szótár kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: szótár

Indul a Legyél ORSZÁGH-os bajnok! online angol szótárverseny

Ismét indul az online angol szótárverseny, amelyen felső tagozatos és középiskolás diákok mérhetik össze tudásukat, és nyerhetnek egy egyhetes angliai utazást.

2015. november 5. 15:33

Német üzleti nagyszótár okostelefonra

Magyarország kereskedelmében Németország és Ausztria kiemelt szerepet tölt be. A német nyelv az üzleti életben szinte elengedhetetlen. Az új iPhone és iPad Német üzleti nagyszótár hasznos segédlet a vállalkozóknak és a kereskedőknek minden helyzetben.

2012. május 31. 15:23

Hatékonyabb angol-magyar online szótár indult

Új szótár jelent meg a hazai internetes palettán márciusban. A Topszótár.hu az eddigi online megoldások hátrányait orvosolja, és az első hallásra furcsán hangzó „szórakozva szótárazni” fogalmat is megvalósítja.

Kulcsszavak: onlineszolg szótár
2012. március 20. 12:01

Helyesírás-ellenőrző Mac-re, szótárak és más újdonságok a Morphologictól

A múlt hét óta már kapható a Macintosh-felhasználók által régóta várt magyar helyesírás-ellenőrző, mely természetesen automatikus elválasztó programot is tartalmaz. A Microsoft Office for Mac 2008-cel és 2011-gyel egyaránt együttműködő
Helyes-e?/Mac Office 2011 a Helyes-e? helyesírás-ellenőrző sorozat többi tagjához hasonlóan a saját fejlesztésű HUMOR (High-speed Unification Morphology) technológiára épül, és mintegy kétmilliárd szóalakot kezel. A Morphologic egy sor egyéb újdonságot is bejelentett: ezek között vannak szótárak, megoldások KKV-knak, és egy Enterprise Language Management System (ELMS).

Kulcsszavak: szótár MorphoLogic
2011. június 6. 16:43

Megújult az Oxford angol szótár online kiadása

A szavak eredeti történeti jelentését is tartalmazó, megújult formában jelent meg az Oxford angol szótár online kiadása. A keddtől elérhető új verzió egy évtizeddel az első webes kiadás után került fel az internetre.

Kulcsszavak: szótár
2010. december 1. 09:46

Az internet kiszorította az Oxford angol szótár nyomtatott változatát

Lehetséges, hogy az angol nyelv hivatalos útmutatójának és kézikönyvének tekintett világhírű szótár, az Oxford English Dictionary a jövőben csak online formában jelenik meg.

Kulcsszavak: szótár média
2010. augusztus 30. 09:10

Szótárprogramot indított a Google

Minden hírverés nélkül, csendben szótárprogramot indított a Google informatikai óriáscég. A program szómeghatározásokat és mintegy harminc nyelvre történő fordítást kínál.

2009. december 7. 09:42

Az interneten is elérhetők az Akadémiai Kiadó szótárai

A hazai piacon elsőként internetes hozzáférést is biztosít papír szótárai teljes anyagához a CD-korong mellett az Akadémiai Kiadó Zrt. - tudatta a kiadó szerdán közleményben az MTI-vel.

Kulcsszavak: szótár
2009. március 26. 10:56

Letöltésajánló: Angol Thesaurus

Mindig hasznos, ha van a számítógépünkön ingyenes angol értelmező- és szinonimaszótár, ilyen az ingyenes Wordweb.

Kulcsszavak: =letoltes szótár
2009. március 17. 14:53

CAT, ami nem macska...

Sajtótájékoztatón mutatta be kedd délelőtt a Dativus Translator Kft. CD-s (és on-line) "óriásszótárát", valamint fordítóprogramját. Bár a szótár és a szoftver az angol "cat" szócskának bizonyára a hétköznapi jelentését adja ki, a sajtótájékoztató alapjául ezúttal egy betűszó, a Computer Aided Translation rövidítéséből származó CAT szolgált.

Kulcsszavak: szótár
2005. november 22. 13:53

Online angol/magyar szótár a Microsofttól

2005 áprilisától a Microsoft Office 2003 irodai programcsomag felhasználói egy új, extra szolgáltatást vehetnek igénybe a Microsoft jóvoltából. Az angol/magyar – magyar/angol online szótár mostantól minden Office 2003 felhasználó számára elérhető.

2005. április 6. 11:26

Az NEC angol-japán tolmácsszoftvere utazóknak

A tokiói Narita repülőtérre érkező utasok hamarosan olyan kéziszámítógépeket bérelhetnek majd, amelyek azonnal élőszóval tudnak számukra tolmácsolni, akár különleges szófordulatokat vagy szlenget is. A szoftvert korábban már tesztelték a Papero elnevezésű robotokon.

Kulcsszavak: NEC felhszoft szótár
2004. március 5. 10:10

Online japán-magyar szótár

Elkészült az első, ingyenesen használható japán-magyar, magyar-japán szótár, amely jelenleg mintegy 2000 szót és szókapcsolatot tartalmaz.

Kulcsszavak: szótár
2003. november 22. 12:40

Magyar szoftverfejlesztés Nokia 7650-es mobiltelefonra

A Nokia 7650-es mobiltelefonjára fejlesztett ki szótárazó rendszert az M.I.T. Systems. A jelenleg elkészült angol-magyar és német-magyar kétirányú szószedeteket mind kinézetükben, mind használatukban a Nokia 7650 mobiltelefon felhasználói felületéhez tervezték és alakították ki.

2002. november 1. 17:46

Háromnyelvű üzleti szövegépítő

Megjelent a Management Kiadó legújabb terméke, az Üzleti szövegépítő. A szoftver több mint 3000 mondatot és "ütős" kifejezést kínál magyar-angol, magyar-német és háromnyelvű változatban az idegen nyelven fogalmazóknak, íróknak.

2002. augusztus 22. 18:31

Újabb Step-lépés: CD-n az angol klasszikus nagyszótárak

Decemberben került az üzletekbe az Akadémiai Kiadó gondozásában - az alig több mint egy éve megjelent nyomtatott kiadás után - a teljesen felújított Országh-féle angol nagyszótárak CD-változata.

Kulcsszavak: multimédia szótár Step
2000. január 12. 22:04

Számítógépszótár papíron és CD-n

Az első, számítástechnikai tárgyú fogalommagyarázatokat tartalmazó mű 1968-ban jelent meg; 300 oldalon írta le mindazt, amit több mint harminc évvel ezelőtt tudni kellett vagy lehetett a számítógépről. Azóta számtalan lexikon és szótár jelent meg, amelyek mindegyike az informatikai szavakat és kifejezéseket teljes körűen igyekezett értelmezni. E kiadványok közös jellemzője, hogy mindegyikük "rossz viszonyba" került az idővel - ugyanis a számítástechnika rendkívül gyors fejlődése miatt szinte lehetetlen a friss ismereteket is felölelő lexikális műveket készíteni. Kézenfekvőnek látszott, hogy a kiterjedt szakembergárdát igénylő hazai fejlesztés helyett egy létező, a nemzetközi könyvpiacon is elismert kiadvány magyar fordítását nyújtsák át a nagyközönségnek.

1999. október 14. 23:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

Október 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Cégvezetői Csúcskonferenciát, az esemény viszont ezúttal a koronavírus-járvány terjedésére való tekintettel online formában zajlik majd. A konferencia résztvevői megtudhatják, hogyan építhetnek stabil céget a jelenlegi instabil piaci környezetben. Piroska Gyula szervező tájékoztatása szerint a rendezvényen több olyan szakértő és sikeres vállalkozó is előadást tart majd különböző területekről, akik korábban már átéltek nehézségeket, és hiteles információkat tudnak átadni az érdeklődőknek.

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

2020. szeptember 9. 12:11
online sportfogadás