sugárzás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: sugárzás

Az ASTRA 5B műhold megkezdte működését

Az ASTRA 5B műhold ma (június 2.) sikeresen megkezdte működését a keleti 31,5° orbitális pozícióban, ahonnan Kelet-Közép-Európa, Oroszország és a Független Államok Közössége számára sugároz jelet. A műhold közvetlen műholdas, kábeles és digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat nyújt.

 

2014. június 2. 12:22

Hazánkban csökkenhet először a betegeket érő ionizálósugárzás

Az ionsugárzás mértéke, amely a betegeket éri a képalkotó eljárások során, kényes kérdés. Nehéz megtalálni az arany középutat, legalábbis eddig. A DoseWatch rendszere, melyet a magyar betegek élvezhetnek először, orvosolhatja a problémát.

2013. szeptember 11. 15:19

A mobil nem okoz agyrákot

Időről időre megjelennek tanulmányok arról, hogy mi bajt okozhat a mobilok használata, majd rendre megjelennek a cáfolatok, vitairatok is. Mivel a hét legjelentősebb eseménye a Mobile World Congress volt, nehéz véletlennek tekinteni, hogy ezen a héten olyan kutatási eredményt visszhangzott a nemzetközi online sajtó, amelyek szerint a mobiltelefon NEM növeli az agyrák kockázatát.

 

Kulcsszavak: sugárzás mobil
2011. február 18. 11:47

Fel kell tüntetni a mobilok sugárzási szintjét San Franciscóban

A San Franciscó-i városi tanács döntése értelmében ezentúl fel kell tüntetni a városban árusított mobiltelefonokon azok mobilfrekvenciás sugárzási szintjét, hogy ezzel is növeljék az egészségüket féltők választási lehetőségeit.

Kulcsszavak: mobiltelefon sugárzás
2010. június 18. 16:05

Ősszel jön a sugárzásmentes mobiltelefon

A francia Lexibook elektronikai cég akarja piacra dobni a világ első sugárzásmentes mobiltelefonját: a hétfőn Párizsban kiállított BioPhone MP100 működése azon az elven alapul, hogy térbelileg szétválasztja a készüléket és a vevőt.

2002. július 23. 07:38

Folytatódnak a mobilsugárzással kapcsolatos kutatások

Az angol kormány bejelentette, hogy folytatja azokat a kísérleteket, melyek célja annak megállapítása, hogy a mobiltelefonok által keltett sugárzás milyen hatásokkal lehet az emberi szervezetre.

2002. március 4. 22:24

Túl magas a mobiltelefonok sugárzása

Túl magas a mobiltelefonok sugárzása, állítja a svéd TCO cég, kutatásaira, saját felméréseire hivatkozva. A WHO által megadott SAR-értéket a TCO jóval a felére csökkentené.

2001. november 6. 21:16

Nyilvánosságra hozott SAR-értékek

A Sony Ericsson T65 és a Nokia 8310 az elsők között vannak, amelyek csomagolásában már megtalálható a SAR-érték. A Nokia ezt a használati utasításban, az Ericsson pedig a dobozban található külön lapon tünteti fel.

2001. október 23. 18:53

Sugárzásmentes headset

Az RF3 cég olyan headsetet fejlesztett ki, aminél minimális a veszélye annak, hogy a fejet káros sugárzás éri.

2001. július 20. 19:22

El az ágytól a mobiltelefonnal!

A készülék megzavarja nyugodt álmunkat, ha túl közel van a párnához.

2001. június 25. 07:18

A BBC ismét sugározhat Kínában

A BBC brit rádió- és televízióállomás ismét felhatalmazást kapott arra, hogy adásait sugározza Kínában.

2001. január 10. 09:05

Radioaktív órák Franciaországban

Miközben mindenki a rádiótelefonok állítólagos, rákot okozó hatásával foglalkozik, Franciaországban egy sokkal valósabb veszélyforrással foglalkoznak: radioaktívan sugárzó karórák kerültek kereskedelmi forgalomba.

Kulcsszavak: sugárzás mobiltelefon
2000. december 26. 11:56

A brit kormány ismét a biztonságos mobilhasználatra figyelmeztet

Információs füzetet tett közzé a brit kormány, amelyben javaslatokat fogalmaz meg a mobiltelefonok biztonságos használatáról. Külön fejezet foglalkozik a gyerekekkel, amelyben határozottan állást foglalnak a fiatalok mobilhasználata ellen.

2000. december 10. 21:21

Mobilsugárzás: szabályozott mérések

Az Európai Bizottság jövő év tavaszától - határértékek megállapítása nélkül - szabályozni kívánja a mobiltelefonok elektromágneses sugárzásával kapcsolatos méréseket - tájékoztatta az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet (OSSKI) pénteken közleményben az MTI-t.

2000. november 13. 09:25

GVH-bírság egy kábeltévé-szolgáltatónak

A Gazdasági Versenyhivatal gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást a Gyengeáramú Hálózatot Építő és Üzemeltető, Ipari, Kereskedelmi, Kommunikációs Szolgáltató Kft. (GYÉPISZ Kft.) ellen, miután tudomására jutott, hogy a cég 2000. áprilistól a tiszakécskei kábeltelevíziós hálózaton a fogyasztókra nézve hátrányos változtatást hajtott végre.

Kulcsszavak: sugárzás GVH jog
2000. október 19. 17:30

Mobilok sugárzási mértéke: jövőre feltüntetik a készülékeken

A vezető mobiltelefon-gyártók a jövőben feltüntetik majd a készülékeken az azok által kibocsátott sugárzás mértékét. Ezzel sok maroktelefon-tulajdonos kívánságának engedelmeskednek, adta hírül a finn Nokia, a svéd Ericcson és az amerikai Motorola.

2000. augusztus 30. 20:17

AH: hangnormaváltás Úzd és Csávoly vételkörzetében

Az Antenna Hungária Rt. Csávoly és Úzd vételkörzetében újabb két MTV1-et sugárzó televízióadót állít át október 6-án és 7-én az európai uniós szabványnak megfelelő hangnormára.

1999. október 6. 22:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás