rádió kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: rádió

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

Tavaly, az utolsó negyedévben a rádiókat országosan naponta 5,5 millióan, míg hetente 7,2 millióan hallgatták a legalább 15 évesek körében – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hallgatottsági adataiból. Országosan a Retro, a Petőfi és a Kossuth Rádióra kapcsolnak a legtöbben – összesen négymillióan –, a fővárosban a Retro Rádiót a Rádió 1 követi a Kossuth Rádió előtt – összesen közel hatszázezres hallgatótáborral.

2020. február 3. 10:01

Médiatanács: tovább szólhat a baranyai Rádió 1

Megújította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a pécsi-villányi RÁDIÓ 1 szolgáltatójának rádiós jogosultságát, egy tévéhíradós adást kifogásoló állampolgári bejelentések nyomán eljárást indít és bírságot szabott ki egy váci rádióra amiatt, hogy az nem teljesítette a médiaszolgáltatási szerződését.

2019. december 5. 16:26

NMHH: A műsorok 99,9 százaléka akadálymentes

Elfogadta a tévéműsorok akadálymentesítéséről készült legfrissebb kutatási jelentést e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amelyből kiderül, hogy a jogszabály hatálya alá tartozó műsoridő 99,9 százalékát akadálymentesítették a szolgáltatók. A grémium elvégezte egy budaörsi és egy pécsi frekvencia alaki vizsgálatát és elfogadta a Törökszentmiklós 96,4 MHz-es helyi, közösségi frekvencia pályázati felhívásának tervezetét is.

2019. november 22. 11:36

Médiatanács: a képújság alatt szóló rádióműsor közzétételét engedélyeztetni kell

Hálózatba kapcsolódásnak minősül, ha egy televíziós műsor alatt más rádió adása szól, ezért egy képújsághoz engedély nélkül sugárzott rádióműsor miatt bírságot rótt ki egy kalocsai televízióra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület elvégezte további három helyi rádiós frekvencia pályázatának alaki vizsgálatát, és eljárást indított egy a TV2-n vetített játékfilm korhatár-besorolása ügyében.

2019. július 6. 10:21

A Petőfi a leghallgatottabb rádió, amelyet a Kossuth Rádió és a Rádió 1 követ

Csaknem hat és félmillióan rádióznak naponta Magyarországon, tehát továbbra is magas a rádiózók száma az első negyedévi hallgatottsági adatok alapján – amelyeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tett közzé honlapján. 

Kulcsszavak: rádió NMHH
2018. április 27. 10:01

A törvényi előírások miatt nem lehet ideiglenesen használni az országos kereskedelmi rádiós frekvenciát

A Médiatanács a médiatörvény rendelkezései alapján nem köt ideiglenes hatósági szerződést az Advenio Zrt.-vel – döntött a testület e heti ülésén. A grémium nyerteseket hirdetett animációs témájú és közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztésére kiírt pályázatai körében, amelyeken húsz jelentkező összesen közel százmillió forinthoz jutott, de kiderült a bajai rádiós frekvencia győztese is. Más napirendi pontok mellett határoztak egy telkibányai rádió névváltoztatási és egy tévéhálózat műsorkvótaügyben előterjesztett kérelméről is.

2016. november 25. 15:09

A zenehallgatás lekottázva

Angliában felmérést végeztek, hogy a 16 éven felüliek mi módon hallgatnak zenét, s ennek a kutatásnak az eredményeit adta közre, az e-marketer. A statisztika – ha nem is pontosan, de a trendeket tekintve - minden bizonnyal tükrözi a magyar szokásokat is, hisz például a vinyl megjelenése a kördiagrammon nagyjából egybecseng azzal, amilyen mértékben újra keresik a „bakelit”-ot a fiatalok, és amilyen arányban például már ott vannak a vinyl lemezmásolatok a nagyobb CD-árudákban is.

2016. január 2. 14:11

Elsőként Norvégia szünteti be az FM-rádiózást

Norvégia lesz a világ első országa, amely beszünteti 2017-re az analóg sugárzású FM-rádiózást.

2015. április 21. 19:32

60 éves a Sony első tranzisztoros rádiója

Február 13-a a rádió világnapja, amelyet az UNESCO 2011. évi közgyűlésének határozata alapján 2012-től ünneplünk arra emlékezve, hogy 1946-ban az ENSZ ezen a napon döntött saját rádió készítéséről. A Sony is nagyban hozzájárult a rádiózás elterjedéséhez, mivel 60 évvel ezelőtt, 1955-ben Japánban jelent meg a legelső tranzisztoros rádió.

2015. február 13. 08:34

Megfizethető árú alapmodellek a Nokiától – 108 és 108 Dual SIM

A finn gyártó bemutatta új alsókategóriás mobiltelefonját, mely egy- és kétkártyás kiadásban is megvásárolható lesz. A rendkívül vonzó árcédulával érkező készülék a hívás és SMS funkciók mellett számos izgalmat kínál, hiszen Bluetooth modullal és beépített kamerával is ellátták.

2013. szeptember 17. 09:35

Kalózrádióra csapott le az NMHH

Hétvégén volt a magyar Forma 1-es futam, melyhez a szükséges rádiós hírközlési eszközökről az NMHH szakemberei gondoskodtak. Mind a működés, mind a frekvenciasávok biztosítása hatáskörükbe tartozott. Ennek apropóján mértek be egy kalózrádiót, valamint engedély nélküli DECT telefonokat.

2013. augusztus 1. 11:17

OpenAir Radio – 24 órás fesztiválrádió indult

Július 3-án a VOLT fesztiválon debütált az OpenAirRadio. Az új online rádió a VOLTon, a MasterCard Balaton Soundon, a Szigeten, a fesztiválok között és a fesztiválszezon után is hallható lesz www.openairradio.hu-n.

2013. július 4. 09:46

mydlink Radio –Ingyenes zenei alkalmazás iPhone-ra és Androidra

A D-Link Magyarország június 13-án elindította zenei stream szolgáltatását, a mydlink Radio-t. A mydlink Radio egy kizárólag D-Link Cloud tulajdonosok számára elérhető online rádiócsatorna, mely a felhasználó tevékenységének figyelembevételével, reklámok nélkül keveri több mint egymillió zeneszámból álló gyűjteményét. A mydlink Radio a D-Link Cloud vásárlók számára ingyenes.

2013. június 16. 10:36

Honnan tájékozódnak a fiatalok?

Meglepő, hogy az egyre növekvő internet- és okostelefonpenetráció ellenére a fiatalok többsége még mindig a TV-ből szerez tudomást a világban történtekről. Bár a nyomtatott sajtó visszaszorulása egyre nagyobb – még a rádióhallgatás is megelőzi –, az internetnek még nem sikerült felkúsznia az első helyre - derült ki az Ipsos felméréséből.

2013. április 8. 11:33

3D-s rádióadáson dolgozik a BBC

A rádióadások háromdimenziós sugárzásának kifejlesztésén tevékenykednek a BBC mérnökei. A térbeli adáshoz nem kell majd speciális vevőkészülék.

Kulcsszavak: BBC rádió 3D
2012. június 17. 07:33

Az 1956-os magyar forradalomnak állít emléket a lengyel rádió új internetes oldala

Az 1956-os magyar forradalom 55. évfordulója alkalmából a lengyel rádió (PR) új internetes oldalt nyitott, amelyen a Szabad Európa Rádió (SZER) lengyel osztálya 56-os magyar híreinek archív felvételei is megtalálhatók.

Kulcsszavak: média kultúra rádió
2011. november 10. 10:17

2012-ben 85 millió forint marad a helyi és körzeti rádiók kasszájában

A Médiatanács döntésének megfelelően a helyi- és körzeti rádióknak jövőre 85 millió forinttal kevesebb díjat kell médiaszolgáltatási díjként fizetniük a jövő évben. A tanács januárig 80 kisebb-nagyobb rádió szerződését alakítja át hatósági szerződéssé, ami a díjkorrekciót is magában foglalja. A díjreform által érintett frekvenciák köre ennél tágabb, és a mintegy másfélszáz rádió több mint 80 százalékánál eredményez kedvezőbb feltételeket a változtatás.

 

Kulcsszavak: rádió média
2011. október 18. 21:40

NMHH: Hogyan fogjunk el kalózrádiót?

Nyílt napot tartott kedden a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), amelynek keretében bemutatták, hogyan mérik be a kalózrádiókat, hogyan tudják a távközlési piac zavartalan működését biztosítani.

Kulcsszavak: rádió hírközlés NHH
2011. augusztus 17. 08:49

Szeptemberben online rádióadót indít a beregszászi főiskola

Szeptemberben kezdheti meg sugárzását a Rákóczi Rádió, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola online rádióadója – hangzott el a XIX. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem médiával foglalkozó tanácskozásán, amelyen az előadók megvitatták a külhoni magyar események minél szélesebb körű bemutatásának lehetőségeit.

Kulcsszavak: =ukrajna rádió
2011. július 2. 10:43

Új médiatörvény: nagyobb támogatási keret a helyi „közszolgálatnak”

A Médiatanács a mai napon pályázati felhívást tett közzé, hogy közösségi televízióknak és rádióknak támogatást nyújtson stúdiótechnikai háttér kialakításához. A célhoz rendelt 100 millió forintos keretösszeg jóval meghaladja az előző évi keretet.

Kulcsszavak: televízió rádió média
2011. május 20. 12:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43
online sportfogadás