történelem kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: történelem

Virtuális gulagmúzeum készül Csehországban

"A valódi gulagok maradványainak alapján számítógépes 3D technikával az interneten rekonstruáljuk a táborokat, egyes elemeiket, mindenféle használatai tárgyat, és mindezt virtuálisan látogathatóvá tesszük a világhálón"

Kulcsszavak: történelem onlineszolg
2015. december 2. 09:13

Elkészült Iuvavum római kori város digitális térképe

Elkészült és a nagyközönség számára hozzáférhető  Iuvavum, a mai Salzburg területén fekvő római kori város digitális térképe.

2015. május 26. 13:45

Tíz év csúszás után átadták a futurisztikus múzeumot Lyonban

Az ember történetéről szól a franciaországi Lyonban a hétvégén megnyílt új futurisztikus múzeum, a Musée des Confluences (Kereszteződések Múzeuma). A 2007-ben bezárt természettudományi múzeum gyűjteményét állíthatják ki a modern technológia révén.

2014. december 22. 14:26

Magyarországi eseményekről emlékezik meg a Google

A Google az OSA Archívummal együttműködve virtuális kiállítással emlékezik a 25 évvel ezelőtti rendszerváltásra a Google Kulturális Intézetének honlapján. A magyarországi eseményekről szóló online kiállításon korabeli fotókkal és videókkal mutatják be az 1989-es rendszerváltáshoz vezető utat.

2014. november 14. 11:23

20 éves az első okostelefon

Augusztus 16-án ünnepelte 20 éves születésnapját az IBM gyártmányú Simon névre keresztelt első okostelefon.

2014. augusztus 25. 14:32

A magyar kommunista vezetőket bemutató online kiadvány jelent meg

Az egykori magyar kommunista vezetőket bemutató online kiadványt tett közzé a Kommunizmuskutató Intézet a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapja alkalmából.

2014. augusztus 23. 09:17

A harmincas években Pompeji-ről készült felvételeket tettek közzé a világhálón

A régi olasz filmhíradókban a pompeji ásatásokról vetített fekete-fehér kockákat tett fel honlapjára kedden a La Repubblica című olasz napilap az olasz filmarchívum közreműködésével.

2014. július 24. 08:24

Múltidézés: a jégvermektől az okos hűtőkig

Ma már nincs olyan otthon, amelyben ne lenne hűtőszekrény, természetesnek vesszük annak meglétét. De képzeljük csak el, milyen lenne az élet nélküle? Saláta friss zöldségek nélkül, utazás során hűtés nélkül megromlott egzotikus gyümölcsök, vagy ami még rosszabb, VB-meccs nézés hűtött sör nélkül. Így nem meglepő, hogy sokak szerint a hűtőszekrény az emberiség története során az egyik legjelentősebb találmány.

 

2014. május 17. 10:55

Világháborús centenárium - digitális adatbázist hozott létre egy brit múzeum

Az első világháborúban szolgált több millió férfi és nő emlékét őrző internetes adatbázist hozott létre egy brit múzeum.

2014. május 12. 12:40

A nyomtatás evolúciója – múlt és jelen

Messzire nyúlik vissza a nyomtatás töténete. Nem feltétlenül a könyvnyomtatáshoz köthető a technológia születése. A legújabb kutatások szerint az évszázodokon keresztül a tudás megosztásának szinte kizárólagos forrásának tekintett nyomtatás a VIII. században kezdődött Kínában, papírpénz formájában.

2014. április 8. 14:28

Régi arab szövegek online adatbázisát készítik el német kutatók

Régi arab dokumentumok, papirusztekercsek és pergamenek online adatbázisát készítik el német kutatók. A forrás egyedülálló betekintést nyújt az arab világ mindennapjaiba a 7. századtól a 16. századig.

Kulcsszavak: történelem tudomány
2014. január 29. 08:30

Internetes albumban az I. világháború kitüntetett hős magyar katonái

Az első világháború kitörésének 100. évfordulója jegyében közzétették az interneten a hősiességükért a legrangosabb kitüntetésekkel elismert katonák albumát.

Kulcsszavak: történelem tudomány
2014. január 15. 09:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

Többek között a roaminggal és a határozott időre szóló szerződésekkel kapcsolatos előírásokat ellenőrzi majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az idei felügyeleti terve alapján. A szolgáltatók kötbérkezelési folyamatai a korábbi évekhez hasonlóan idén is a fókuszban lesznek. Jó hír, hogy a nemzetközi hívások tavalytól érvényes árcsökkentési uniós előírását megfelelően alkalmazták a hazai szolgáltatók.

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

Az SAP ökosztisztémában és a régióban is kiemelt szerepet betöltő budapesti fejlesztőközpont új üzletágat indít, melyhez első fázisban 20 magasan képzett informatikai szakembert keres. Ezzel a céges utazások szervezésére és költségelszámolásokra szakosodott SAP Concur is felkerül a szervezet termékpalettájára.

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás