siketek és nagyothallók kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: siketek és nagyothallók

Havonta mintegy ötezren használják a videotolmács-szolgáltatást

A próbaidőszak alatt is mintegy ötezren használják havonta a siketek és nagyothallók kommunikációját segíti a Kontakt elnevezésű videotolmács-szolgáltatást - mondta Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

2015. október 19. 08:33

Vodafone a fogyatékkal élők szolgálatában

A SINOSZ flottához megfelelő igazolással családtagok is csatlakozhatnak, és a szeptember 27-i világnap alkalmából a Vodafone különleges készülék kedvezményt is kínál a tagoknak.

2015. szeptember 26. 14:44

Feliratozással akadálymentesíti a Samsung a televíziós tartalomfogyasztást

A siketek és a nagyothallók számára is élvezhetők lesznek az élő és video on demand (VoD) tartalmak a legújabb feliratozási technológiának köszönhetően.

2015. szeptember 6. 09:06

Siketek netes beszédfejlesztését dolgozták ki Miskolcon

Olyan alkalmazást fejlesztettek ki, amely a hallássérültek beszédmegértését és beszédképzés-tanítását az eddig ismert módszereknél hatékonyabban támogatja.

2015. május 31. 10:21

Jelnyelven tehetik fel kérdéseiket a siketek az internetes konzultációra

Jelnyelven tehetik fel kérdésjavaslataikat a siketek és nagyothallók az internetről szóló nemzeti konzultációra március 26-áig – jelentette be a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön.

2015. február 20. 14:33

Jelnyelvi videótolmácsolással bővülnek a WEBBeteg egyes cikkei

A WEBBeteg.hu és Bertus Tímea jelnyelvi tolmács egy új kezdeményezést indított útjára. A portálon a népbetegségnek számító egészségi problémákról szóló cikkek jelnyelvi tolmácsolással egészülnek ki, így a sikeretek is követhetik a legfontosabb bejegyzéseket.

2014. november 28. 15:21

Elsőségre pályáznak a magyar tolmácskesztyű fejlesztői

A siket felhasználó felhúzza a kesztyűt, a zsebébe teszi a telefont, amelyen keresztül jelnyelven tud kommunikálni, a telefon ugyanis felolvassa azt, amit a felhasználó eljelelt. A Szondában egyik témája a magyar fejlesztésű tolmácskesztyű volt.

2014. október 5. 14:02

Jelnyelvi tolmácsoló és feliratozó alkalmazás

Valós idejű jelnyelvi tolmácsolást és feliratozást biztosító digitális alkalmazást mutattak be az elmúlt héten az Európai Parlament (EP) után az Európai Bizottságban is.

2014. szeptember 29. 10:13

Magyar innováció: okoskesztyű jeltolmácsnak

Siketek és hallók közti gördülékeny kommunikációhoz hamarosan elegendő lehet egy kesztyű és egy okostelefonos alkalmazás. A MTA SZTAKI kutatói és az Euronet által fejlesztett Tolmácskesztyű prototípusát - számos más innováció mellett - az Okostelefon Akadémián bárki kipróbálhatta - írja a hirado.hu.

2014. szeptember 23. 08:21

Sikeres a videótolmács szolgáltatás tesztelése

Várakozáson felüli érdeklődés kíséri a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) videotolmács szolgáltatását. A Közép-Európában is egyedülálló fejlesztésben az Invitel is komoly részt vállal: a projekt kifejlesztésén és megvalósításán túl a telekommunikáció, a hálózat- és szoftverfejlesztés valamint a hardverelemek biztosításáért egyaránt felel. A rendszert 2014 márciusa óta maguk az érintettek tesztelik.

2014. augusztus 14. 08:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

Miután a PSD2 bevezetésére kitűzött szeptember 14-i határidő tarthatatlanná vált, az MNB tegnap közleményt adott ki, amelyben megnyugtatja az érintetteket, hogy - az Európai Uniós szinten hozott döntéssel összhangban - az MNB többlet időt biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

 

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51
online sportfogadás