törvény kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: törvény

Szlovákiában bemutatták az első külhoni magyar elektronikus törvénytárat

Bemutatták  az első külhoni magyar elektronikus törvénytárat azon a Gazdasági és nyelvi gyarapodás nevet viselő szakmai konferencián, amelyet a felvidéki Révkomáromban rendezett kedden a Nemzetpolitikai Kutatóintézet és a Pro Civis polgári társulás. Potápi Árpád János,  a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a bemutatón egyedülálló kezdeményezésről beszélt.

2016. február 17. 05:20

Megszavazták a reklámadó törvénymódosítását

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és a kommunikációs iparág társszervezetei sajnálattal fogadták, hogy az Országgyűlés tegnapi ülésén hozott döntésével figyelmen kívül hagyta az MRSZ és a szakmai szervezetek Reklámadó-törvénnyel kapcsolatos álláspontját.

2014. november 20. 14:23

Erősítheti a vásárlási kedvet az új e-kereskedelmi törvény

Az első negyedévben összesen 27 milliárd forintos forgalmat bonyolított le az online kiskereskedelem hat legnagyobb szektora hazánkban. Az internetes vásárlás fejlődése évek óta töretlen, a vásárlói elégedettség, a felhasználói élmény erősítése, valamint a bizalom kiépítése központi kérdéssé vált. A június 13-án hatályba lépett e-kereskedelmi törvénnyel a vásárló elállási joga 8-ról 14 napra emelkedett online vásárlás esetén, amely tovább erősítheti a bizalmat a webáruházak iránt.

2014. július 4. 12:28

Tízmilliókat érinthet az internetes kalózkodás elleni amerikai törvénytervezet miatti tiltakozás

A Wikipedia angol nyelvű oldalainak lekacsolásával, a Google pedig az amerikai honlapján közzéteendő vitaindítvánnyal készül szerdán tiltakozni a kongresszus által kidolgozott, az internetes kalózkodás elleni fellépést, illetve az intellektuális tulajdon védelmét célzó két törvénytervezet ellen; az akció világszerte több tízmillió felhasználót érinthet.

Kulcsszavak: törvény
2012. január 18. 06:30

Törvénymódosítás az e-kereskedelemről és a spamről

A kormány 2007. május 2-i ülésén elfogadta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) által előkészített, az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos törvények módosításáról szóló előterjesztést. A törvényjavaslat elsődleges célja a vállalkozások terheinek további csökkentése, valamint egy egységes és jóval határozottabb keretrendszer felállítása a kéretlen elektronikus hirdetések elleni hatékony küzdelem érdekében.  A törvénymódosítási javaslatok tárgyalását az Országgyűlés várhatóan a 19. héten kezdi meg.

Kulcsszavak: e-commerce spam törvény GKM
2007. május 3. 17:30

Nyilvános a digitális átállás stratégiája

A Miniszterelnöki Hivatal elkészítette, és honlapján megjelentette a televíziózás és rádiózás digitális átállásának stratégiai célkitűzéseiről és kormányzati feladatairól szóló kormányhatározat tervezetét, valamint az ennek mellékletét képező, szakmai véleményeket magába foglaló stratégiát.

Kulcsszavak: törvény MeH televízió
2007. február 19. 10:02

Kóka János nem fogadja el az elektronikus hírközlési törvény módosításának javaslattervezetét

A gazdasági és közlekedési miniszter elfogadhatatlannak tartja, ezért visszaküldi az előkészítő szakmai szerveknek az elektronikus hírközlési törvény (Eht.) módosításának tervezetét. Kóka János az MTI-nek nyilatkozva szombaton azt mondta: "a jelen formájában liberális politikusként elfogadhatatlannak tartom a tervezetet".

Kulcsszavak: törvény hírközlés GKM
2007. február 12. 09:00

Módosítják a hírközlési törvényt

Hamarosan módosítják a hírközlési törvényt: a változatásra azért kerül sor, hogy a magyar jogszabály megfeleljen a nyilvánosan elérhető elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtásáról, illetve a nyilvános hírközlő hálózatok szolgáltatása keretében előállított vagy feldolgozott adatok megőrzéséről szóló uniós előírásoknak.

Kulcsszavak: törvény hírközlés GKM
2007. február 12. 08:08

A német alsóház elfogadta a vitatott távközlési törvényt

A német parlament alsóháza csütörtökön jóváhagyta a szélessávú hálózat használatát szabályozó, vitatott távközlési törvényt a kormánypártok támogatásával, az ellenzék ellenszavazatai mellett.

2006. december 1. 09:19

Meghiúsult a földfelszíni digitális műsorszórásról szóló törvény elfogadása

Meghiúsult a parlament 2006. február 13-i zárónapján a földfelszíni digitális műsorszórásról szóló törvény elfogadása.

Kulcsszavak: televízió IHM törvény
2006. február 14. 17:38

Informatikai bizottság a digitális televíziózásról

A parlament informatikai és távközlési bizottsága január 24-én lefolytatta a digitális műsorterjesztés szabályairól szóló, a kormány által január 18-án elfogadott törvényjavaslatnak (T/19081. szám) az általános vitáját, és 6 igen szavazattal, 5 tartózkodással támogatta annak az Országgyűlés elé kerülését.

Kulcsszavak: törvény IHM
2006. január 24. 18:32

Elkészült a "digitális műsorterjesztésről és átállásról" szóló törvénytervezet

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) elkészítette az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) digitális műsorterjesztéssel összefüggő módosításáról és a digitális átállás átmeneti szabályozásáról szóló törvény szakmai és közigazgatási egyeztetésre összeállított tervezetét.

Kulcsszavak: törvény televízió NHH IHM
2005. november 24. 14:06

Digitális televíziózás: az Alkotmánybírósághoz fordult az informatikai és hírközlési miniszter

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kérte az Alkotmánybíróságot, hogy törölje el a médiatörvény azon rendelkezéseit, amelyek a Magyar Köztársaság Alkotmányába, illetve az európai közösségi jogba ütköznek, mert aránytalan mértékben korlátozzák a véleménynyilvánítás szabadságát, mint alkotmányos alapjogot, illetve akadályozzák a digitális televíziós szolgáltatások és a digitális műsorterjesztés kialakulását Magyarországon.

Kulcsszavak: televízió törvény IHM
2005. október 19. 14:30

Az SZDSZ az elektronikus információszabadságról szóló törvényről

Az elektronikus információszabadságról szóló törvény Magyarországot valóban a modern országok sorába emelte - közölte Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke az informatikai miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Kulcsszavak: IHM törvény
2005. július 7. 09:02

Az Országgyűlés elfogadta a Nemzeti Audiovizuális Archívumról szóló törvényt

A parlament 2004. december 20-án elfogadta a Nemzeti Audiovizuális Archívumról (NAVA) szóló törvényt, amely lehetővé teszi egy új, az elektronikus médiában keletkezett audiovizuális tartalmakat megőrző közgyűjtemény létrehozását.

Kulcsszavak: IHM törvény
2004. december 21. 12:00

A törvény betartására szólították fel a távközlési cégeket

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (HFJK) levélben arra szólította fel a magyarországi vezetékes és mobil távközlési társaságokat, hogy azok írásos és szóbeli kommunikációjukban is tartsák be az elektronikus hírközlési törvénynek (EHT) a tételes telefonszámlákra vonatkozó rendelkezéseit - közölte Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője.

2004. október 28. 09:08

Szigorodott az internethasználat Kubában

Kubában új törvény szabályozza az internet használatát, mely tiltja a modemes hozzáférést, helyette dollárban fizetendő hozzáférési pontokat állít fel.

Kulcsszavak: kormány törvény
2004. január 24. 22:59

eMagyarország 2004

Mintegy 120 résztvevővel, január 9-én, sorrendben másodszor rendezte meg eMagyarország Szakmai Nap nevű fórumát az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

Kulcsszavak: fórum NHH Matáv törvény IHM k+f
2004. január 9. 19:00

A GTS-Datanet köti az első szolgáltatóváltó előfizetőt

A GTS-Datanet köti az első telefonszám-átvitelt kért előfizetőt, melyet az új hírközlési törvény alapján a vállalat 2004. január 1-jétől tehet meg.

Kulcsszavak: vezetékes törvény GTS
2004. január 9. 13:56

Olcsóbb lehet az internet: hatályba lépett az elektronikus hírközlési törvény

A január 1-jén hatályba lépett jogszabály lerakja az információs társadalom fejlesztési alapjait és lebontja a távközlési verseny korlátait, megvalósítva az európai uniós jogharmonizációt, s előtérbe helyezi a fogyasztói szempontokat. Az európai uniós jogharmonizáció jegyében készült törvény lehetővé teszi, hogy olcsóbb legyen az internet: az információs társadalom kiépítéséhez ugyanis alapvető fontosságú a világháló.

Kulcsszavak: törvény vezetékes
2004. január 1. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26
online sportfogadás