rendszer kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: rendszer

Mezőgazdasági robotpilóta a növekvő hatékonyság szolgálatában

Napjainkban rendkívül fontos, hogy a hatékonyság növelése érdekében korszerű, praktikus megoldásokat vessünk be. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű munkát végeznek a szakemberek, és a gyakran szűkösre szabott időbe mennyi teendő fér bele. Nincs ez másként, ha mezőgazdasági gépvezérlésről van szó, ugyanis a manapság használatos készülékekkel nagyobb haszon érhető el, és azonnali megtakarítás is érzékelhető.

2015. július 25. 14:37

Így módosíthatják a hackerek a videoközvetítéseket a városok biztonsági kamerarendszereiben

A Kaspersky Lab biztonsági vizsgálatának eredményeként elmondható, hogy a nagyvárosok video-megfigyelőrendszerei, melyek az emberek védelmét hivatottak szolgálni a terroristákkal és a bűnözőkkel szemben, a rendszer konfigurációs hibái miatt rosszindulatú célokra is használhatók.

2015. június 4. 11:23

Időre lenne szükség felkészülni az EKÁER változásaira

Ha az országgyűlés február 20-án elfogadja az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) változásaira vonatkozó rendelkezést, csupán néhány nap marad a felkészülésre. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elnöke, Chikán Attila nyilatkozott arról, milyen nehéz helyzetben vannak a vállalkozások.

2015. február 17. 08:23

Magyar fejlesztésű műsorfigyelő informatikai rendszert vezetett be a máltai médiahatóság

Ciprus után Málta is bevezeti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kifejlesztett Iris médiafigyelő rendszer egy szűkebb változatát, amely komplex módon képes nagy adatbázisokat metaadatokkal ellátva kezelni.

2015. február 8. 08:28

Szám és biztosíték kíséri az árut az online árukövetési rendszerben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (EKAER) egy elektronikus felület, amelyen keresztül be kell majd jelenteni a kockázatos termék fuvarozását, és ezen keresztül követhető nyomon a biztosíték aktuális egyenlege is. Egyebek mellett ezt tartalmazza az EKAER-ről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete, amely szerdán jelent meg a kormány honlapján.

2014. december 11. 09:24

Új távlatok a videó-biztonsági megoldások területén

Lezárult a Young B.T.S. Kft. „A rendszerbe csatolt (IP) kamerák képein az emberi arcokat nagy pontossággal felismerni és azonosítani képes szoftver és eszköz fejlesztése” című kutatás-fejlesztési projektje. A WhatsON újgenerációs videórendszer a lakosságnak és az iparnak egyaránt használható, speciális képességű videó megfigyelést és elemzést tesz lehetővé.

 

2014. december 4. 08:46

Franciaország drónelhárító rendszert fejleszt ki

A francia miniszterelnöki hivatal felügyelete alá tartozó nemzetbiztonsági és -védelmi titkársága csütörtökön jelentette be, hogy kis méretű drónok észlelésére és elhárítására egymillió eurós kutatási programot indít Franciaország.

2014. november 29. 08:42

Megkezdődött az Alba Volán elektronikus utastájékoztatási rendszerének tesztüzeme

Az új rendszer kényelmet nyújt és időt spórol az utasoknak, a buszvezetőket napi menetfeladataik pontos teljesítésében segíti, az Alba Volán számára pedig az intelligens, versenyképes és hatékony közösségi közlekedés megvalósítása felé vezető út egyik mérföldköve. A tesztidőszak kezdete egyben a fejlesztési projekt lezárása is volt. 

2014. október 17. 15:41

Hongkongban fejlesztik a világ legpontosabb arcfelismerő rendszerét

Hongkongi tudósok olyan arcfelismerő rendszert fejlesztettek ki, amely az emberi szemnél is pontosabb. Ezáltal ez a világ legpontosabb ilyen megoldása jelenleg.

2014. augusztus 12. 15:07

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer első hónapja számokban

Július elsején indult Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amely országosan egységes platformon biztosítja a közterületi mobilparokási szolgáltatást és az autópálya használati díj mobilfizetését. A rendszert üzemeltető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF) rendszerén keresztül  a bevezetést követő első hónapban megközelítőleg 1,2 millió mobilparkolási tranzakció, illetve 123 ezer autópálya matrica, és HU-GO viszonlyati jegy vásárlás valósult meg.

2014. augusztus 4. 15:24

Stabil az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) kommunikációs főosztálya szerint az elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer működése stabil, a rendszert eddig egy alkalommal, szerdán indították újra a technikai beállítások frissítése érdekében, és ez mintegy félórás leállást jelentett.

2014. július 5. 10:35

Egységes lesz a mobilparkolási rendszer

Hat viszonteladói partnerrel, 70 közterületi parkolási társaság területén indul útnak az új mobilparkolási rendszer jövő hét kedden. A fejlesztés során a HU-GO e-útdíj fizető megoldás elemeit használták, így nem kellett egy teljesen új rendszert létrehozni. A bemutató sajtótájékoztatón számos alapvető és fontos kérdést megválaszoltak, amely talán a fogyasztóknak is segít a zökkenőmentes átállásban.

2014. június 25. 14:56

A Nokia új rendszere növeli a vonatok biztonságát és sebességét

A Nokia bemutatta továbbfejlesztett Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszerét, amely automatikus vonatvezérlést tesz lehetővé, valamint 40%-kal növeli a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képességét.

2014. június 23. 10:06

Szingapúrban is bemutatkozott a Noreg kártyamenedzsment rendszere

A Noreg kártyamenedzsment megoldása, a Magyarországon már számos ügyfelet meggyőző MARGARÉTA próbálgatja szárnyait a nemzetközi piacon. A magyar fejlesztésű kártyakezelő rendszert nemrég vezették be a világ 39 országában közel 4000 embert foglalkoztató Euronet Worldwide-nál, ezúttal pedig szingapúri rendszerintegrátorok és disztribútorok ismerkedhettek meg a Noreg termékével.

2014. június 7. 13:18

Egy új alkalmazásfejlesztési technológia: fele idő és pénz

Az Oriana alkalmazásfejlesztési megoldása egészen új dimenziókat nyithat meg az üzleti applikációk piacán. A teljesen magyar tulajdonban lévő vállalat gyártótól és platformtól független fejlesztési eszközt kínál, mellyel pénzt és időt spórolhat meg az ügyfél.

2014. május 21. 14:46

Számos új funkcióval érkezik a Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Az XAPT portfóliójában a bejelentés napjától érhető el a Microsoft Dynamics AX 2012 R3-as verziója, amely számos új funkcióval segíti a vállalatokat. Az eddig csak egyedi fejlesztéssel megvalósítható funkciók közül a folyamatosan terjedő e-közbeszerzés, a hasznos költségvetés tervező funkció is bekerült a szoftverbe, valamint a szállítmányozási és kiskereskedelmi területen működő vállalatok is számos újdonságnak örülhetnek.

2014. április 10. 12:23

Big Data, Smart Data, Smart Information – innováció a hirdetések hatékonyságának mérésében

Az Adverticum Zrt. teljesen átalakította statisztika rendszerét. A nagy mennyiségű adat és kiszolgálás hívta életre a projektet, melynek célja többek között a korszerű statisztikai adatok mellett a hirdetéshatékonysági vizsgálatok biztosítása és egy rugalmasan skálázható rendszer megalkotása volt.

2014. március 26. 10:12

SAP az ALDI-nál

Az ALDI Nord, Európa egyik vezető kiskereskedelmi lánca az SAP bevezetés mellett döntött. A kilenc országban jelen levő csoport iparágspecifikus vállalatirányítási rendszert vezet be.

2014. március 17. 10:17

Elektronikusan is kérhetik számláikat az OTP SZÉP kártyások

Év elejétől az OTP SZÉP kártyával rendelkezők elektronikus formában is igényelhetik számláikat. A rendszert a NetLock fejlesztette, és segítségével az ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben hozzájuthatnak számláikhoz, mivel a Pénztárszolgáltató honlapjára belépve bármikor letölthetik számláikat, az újonnan kiállított bizonylatokról pedig e-mailben kapnak értesítést.

2014. március 6. 14:22

Mobilalkalmazással a mentésben

A Telenor és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének újabb mérföldkövéhez érkezett. Sajtótájékoztatón számoltak be az új, Synaptel Kft. által fejlesztett mobilalkalmazásról, melynek köszönhetően sokkal egyszerűbbé válik a mentési munka katasztrófahelyzetekben.

2014. március 4. 14:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás