térinformatika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: térinformatika

Nyugdíjastérképpel segíti az önkormányzatokat egy hazai vállalat

A fokozottan veszélyeztetett, nagy valószínűséggel kizárólag 65 éves, vagy annál idősebb emberekből álló háztartások térképes kereshetőségével támogatja országosan az önkormányzatokat szociális feladataik ellátásban egy magyar tanácsadó cég. A személyes adatok nélküli statisztika digitális formában, térképen megjelenítve válik elérhetővé. Mindezt a szolgáltató ingyen bocsátja rendelkezésre. A szolgáltatást kizárólag az önkormányzat megbízásából eljáró, hivatalos személy igényelheti.

2020. április 22. 09:18

Magyar KKV világsikere: forradalmian új hatékonyság a mobil térképezésben

Nagy sikerrel mutatta be legújabb fejlesztését, a GeoMeter3D intelligens mobil térképező eszközt a magyar tulajdonú INTERMAP Kft. a világ egyik legnagyobb és legismertebb geoinformatikai kiállításán, az InterGeo-n, Stuttgartban, forradalmian új megoldásokat kínálva a térképezés és a térbeli rendszerek területén az infrastruktúrák, az okos városok és az önvezető autók számára.

2019. október 1. 11:24

A 3D-s pontfelhő technológiáról beszéltek a maygar térinformatikusok Dubaiban

Az augusztus 16-17-én megrendezett GeoBIM Middle-East 2015 Konferencián mutatkoztak be a  magyar szakemberek. Előadásukban arra világítottak rá, hogy a háromdimenziós pontfelhő technológ ia miként képes támogatni az épületinformációs modellezést és más fejlesztéseket a régió országaiban.

2015. augusztus 24. 15:23

Modern térinformatika: agráriumtól a várostervezésig

Két napra a Debreceni Egyetemen gyűlik össze a magyarországi térinformatikai szakma elitje, hogy a VI. Térinformatikai Konferencián és Szakkiállításon ismerkedjenek meg a rohamosan fejlődő szakterület legújabb eredményeivel.

2015. május 29. 14:35

Régészeti térinformatikai labort adtak át Esztergomban

A legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt régészeti térinformatikai laboratóriumot adak át pénteken Esztergomban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem régészeti tanszékének gyakorlati képzőhelyén.

2015. május 16. 10:28

Autodesk Design Suite 2013 termékcsalád és új felhő alapú Autodesk 360

Az Autodesk 2012. június 5-én a hazai felhasználók számára színvonalas szakmai rendezvény keretén belül mutatta be, a célirányosan, az egyes szakterületekre fejlesztett  Autodesk Design Suite 2013 termékcsaládot és az új felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatást. A rendezvény színvonalát emelte a kiváló szakembereket felsorakoztató Autodesk viszonteladó partnerek, a Canon, a Fujitsu, a HP valamint az Oracle részvétele is.

2012. június 11. 11:21

Nagy lehetőségek előtt a térinformatika

Idén tizenhatodik alkalommal, 2011. október 6-7-én rendezte meg éves felhasználói konferenciáját az Esri Magyarország Kft.

2011. október 13. 19:00

A világ legmodernebb mobil térképészeti rendszere Budapesten

Egymillió eurós beruházással a világ legmodernebb mobil térképészeti berendezését vásárolta meg a Geodézia Zrt. A RIEGL VMX-450 mobil térképező rendszer két centiméteres pontossággal tapogatja le a környezetét, miközben az autó 20–60 kilométeres sebességgel halad, de több kiegészítő méréssel a pontosság még jelentősen fokozható.

2011. szeptember 4. 07:50

Magyarországon tarthatják a Digitális Föld-konferenciát

Magyarországon rendezhetik meg a következő, 2013-ban sorra kerülő Digitális Föld-konferenciát - írja a Napi Gazdaság.

2011. május 31. 08:21

Régiós térinformatikai rendszert hozott létre a MeH

Régiós interaktív térinformatikai rendszert hozott létre a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Gémesi Ferenc, a MeH kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára.

2008. április 10. 08:56

Szakmai oktatást segítenek az InterMap térinformatikai szoftverei

2006. április 11-én a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola és az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. közötti megállapodás keretében az InterMap 6 millió forint értékű Kolibri MAP / PROfessional és FORTE (Folyamat-ORientált Településirányítás E-önkormányzatok számára) térinformatikai és önkormányzati szoftverrel látja a szakképző iskolát, melyet az iskola elsősorban az oktatásban, valamint diákmunka eszközeként kíván használni.

Kulcsszavak: oktatás térinformatika
2006. április 13. 11:21

Térinformatikai fejlesztés a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon

A fejlesztések megvalósulása révén a riasztási rendszerhez kapcsolódó digitális térkép, a riasztási helyszínek megközelítési útvonalai, a fontosabb objektumok alaprajzai és egyéb információi könnyen és gyorsan hozzáférhetőek lesznek a tűzoltók számára.

Kulcsszavak: térinformatika
2006. március 31. 14:36

Térképészet-specialistát vásárol a Microsoft

Lapértesülések szerint a fúzió után az újonnan szerzett cégnek a szoftverkonszern tavaly nyáron indított online térképszolgáltatásának, a Virtual Earth-nek a feljavítása lesz a feladata.

2006. március 24. 18:38

Országos Térinformatikai Konferencia (OTK)

A térinformatikai alkalmazások egyik legnagyobb szabású hazai rendezvényére kerül sor 2003. szeptember 25-26-án, tizenharmadik alkalommal Szolnokon.

2003. július 28. 21:32

Műszaki térinformatikai konferencia

Hatodszor rendeznek – ezúttal kétnapos – műszaki térinformatikai konferenciát: november 12-13. között Budapesten. A Matáv Tölösi konferencia központjában bonyolítják le a Geospatial Information & Technology Information (GITA) Magyarország Egyesület rendezvényét, amelyet kiállítás is kísér.

2001. november 14. 17:29

Országos térinformatikai konferencia Szolnokon

Tizedik alkalommal rendezik meg az Országos Térinformatikai Konferenciát, amely csütörtökön nyílik Szolnokon. A plenáris üléseken előadások hangzanak el többek között a kormányzati felelősségvállalásról az információs társadalomban, az államháztartás pénzügyi rendszerének továbbfejlesztéséről, a kutatásirányítás feladatairól, s az európai uniós előcsatlakozást támogató programokról.

2000. szeptember 28. 13:14

Térinformatika a helyi önkormányzatokban

Ezzel a címmel október 19-én rendez a fővárosi közgyűlés informatikai bizottsága egész napos konferenciát az Újvárosháza dísztermében.

1999. október 15. 22:15

Tepelülésirányítás és közművek

Mintegy 100 résztvevővel és egy tucat kiállítóval május 5-6-án a Budapesti Műszaki Egyetemen tartják a településirányítási és közmű információs rendszerek negyedik országos konferenciáját és kiállítását.

Kulcsszavak: térinformatika BME GIS
1999. május 11. 08:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás