múzeum kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: múzeum

Múzeumok online jelenléte vészhelyzetben

A magyarországi múzeumok többsége gyorsan reagált a koronavírus-járvány miatt drasztikusan megváltozott működési lehetőségekre, a kényszerű bezárásokra, és az eltelt egy hétben jó néhány gyűjteményt és adatbázist hamar elérhetővé tettek online felületeiken. Bár a múzeumba járás élményét nehéz bármivel is pótolni, a korszerű technológiának köszönhetően bebarangolhatjuk a múzeumok termeit, virtuális tárlatait, és böngészhetünk az online gyűjteményekben. 

2020. március 25. 12:38

Különleges szünidei programok gyerekeknek

A nyár folyamán kedd és csütörtök délelőttönként 10.00-től 13.00 óráig szünidei programsorozatot rendez a Műszaki Tanulmánytár és a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény. 

2016. június 28. 15:53

Különc feltalálók, különös találmányok

Telefon és telefonhírmondó, összeesküvés-elméletek, különös életpályák és Nikola Tesla munkássága, relikviája lesz a Műszaki Tanulmánytár február 20-i (szombat 10.00 – 13.00) családi napjának középpontjában.  A nap vendége [tiboru], a Konteóblog bloggere és a Postamúzeum.

2016. február 15. 11:58

Apple múzeum Prágában Steve Jobs szellemében

A Steve Jobs-rajongóknak itt a jó hír, hatalmas Apple múzeum nyílt Prágában. A kiállítást hamarosan virtuálisan is bejárhatjuk - írja az Origo.

Kulcsszavak: múzeum Steve Jobs Apple
2015. december 31. 12:03

Okosszenzorokkal védik a kínai múzeumokat

A kelet-kínai Anhuj tartomány kutatói olyan szenzort fejlesztettek ki, amely reményeik szerint észleli a múzeumokban az értékes kiállításokat potenciálisan veszélyeztető légköri változásokat.

Kulcsszavak: múzeum Kína
2015. augusztus 10. 17:44

A londoni múzeumok a legkeresettebbek a weben

A világ múzeumai közül a Google felhasználói a brit főváros Tudománytörténeti Múzeumára kerestek rá a legtöbbször - derült ki az internetes óriás és a londoni városháza kutatásából. A második és a harmadik helyen is londoni intézmény, a Természettudományi Múzeum és a British Múzeum áll.

2015. augusztus 5. 15:12

Szeretnek-e a robotok múzeumba járni?

Június 20-án lesz a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat, melyben a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is részt vesz. A Műszaki Tanulmánytárába látogathatnak a robotok is.

Kulcsszavak: tudomány robot múzeum
2015. június 14. 09:15

Hungaricana - 48 múzeum, 20 levéltár és 20 könyvtár anyaga egy helyen

Egységes online keresőfelületen váltak elérhetővé a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által támogatott digitalizálási projektek; a folyamatosan bővülő Hungaricana összevont közgyűjteményi portálon 20 millió oldalnyi anyag, 5 millió térkép, 5 millió eddig ismeretlen kép és ugyanennyi bibliográfiai adat áll a látogatók rendelkezésére.

2015. május 21. 10:19

Legendás videojátékokat keres a játékmúzeum

Keresi a világ legfontosabb videojátékait egy amerikai múzeum, amely "hírességek csarnokában" helyezné el a modern társadalomra és kultúrára legnagyobb hatást kifejtő elektronikus játékokat.

Kulcsszavak: múzeum játék
2015. február 19. 11:42

Múzeumba került az internet

Magánfinanszírozású internetmúzeum nyílik hamarosan Berlinben. A kezdeményezést elindító InternetMuseum.Berlin nevet viselő csapat jelenleg ezer négyzetméteres helyszínt keres hozzá.

Kulcsszavak: múzeum internet
2015. február 10. 11:35

Tíz év csúszás után átadták a futurisztikus múzeumot Lyonban

Az ember történetéről szól a franciaországi Lyonban a hétvégén megnyílt új futurisztikus múzeum, a Musée des Confluences (Kereszteződések Múzeuma). A 2007-ben bezárt természettudományi múzeum gyűjteményét állíthatják ki a modern technológia révén.

2014. december 22. 14:26

Interneten is látogatható az auschwitzi múzeum

A 360 fokos panorámafotók bemutatják a volt náci német tábor hiteles helyszínét és objektumait. A képeket a szemtanúk elbeszéléseivel, történelmi leírásokkal, dokumentumokkal, fényképekkel, az egykori foglyok művészi munkáival és a tábor történetével kapcsolatos tárgyakkal gazdagították.

2014. december 7. 08:35

Szelfiző műalkotásokból készítettek online múzeumot

Johann Wolfgang Goethe mobiltelefonnal a kezében készít önmagáról fotót, azaz szelfit - legalábbis Olivia Muus online múzeumában, ahol a dán művész híres portrékat helyez új megvilágításba a manapság elterjedt szelfi módszerével.

2014. november 11. 17:50

Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan

Immár a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan

2014. október 22. 08:21

Múzeumokban selfie-ztek a Street View kamerái

A Google 2011-ben indította útjára Street View múzeum projektjét, melynek célja, hogy minél több kulturálisan jelentős alkotást örökítsenek meg az érdeklődők és az utókor számára. Ám a múzeumokban lévő tükrök, ha nem is direkt, de egy kis mókázásnak is teret engednek.

2014. július 7. 15:38

Zuckerberg a Madam Tussauds-ban

Mostantól Mark Zuckerberg élethű másával is találkozhatnak azok júniustól, akik San Franciscói Madam Tussauds múzeumban járnak. A Facebook-vezért zokni nélkül, törökülésben örökítették meg.

Kulcsszavak: Zuckerberg Facebook múzeum
2014. április 29. 08:41

Cisco: az internet átrendezi a világ egyik leghíresebb múzeumát is

Az amszterdami Rijksmuseumban a Cisco által kiépített vezeték nélküli hálózat révén új szolgáltatások, például multimédiás tárlatvezetés és részletes információk érhetők el saját mobileszközök segítségével, miközben a technológia jelenléte nem vonja el a figyelmet a kiállított művekről sem. Az új hálózat a látogatók mellett a múzeum dolgozóit is kiszolgálja.

2014. április 2. 10:24

Ferninand Porsche első autója múzeumba került

Ferdinand Porsche, a Volkswagen Bogár és a legelső Porsche autó tervezője 1898-ban építette meg a P1 névre hallgató elektromos autóját, amely mostantól a stuttgarti Porsche Múzeumban is megtekinthető.

2014. február 10. 17:02

Online is megtekinthető a Schönbrunn-palota csaknem félszáz kincse

Erzsébet császárné egy portréja és a Schönbrunn-palota további 39 műtárgya is megtekinthető ezután nagy felbontásban interneten, a Google Art Project szolgáltatás keretében. A fotókat hétmillió pixeles felbontásban töltötték fel. Így az érdeklődők a képek kinagyításával egészen apró részleteket is szemrevételezhetnek, olyanokat is, amelyeket szabad szemmel nem lenne lehetséges.

2013. december 29. 08:58

Már virtuálisan is bejárható az Iparművészeti Múzeum

A magyar múzeumok közül elsőként az Iparművészeti Múzeum épületét és két kiállítását láthatják virtuálisan az érdeklődők az interneten, a 360 fokos panorámaképet mutató Street View technológia segítségével.

2013. október 9. 09:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult. 

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58