rádió kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: rádió

Médiatanács: a képújság alatt szóló rádióműsor közzétételét engedélyeztetni kell

Hálózatba kapcsolódásnak minősül, ha egy televíziós műsor alatt más rádió adása szól, ezért egy képújsághoz engedély nélkül sugárzott rádióműsor miatt bírságot rótt ki egy kalocsai televízióra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület elvégezte további három helyi rádiós frekvencia pályázatának alaki vizsgálatát, és eljárást indított egy a TV2-n vetített játékfilm korhatár-besorolása ügyében.

2019. július 6. 10:21

A Petőfi a leghallgatottabb rádió, amelyet a Kossuth Rádió és a Rádió 1 követ

Csaknem hat és félmillióan rádióznak naponta Magyarországon, tehát továbbra is magas a rádiózók száma az első negyedévi hallgatottsági adatok alapján – amelyeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tett közzé honlapján. 

Kulcsszavak: rádió NMHH
2018. április 27. 10:01

A törvényi előírások miatt nem lehet ideiglenesen használni az országos kereskedelmi rádiós frekvenciát

A Médiatanács a médiatörvény rendelkezései alapján nem köt ideiglenes hatósági szerződést az Advenio Zrt.-vel – döntött a testület e heti ülésén. A grémium nyerteseket hirdetett animációs témájú és közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztésére kiírt pályázatai körében, amelyeken húsz jelentkező összesen közel százmillió forinthoz jutott, de kiderült a bajai rádiós frekvencia győztese is. Más napirendi pontok mellett határoztak egy telkibányai rádió névváltoztatási és egy tévéhálózat műsorkvótaügyben előterjesztett kérelméről is.

2016. november 25. 15:09

A zenehallgatás lekottázva

Angliában felmérést végeztek, hogy a 16 éven felüliek mi módon hallgatnak zenét, s ennek a kutatásnak az eredményeit adta közre, az e-marketer. A statisztika – ha nem is pontosan, de a trendeket tekintve - minden bizonnyal tükrözi a magyar szokásokat is, hisz például a vinyl megjelenése a kördiagrammon nagyjából egybecseng azzal, amilyen mértékben újra keresik a „bakelit”-ot a fiatalok, és amilyen arányban például már ott vannak a vinyl lemezmásolatok a nagyobb CD-árudákban is.

2016. január 2. 14:11

Elsőként Norvégia szünteti be az FM-rádiózást

Norvégia lesz a világ első országa, amely beszünteti 2017-re az analóg sugárzású FM-rádiózást.

2015. április 21. 19:32

60 éves a Sony első tranzisztoros rádiója

Február 13-a a rádió világnapja, amelyet az UNESCO 2011. évi közgyűlésének határozata alapján 2012-től ünneplünk arra emlékezve, hogy 1946-ban az ENSZ ezen a napon döntött saját rádió készítéséről. A Sony is nagyban hozzájárult a rádiózás elterjedéséhez, mivel 60 évvel ezelőtt, 1955-ben Japánban jelent meg a legelső tranzisztoros rádió.

2015. február 13. 08:34

Megfizethető árú alapmodellek a Nokiától – 108 és 108 Dual SIM

A finn gyártó bemutatta új alsókategóriás mobiltelefonját, mely egy- és kétkártyás kiadásban is megvásárolható lesz. A rendkívül vonzó árcédulával érkező készülék a hívás és SMS funkciók mellett számos izgalmat kínál, hiszen Bluetooth modullal és beépített kamerával is ellátták.

2013. szeptember 17. 09:35

Kalózrádióra csapott le az NMHH

Hétvégén volt a magyar Forma 1-es futam, melyhez a szükséges rádiós hírközlési eszközökről az NMHH szakemberei gondoskodtak. Mind a működés, mind a frekvenciasávok biztosítása hatáskörükbe tartozott. Ennek apropóján mértek be egy kalózrádiót, valamint engedély nélküli DECT telefonokat.

2013. augusztus 1. 11:17

OpenAir Radio – 24 órás fesztiválrádió indult

Július 3-án a VOLT fesztiválon debütált az OpenAirRadio. Az új online rádió a VOLTon, a MasterCard Balaton Soundon, a Szigeten, a fesztiválok között és a fesztiválszezon után is hallható lesz www.openairradio.hu-n.

2013. július 4. 09:46

mydlink Radio –Ingyenes zenei alkalmazás iPhone-ra és Androidra

A D-Link Magyarország június 13-án elindította zenei stream szolgáltatását, a mydlink Radio-t. A mydlink Radio egy kizárólag D-Link Cloud tulajdonosok számára elérhető online rádiócsatorna, mely a felhasználó tevékenységének figyelembevételével, reklámok nélkül keveri több mint egymillió zeneszámból álló gyűjteményét. A mydlink Radio a D-Link Cloud vásárlók számára ingyenes.

2013. június 16. 10:36

Honnan tájékozódnak a fiatalok?

Meglepő, hogy az egyre növekvő internet- és okostelefonpenetráció ellenére a fiatalok többsége még mindig a TV-ből szerez tudomást a világban történtekről. Bár a nyomtatott sajtó visszaszorulása egyre nagyobb – még a rádióhallgatás is megelőzi –, az internetnek még nem sikerült felkúsznia az első helyre - derült ki az Ipsos felméréséből.

2013. április 8. 11:33

3D-s rádióadáson dolgozik a BBC

A rádióadások háromdimenziós sugárzásának kifejlesztésén tevékenykednek a BBC mérnökei. A térbeli adáshoz nem kell majd speciális vevőkészülék.

Kulcsszavak: BBC rádió 3D
2012. június 17. 07:33

Az 1956-os magyar forradalomnak állít emléket a lengyel rádió új internetes oldala

Az 1956-os magyar forradalom 55. évfordulója alkalmából a lengyel rádió (PR) új internetes oldalt nyitott, amelyen a Szabad Európa Rádió (SZER) lengyel osztálya 56-os magyar híreinek archív felvételei is megtalálhatók.

Kulcsszavak: média kultúra rádió
2011. november 10. 10:17

2012-ben 85 millió forint marad a helyi és körzeti rádiók kasszájában

A Médiatanács döntésének megfelelően a helyi- és körzeti rádióknak jövőre 85 millió forinttal kevesebb díjat kell médiaszolgáltatási díjként fizetniük a jövő évben. A tanács januárig 80 kisebb-nagyobb rádió szerződését alakítja át hatósági szerződéssé, ami a díjkorrekciót is magában foglalja. A díjreform által érintett frekvenciák köre ennél tágabb, és a mintegy másfélszáz rádió több mint 80 százalékánál eredményez kedvezőbb feltételeket a változtatás.

 

Kulcsszavak: rádió média
2011. október 18. 21:40

NMHH: Hogyan fogjunk el kalózrádiót?

Nyílt napot tartott kedden a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), amelynek keretében bemutatták, hogyan mérik be a kalózrádiókat, hogyan tudják a távközlési piac zavartalan működését biztosítani.

Kulcsszavak: rádió hírközlés NHH
2011. augusztus 17. 08:49

Szeptemberben online rádióadót indít a beregszászi főiskola

Szeptemberben kezdheti meg sugárzását a Rákóczi Rádió, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola online rádióadója – hangzott el a XIX. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem médiával foglalkozó tanácskozásán, amelyen az előadók megvitatták a külhoni magyar események minél szélesebb körű bemutatásának lehetőségeit.

Kulcsszavak: =ukrajna rádió
2011. július 2. 10:43

Új médiatörvény: nagyobb támogatási keret a helyi „közszolgálatnak”

A Médiatanács a mai napon pályázati felhívást tett közzé, hogy közösségi televízióknak és rádióknak támogatást nyújtson stúdiótechnikai háttér kialakításához. A célhoz rendelt 100 millió forintos keretösszeg jóval meghaladja az előző évi keretet.

Kulcsszavak: televízió rádió média
2011. május 20. 12:16

Újraindul a digitális földfelszíni rádió Magyarországon

Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. között létrejött hosszú távú kereskedelmi megállapodásnak köszönhetıen a DAB+ szolgáltatás újraindul Magyarországon.

Kulcsszavak: Antenna Hungária rádió
2011. május 16. 19:15

Legenda születik: Radio BRO csak egy hónapig

Május 1-jén 0 óra 0 perckor indul - az éteren és az interneten egyaránt élőben hallgatható -  91.4 Radio BRO, amelynek 30 napig tartó adását a rádiós műsorszolgáltatás új irányú megközelítése fogja jellemezni. Az eredetileg kalózrádiónak szánt, ám végül 30 napos sugárzási engedéllyel legalizált zenei adó célja a hazai rádiós piacon tátongó űr betöltése, egyfajta zenei ízlésformálás, a minőség és az igényes zene nagyköveteként az underground kulturális élet felpezsdítése.

Kulcsszavak: zene média rádió
2011. április 29. 14:25

Vidéken egyre többet szól a rádió

2011 februárjában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 88%-a, azaz 7 518 000 fő hallgatott rádiót, és átlagosan 4 óra volt a hallgatók körében a naponta rádiózásra fordított idő - derül ki a GfK-Ipsos legfrissebb felméréséből.

Kulcsszavak: GfK felmérés rádió
2011. március 26. 11:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

Miután a PSD2 bevezetésére kitűzött szeptember 14-i határidő tarthatatlanná vált, az MNB tegnap közleményt adott ki, amelyben megnyugtatja az érintetteket, hogy - az Európai Uniós szinten hozott döntéssel összhangban - az MNB többlet időt biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

 

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51
online sportfogadás