nők kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: nők

A Nokia Networks támogatja a lányok technológiai oktatását

A Nokia Networks támogatja a Skool-t abban, hogy hasznos és használható technológiai ismereteket nyújtson fiatal hölgyek számára, és ezzel ösztönözze őket arra, hogy az informatikai és telekommunikációs iparágban válasszanak pályát.

2015. november 3. 09:23

Gimnazista lányok tanultak programozni a Morgan Stanleynél

Tinédzser lányoké volt a főszerep a hétvégén a Morgan Stanley budapesti irodájában. A Skool non-profit alapítvánnyal közösen szervezett workshoppal inspirálni szeretnék a lányokat és a fiatal nőket, hogy közelebb kerüljenek az IT világához. A cél, hogy a lányok is részeseivé váljanak a technológiai innovációk megalkotásának.

2015. október 22. 12:22

Programozás-oktatás lányoknak élményalapon

"20 év múlva sok olyan szakma lesz, amelyhez technológiai tudás kell, ezért fontos, hogy a lányok ne maradjanak ki ebből. „A sok előítélet, társadalmi nyomás miatt a lányok azt hihetik, nem nekik való szakma, pedig nekik is való”

Kulcsszavak: nők programozás oktatás
2015. szeptember 20. 13:34

Okosabbak a magyar nők? A kütyüfelmérés szerint is

Miben különböznek nők és férfiak, amikor okostelefonjaikat, táblagépeiket és számítógépeiket úgymond értelmes célokra használják?

2015. augusztus 8. 14:10

Robotprogramozásról lányoknak

A Morgan Stanley önkéntesei robotprogramozásról tartottak műhelyfoglalkozást lányoknak, hogy felkeltsék érdeklődésüket az információtechnológia iránt, és hogy bebizonyítsák nekik: ez a terület a lányok számára is izgalmas karriert kínál.

2015. július 7. 13:21

Hogyan lehet sikeres egy lány az IT szektorban?

A nőkről alkotott sztereotípiák is szerepet játszanak abban, hogy kevés nő képviselteti magát az IT szakmában, a képességeik és az érdeklődésük azonban meglenne hozzá. A nők szerepe az informatika világában volt a témája a Brain Bar Budapest legutóbbi kerekasztal-beszélgetésének.

2015. június 7. 12:26

A lányok a jövő technológiai szakemberei

A Microsoft mintegy negyven, 15 és 17 év közötti lányt látott vendégül azzal a nem titkolt céllal, hogy megváltoztassa a technológiai szakemberekkel kapcsolatos sztereotípiákat és elősegítse, hogy a jövőben mind több tehetséges fiatal hölgy próbálja ki magát a technológiai iparágban.

Kulcsszavak: programozás nők Microsoft
2015. április 26. 14:10

Nőknek népszerűsítik az informatikusszakmát

Lányok az informatikában címmel egész napos konferenciát és interaktív műhelybeszélgetést rendeznek pénteken Salgótarjánban; közéleti személyek, tanárok, vezető magyarországi cégek sikeres női és férfi felső vezetői arról értekeznek, miként tudják népszerűsíteni az informatikusszakmát, különösen a lányok körében.

Kulcsszavak: Infotér nők informatikus
2015. április 24. 11:23

Magyar győztes a Közép-Európai Női Startup Versenyen

A CEE Women Startup Competition keretében 11 női startup csapat látogatott Budapestre és mutatta be projektjét hétfőn este a Prezi House of Ideas előadótermében.

Kulcsszavak: verseny startup start-up nők
2015. március 25. 14:37

Kibővített anyasági csomagot vezetett be a Vodafone

A Vodafone Magyarország kibővítette az állami anyasági juttatáscsomagot és négy hónapon keresztül a teljes fizetést, a következő két hónapban pedig a munkabér 70 százalékát biztosítja női dolgozói számára a születési szabadság alatt - közölte a mobilszolgáltató.

Kulcsszavak: nők +céginfo Vodafone
2015. március 8. 10:44

A nők kevésbé elővigyázatosak a kiberfenyegetésekkel szemben

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint, a nők általában kevesebb figyelmet szentelnek arra, hogy megvédjék magukat a kiberfenyegetésektől, amely súlyos következményekkel is járhat.

2015. március 7. 11:15

A közösségi oldalakon a nők az aktívabbak

A számítógép hamarabb része lett a férfiak életének, a korábbi években az online világban uralkodó férfidominancia azonban mára szinte teljesen eltűnt.

2014. december 5. 11:35

A női nem vásárlási szokásai az eMagon

Az e-kereskedelem nemzetközi szereplői egyre nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy végre virtuális üzleteikbe is becsábítsák a hölgyeket. Az eMAG az elmúlt 12 hónap során számos vásárlás adatait elemezte azzal a céllal, hogy kiderüljön: milyen különbségeket fedezhetünk fel a két nem online vásárlási szokásai között, és mit tehetünk, hogy elnyerjük a hölgyek kegyeit.

2014. október 21. 09:35

Egyre több nő dolgozik a Microsoftnál

Bár még mindig a férfiak vannak többségben, egyre több nőt alkalmaznak a Microsoftnál. Tavaly óta 5%-ot javult az arány a gyengébbik nem javára.

 

2014. október 6. 16:26

Tárlat a nőket mellőző videójátékok alternatíváiról

A berlini számítógépes játékok múzeuma arra vállalkozott, hogy bemutassa a férfiakon is győzedelmeskedő számítógépes női karaktereket.

2014. augusztus 18. 13:15

Google: kellenek a női munkaerők

A keresőóriás háza táján nem bővelkednek a nők a vezető pozíciókban, mindössze egyötödük a gyengébbik nem képviselője csupán. Ám a vállalat hisz abban, hogy a siker szempontjából fontos a sokféleség.

Kulcsszavak: munka nők Google
2014. július 22. 10:15

Női karrierlehetőségek Budapesttől Bostonig - Lányok Napja az XAPT-nál

A Nők a Tudományért Egyesület idén április 24-ére hirdette meg a „Lányok Napja” programot, amelynek során nyílt nap keretében nyerhettek betekintést a középiskolás lányok egy-egy hazai vállalat életébe. A kezdeményezéshez a szoftverfejlesztéssel foglalkozó XAPT is csatlakozott, és érdekes, interaktív programokkal várták budapesti irodájukban a középiskolás lányokat. A hazai lehetőségek mellett nemzetközi helyzetjelentést és kitekintést is kaptak a résztvevők a vállalat egyik az Egyesült Államokban dolgozó kolléganőjétől egy videokonferencia keretén belül.

Kulcsszavak: Xapt-hu karrier nők
2014. április 28. 15:37

Plüssmackóba épített szenzor győzött a női startup versenyen

A gyereket védő “Teddy The Guardian”-t ítélték a legjobbnak a H13 CEE Women Startup Competition Demo Napján. A megmérettetésen 12 női startup vett részt.

Kulcsszavak: start-up verseny nők Szenzor
2014. március 27. 08:45

Keresik a közép-kelet európai régió legjobb női startupjait

Józsefváros nemrég megnyílt vállalkozói inkubátorháza, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ egyedülálló régiós versenyt indított útjára azoknak az ötletgazdáknak, startup vezetőknek és startup csapatoknak, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő.

Kulcsszavak: start-up nők pályázat
2014. február 22. 15:20

Vége a férfi dominanciának a neten

A korábbi évek során az online világban uralkodó „férfi dominancia” mára már szinte teljesen eltűnt, a nemek aránya kiegyenlítődött. Magyarországon a férfiak és a nők internetezési szokásai nagyjából megfelelnek az európai uniós tagállamok átlagának. Az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” kutatássorozatának aktuális anyaga a férfiak és a nők számítógép- és internet-használati szokásaival foglalkozik.
 

2014. január 7. 09:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás