találmány kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: találmány

Magyar innováció segíthet a színtévesztőknek

A világon közel 300 millió, ebből csak Magyarországon 400 000 ember színtévesztő. Egy magyar kutatócsoport olyan eszközt fejlesztett ki, amellyel hatékonyan korrigálható a színlátás. A Colorlite névre keresztelt szemüvegekhez elsőként Magyarországon juthatnak hozzá a vásárlók.

2017. január 27. 11:07

5 találmány, amiről talán nem is gondolta volna, hogy a természet inspirálta!

A technológia és a tudomány olyan újabb és újabb áttöréseket ér el, melyekről korábban álmodni sem mert az emberiség. Sokszor a leginnovatívabb megoldások a „vissza a természethez”-elv alapján születnek. Íme, 5 példa, amikor az állat- és növényvilág adott ihletet egy-egy elképesztő találmányhoz!

2016. május 29. 09:15

Kényelmesebbé teszi a gépelést az egyedülálló magyar találmány

Speciális billentyűzetet terveztek magyar fiatalok professzionális felhasználók részére. A klaviatúra középen bármikor szétszedhető, a két oldal akár egy szék karfájára is felszerelhető.

Kulcsszavak: találmány billentyűzet
2015. december 27. 09:32

Innovációs TechShow az Akvárium Klubban

Víztakarékos "okoszuhanyfej", kerekes székeseket segítő útvonaltervező, multimédia drónshow és agyszenzorokkal vezérelhető csocsó: a digitális ipar hazai újdonságait, legérdekesebb fejlesztéseit ismerhetik meg az érdeklődők ma, azaz kedden a Magyar Innovációs TechShow-n a budapesti Akvárium Klubban.

2015. május 26. 10:23

Bill Gates ürülékből gyárt ivóvízet

A fejlődő országok problémáit is segíthet megoldani az a szennyvizet és ürüléket ivóvízzé alakító új szerkezet, amelynek kifejlesztése Bill Gates alapítványának támogatásával valósult meg.

2015. január 10. 10:49

Rubik Ernő világhírű találmányának állítottak emléket a MOME-n

Május 22-én Rubik Ernő visszatért egykori iskolájába és munkahelyére, a MOME-ra (Moholyi-Nagy Művészeti Egyetem). Immár 40 éve, hogy megszületett a Bűvös Kocka ötlete az egyetem falai között, ahol ennek tiszteletére egy „jelet” állítottak.

2014. május 23. 12:02

Rubik Ernő köszönetet mondott a bűvös kockát forgatóknak

Rubik Ernő a Jersey Cityben található Liberty Science Center (LSC) Beyond Rubik's Cube (Túl a Rubik-kockán) című kiállításának megnyitóján köszönetet mondott a bűvös kockát forgató gyerekek millióinak bátorságukért, s azért, hogy vállalni merik a kihívást.

2014. április 26. 21:52

Halkabb, hosszabb üzemidejű táblagépek, PC-k készülhetnek

A GE új megoldásának köszönhetően kisebb, halkabb és hosszabb üzemidejű gépek jöhetnek. A hűtőventillátor a laptopok legvaskosabb, legzajosabb, legnagyobb fogyasztású, ám nélkülözhetetlen alkatrésze. A kutatók viszont nemrég kifejlesztettek egy aprócska, két egymásra rakott hitelkártyányi vékonyságú eszközt, amely képes erre a feladatra, emellett helytakarékos, csökkenti a zajt, és mintegy 30 százalékkal növeli a laptop akkumulátorának üzemidejét.

2014. január 16. 08:31

Idén utoljára láthatók a magyar találmányok

Idén utoljára október 19-én, szombaton, délelőtt 10 és délután 4 óra között látható Jedlik dinamója, Kozma László számítógépe, Dulovits Jenő tükörreflexes fényképezőgépe, az első villanyóra és a többi nagyszerű mérnöki mestermunka a Műszaki Tanulmánytárban, melyekre mindannyian büszkék lehetünk.

2013. október 9. 17:02

Egy öv, amellyel a férfiak is átérezhetik a terhességet

A Huggies kifejlesztett egy olyan övet, amit a férfiak csatolhatnak fel hasukra, hogy átérezzék várandós feleségük állapotát.

Kulcsszavak: találmány fejlesztés
2013. június 13. 11:07

Az ABB technológiája az évtized 11 legfontosabb innovációja között

A FACTS megoldása villamos energiát takarít meg hosszú távon, bevezetésével megvalósulhat az okos hálózat, az un. Smart Grid. Lehetővé teszi a közművek számára, hogy valós időben konfigurálhassák újra az energiaáramlást, maximalizálva az átvitt energia mennyiségét és minimalizálva annak veszteségét. A FACTS továbbá képes a nap-, a szél- és más időszakos, megújuló energiákat kíméletesen a hálózatba integrálni.

Kulcsszavak: találmány tudomány AAB
2012. augusztus 31. 10:02

Átadták a 2012. évi Európai Feltalálói Díjakat

Kihirdették a 2012. évi Európai Feltalálói Díj nyerteseit – díjat kaptak mások között a wifi és a hepatitis-B elleni gyógyszer feltalálói.

Kulcsszavak: díj találmány tudomány
2012. június 15. 09:17

700 új egyedi találmány a nürnbergi innovációs szakvásáron

A iENA Nürnberg -  ,,Ötletek-találmányok-újdonságok" címmel - 2011. október 27. - 30. között 63. alkalommal nyújt lehetőséget arra, hogy a túlnyomóan független feltalálok ezen a sokak által figyelembe vett nemzetközi porondon kapcsolatokra, befektetőkre, licenszvevőkre és piaci értékesítőkre leljenek.

2011. október 3. 09:48

Természettudományos megfigyelések hétköznapi webkamerával

Webkamera-laboratórium, kutató-mentő robotrepülő, mobiltelefonos közlekedési jegy, óriás 3D-holografika: többek között ezeket a találmányokat lehetett kipróbálni Magyarország legnagyobb innovációs seregszemléjén, a 2011. május 18-án megrendezett Magyar Innovációs TechShow-n, a budapesti Millenáris Parkban. A kiállított high-tech megoldások többségét Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára személyesen tesztelte.

2011. május 18. 17:01

Xerox: nyolcezernél is több aktív szabadalom

Tavaly 558 közhasznú Xerox-szabadalmat jegyeztek be az Amerikai Egyesült Államokban - ez 27 százalékos növekedést jelent 2005-höz képest. Az eredményes kutatómunkát a Termékfejlesztési és Menedzsment Szövetség (Product Development & Management Association) „2006 Kiemelkedő Fejlesztő Vállalata” díjjal ismerte el.

Kulcsszavak: k+f találmány Xerox
2007. február 18. 11:02

Számítógép-vezérlésű matrac álmatlanoknak

Számítógép által vezérelt matrac hívatott javítani az alvási nehézségekkel küzdők álmát.

2006. szeptember 19. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás