következő Médiahajó 2002. szeptember 25-én indul. Az idei közéleti programról készült képes beszámolónkkal zárjuk erről szóló tudósításainkat.

Kulcsszavak: médiahajó
2001. szeptember 27. 17:39

Dr. Mádl Ferenc államfő levele a médiaszereplőknek

Levelet küldött a médiaszereplőknek a Magyar Köztársaság köztársasági elnöke. Dr. Mádl Ferenc a Médiahajó utasait a sajtóhatalom veszélyeire is figyelmeztette. Az államfő a terrorcselekményekről is írt üzenetében.

Kulcsszavak: médiahajó
2001. szeptember 27. 07:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2020-ban is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával. A megmérettetés keretében immár 29. alkalommal fogják elismerni a legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket. Nevezni 2021. február 10-ig lehet. 

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója Magyarországon először nagyfelbontású röntgenfelvételt továbbított 5G hálózaton keresztül, melyhez az Innomed Medical, a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyújtott szakmai és technológiai segítséget. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokat illetően. 

2020. november 24. 12:01
online sportfogadás