nők kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: nők

A Nokia Networks támogatja a lányok technológiai oktatását

A Nokia Networks támogatja a Skool-t abban, hogy hasznos és használható technológiai ismereteket nyújtson fiatal hölgyek számára, és ezzel ösztönözze őket arra, hogy az informatikai és telekommunikációs iparágban válasszanak pályát.

2015. november 3. 09:23

Gimnazista lányok tanultak programozni a Morgan Stanleynél

Tinédzser lányoké volt a főszerep a hétvégén a Morgan Stanley budapesti irodájában. A Skool non-profit alapítvánnyal közösen szervezett workshoppal inspirálni szeretnék a lányokat és a fiatal nőket, hogy közelebb kerüljenek az IT világához. A cél, hogy a lányok is részeseivé váljanak a technológiai innovációk megalkotásának.

2015. október 22. 12:22

Programozás-oktatás lányoknak élményalapon

"20 év múlva sok olyan szakma lesz, amelyhez technológiai tudás kell, ezért fontos, hogy a lányok ne maradjanak ki ebből. „A sok előítélet, társadalmi nyomás miatt a lányok azt hihetik, nem nekik való szakma, pedig nekik is való”

Kulcsszavak: nők programozás oktatás
2015. szeptember 20. 13:34

Okosabbak a magyar nők? A kütyüfelmérés szerint is

Miben különböznek nők és férfiak, amikor okostelefonjaikat, táblagépeiket és számítógépeiket úgymond értelmes célokra használják?

2015. augusztus 8. 14:10

Robotprogramozásról lányoknak

A Morgan Stanley önkéntesei robotprogramozásról tartottak műhelyfoglalkozást lányoknak, hogy felkeltsék érdeklődésüket az információtechnológia iránt, és hogy bebizonyítsák nekik: ez a terület a lányok számára is izgalmas karriert kínál.

2015. július 7. 13:21

Hogyan lehet sikeres egy lány az IT szektorban?

A nőkről alkotott sztereotípiák is szerepet játszanak abban, hogy kevés nő képviselteti magát az IT szakmában, a képességeik és az érdeklődésük azonban meglenne hozzá. A nők szerepe az informatika világában volt a témája a Brain Bar Budapest legutóbbi kerekasztal-beszélgetésének.

2015. június 7. 12:26

A lányok a jövő technológiai szakemberei

A Microsoft mintegy negyven, 15 és 17 év közötti lányt látott vendégül azzal a nem titkolt céllal, hogy megváltoztassa a technológiai szakemberekkel kapcsolatos sztereotípiákat és elősegítse, hogy a jövőben mind több tehetséges fiatal hölgy próbálja ki magát a technológiai iparágban.

Kulcsszavak: programozás nők Microsoft
2015. április 26. 14:10

Nőknek népszerűsítik az informatikusszakmát

Lányok az informatikában címmel egész napos konferenciát és interaktív műhelybeszélgetést rendeznek pénteken Salgótarjánban; közéleti személyek, tanárok, vezető magyarországi cégek sikeres női és férfi felső vezetői arról értekeznek, miként tudják népszerűsíteni az informatikusszakmát, különösen a lányok körében.

Kulcsszavak: Infotér nők informatikus
2015. április 24. 11:23

Magyar győztes a Közép-Európai Női Startup Versenyen

A CEE Women Startup Competition keretében 11 női startup csapat látogatott Budapestre és mutatta be projektjét hétfőn este a Prezi House of Ideas előadótermében.

Kulcsszavak: verseny startup start-up nők
2015. március 25. 14:37

Kibővített anyasági csomagot vezetett be a Vodafone

A Vodafone Magyarország kibővítette az állami anyasági juttatáscsomagot és négy hónapon keresztül a teljes fizetést, a következő két hónapban pedig a munkabér 70 százalékát biztosítja női dolgozói számára a születési szabadság alatt - közölte a mobilszolgáltató.

Kulcsszavak: nők +céginfo Vodafone
2015. március 8. 10:44

A nők kevésbé elővigyázatosak a kiberfenyegetésekkel szemben

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint, a nők általában kevesebb figyelmet szentelnek arra, hogy megvédjék magukat a kiberfenyegetésektől, amely súlyos következményekkel is járhat.

2015. március 7. 11:15

A közösségi oldalakon a nők az aktívabbak

A számítógép hamarabb része lett a férfiak életének, a korábbi években az online világban uralkodó férfidominancia azonban mára szinte teljesen eltűnt.

2014. december 5. 11:35

A női nem vásárlási szokásai az eMagon

Az e-kereskedelem nemzetközi szereplői egyre nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy végre virtuális üzleteikbe is becsábítsák a hölgyeket. Az eMAG az elmúlt 12 hónap során számos vásárlás adatait elemezte azzal a céllal, hogy kiderüljön: milyen különbségeket fedezhetünk fel a két nem online vásárlási szokásai között, és mit tehetünk, hogy elnyerjük a hölgyek kegyeit.

2014. október 21. 09:35

Egyre több nő dolgozik a Microsoftnál

Bár még mindig a férfiak vannak többségben, egyre több nőt alkalmaznak a Microsoftnál. Tavaly óta 5%-ot javult az arány a gyengébbik nem javára.

 

2014. október 6. 16:26

Tárlat a nőket mellőző videójátékok alternatíváiról

A berlini számítógépes játékok múzeuma arra vállalkozott, hogy bemutassa a férfiakon is győzedelmeskedő számítógépes női karaktereket.

2014. augusztus 18. 13:15

Google: kellenek a női munkaerők

A keresőóriás háza táján nem bővelkednek a nők a vezető pozíciókban, mindössze egyötödük a gyengébbik nem képviselője csupán. Ám a vállalat hisz abban, hogy a siker szempontjából fontos a sokféleség.

Kulcsszavak: munka nők Google
2014. július 22. 10:15

Női karrierlehetőségek Budapesttől Bostonig - Lányok Napja az XAPT-nál

A Nők a Tudományért Egyesület idén április 24-ére hirdette meg a „Lányok Napja” programot, amelynek során nyílt nap keretében nyerhettek betekintést a középiskolás lányok egy-egy hazai vállalat életébe. A kezdeményezéshez a szoftverfejlesztéssel foglalkozó XAPT is csatlakozott, és érdekes, interaktív programokkal várták budapesti irodájukban a középiskolás lányokat. A hazai lehetőségek mellett nemzetközi helyzetjelentést és kitekintést is kaptak a résztvevők a vállalat egyik az Egyesült Államokban dolgozó kolléganőjétől egy videokonferencia keretén belül.

Kulcsszavak: Xapt-hu karrier nők
2014. április 28. 15:37

Plüssmackóba épített szenzor győzött a női startup versenyen

A gyereket védő “Teddy The Guardian”-t ítélték a legjobbnak a H13 CEE Women Startup Competition Demo Napján. A megmérettetésen 12 női startup vett részt.

Kulcsszavak: start-up verseny nők Szenzor
2014. március 27. 08:45

Keresik a közép-kelet európai régió legjobb női startupjait

Józsefváros nemrég megnyílt vállalkozói inkubátorháza, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ egyedülálló régiós versenyt indított útjára azoknak az ötletgazdáknak, startup vezetőknek és startup csapatoknak, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő.

Kulcsszavak: start-up nők pályázat
2014. február 22. 15:20

Vége a férfi dominanciának a neten

A korábbi évek során az online világban uralkodó „férfi dominancia” mára már szinte teljesen eltűnt, a nemek aránya kiegyenlítődött. Magyarországon a férfiak és a nők internetezési szokásai nagyjából megfelelnek az európai uniós tagállamok átlagának. Az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” kutatássorozatának aktuális anyaga a férfiak és a nők számítógép- és internet-használati szokásaival foglalkozik.
 

2014. január 7. 09:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

Miután a PSD2 bevezetésére kitűzött szeptember 14-i határidő tarthatatlanná vált, az MNB tegnap közleményt adott ki, amelyben megnyugtatja az érintetteket, hogy - az Európai Uniós szinten hozott döntéssel összhangban - az MNB többlet időt biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

 

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51
online sportfogadás