smartcard kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: smartcard

Bor és kártya

A címnek látszólag nincs sok köze az informatikához, ezért mindjárt az első mondatban muszáj elárulnunk, hogy nem valami tivornyára utal a két szó, hanem arra, hogy a hétvégén megrendezett Etyek Pincefesztivál vendégei a világújdonságnak számító - közeli rádiófrekvenciás technológiára épülő - elektronikus Fesztiva kártyával fizethettek a borászoknál. A Cellum Zrt. által fejlesztett, és a Cardnet Zrt. eszközein működő NFT kártyákat az országban itt vezették be először.

2011. május 26. 17:44

Mi is beleszólhatunk abba, hogy milyen legyen az oroszoknak...

Mármint az univerzális e-kártyájuk... Egy évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin miniszterelnök Ufában jelentette be, hogy a közszolgáltatásokhoz létre kell hozni egy univerzális elektronikus e-kártyát, amely az egész országban minden állami szervezetnél érvényes, és kiválthatja a jelenlegi diverzifikált regionális megoldásokat, s egy olyan elektronikus útlevelet ad minden állampolgár kezébe, amely hozzáférést biztosít a nyugdíj-, az egészségügy-, az oktatás-, a közlekedés- szolgáltatásainak igénybevételéhez, és minden más társadalmi alkalmazáshoz. A kártya egyben fizetőeszköz is lenne, amelynek segítségével a közszolgáltatások ellenértékét lehet kiegyenlíteni.

 

Kulcsszavak: smartcard bankkártya
2011. február 12. 17:16

Az idő (és a) pénz

A GO Software (www.gosoftinc.com) az iEC (Internet and Electronic Commerce Show) rendezvényen a Microsoft CryptoAPI titkosítási szabványon alapuló active-Charge fizetési megoldást mutatott be. Ezzel a Trans WorldWeb oldalán keresztül mindössze 4 másodperc alatt lehet egy fizetési tranzakciót lebonyolítani.

1999. augusztus 16. 10:04

Rio-megoldás

Van megoldás a Rio nevű MP3-lejátszók által tönkretett SmartMedia-kártyák újraformázására.

1999. augusztus 16. 09:35

Smart Média: vagy fénykép, vagy zene?!

Diamond Rio PMP300Egyes hírek szerint a Diamond által piacra dobott Rio PMP300 nevű MP3-lejátszóban használt SmartMedia kártyákat a Rio lejátszó után digitális fényképezőgépekben többé nem lehet használni.

1999. augusztus 16. 09:35

Ki kezeli a pénztárcát?

Közös Elektronikus Pénztárca Specifikációkat (CEPS) Kezelő Konzorciumot alakított a CEPSCO Espanola, az Europay International, a Visa International és a német ZKA.

1999. augusztus 2. 10:46

Omnibook- és notebookvédelem

A HP újabb olyan eszközöket hoz forgalomba, amelyek a noteszgépek felhasználóit az eddigieknél magasabb szinten védik attól, hogy idegenek jogtalanul beletekintgessenek az előadóterem valamelyik asztalára helyezett notebookba, omnibookba. Emellett a weben is információs oldalt nyit a világcég, tovább gondoskodva ezzel a felhasználók biztonságáról.

Kulcsszavak: smartcard HP notebook
1999. június 25. 11:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

18. alkalommal került megrendezésre az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, Az Év Honlapja pályázat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyen összesen 183 nevezés érkezett.

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

Minden idők legnagyobb informatikai versenye zajlott a múlt héten Magyarországon: a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Karának szervezésében lezajlott e-Hódon 202 magyarországi iskola 27 702 diákja vett részt. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, megmutassa annak sokszínűségét, és eloszlassa az azzal kapcsolatos negatív előítéleteket.

2019. november 26. 11:05
online sportfogadás