tartalomszolgáltató kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: tartalomszolgáltató

Szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is. Az adatvédelmi szabályozás megpróbálja követni a technológiai újítások teremtette kihívásokat, ezért a 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet bevezetése után tisztább feltételekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak az érintettek. – hangzott el 2016. május 13-án a KLART Legal meetupján.

2016. május 19. 08:18

Kritikus vélemények az online tartalomszolgáltatási piac szabályozásáról

Elkészült az online tartalomszolgáltatási (OTT) piac szabályozási kérdéseiről tartott nyilvános konzultáció összefoglalója, az eszmecserében több médiapiaci szereplő is részt vett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

2015. június 19. 11:23

Új sales house indult Habostorta Média Kft. néven

A napokban bejegyzett új cég működteti a Habostorta cégcsoport tartalomszolgáltató oldalait, valamint végzi a médiaértékesítést a Habostorta E-Commerce Group és a Dating Central Europe Kft. részére. 

2014. június 5. 09:01

Infosarok, avagy a Pannon mint tartalomszolgáltató

A Pannon mai budapesti sajtótájékoztatóján Ove Fredheim vezérigazgató bejelentette, hogy az infosarok.hu webhely és hirsarok.hu beágyazott hírportálja elindításával a mobilszolgáltató új üzleti szegmensbe, a tartalomszolgáltatás területére lép be.

2008. június 2. 17:50

A GKM szakmai egyeztetést hív össze az "internetadóval" kapcsolatban

Bóna Ákos, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkára szakmai egyeztetést hívott össze 2008. április 21-ére az internet-szolgáltatásokra kivetett kulturális járulékkal kapcsolatban.

2008. április 15. 18:54

A MDF is nemet mond a kormány internetadóval kapcsolatos előterjesztésére

Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban: további kedvezmények és új tervek szükségesek az internet bővítése érdekében.

2008. április 15. 09:31

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elutasítja az "internetadó"-t

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) az információs társadalom fejlődése szempontjából károsnak tartja, ha a járulékalap bővítése érdekében az internet-szolgáltatást és a mobil-tartalomszolgáltatást is beemelnék a kulturális járulék fizetésére kötelezett termékek és szolgáltatások közé.

2008. április 14. 12:12

A kábeles szolgáltatók szervezetei is tiltakoznak

A több mint 400 kábeles távközlési szolgáltatót, köztük több mint száz internet-szolgáltatót képviselő kábeltelevíziós szakmai érdekképviseleti szövetségek elfogadhatatlannak tartják azt a törvényjavaslatot, amely adójellegű kulturális járulékkal sújtaná az internet-szolgáltatást és a digitális műsorvevő készülékeket (set-top-boxokat).

2008. április 11. 14:23

A Fidesz szerint sem támogatható az internet-adó

A Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításaként napvilágot látott egy olyan javaslat, amely megadóztatná az internetet. A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja elfogadhatatlannak tartja ezt a javaslatot.

2008. április 11. 08:48

Az Inforum is tiltakozik az "internetadó" ellen

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) az infokommunikációs ágazat fejlesztése szempontjából károsnak tartja azt a tervet, amely a Nemzeti Kulturális Alap bevételeinek növelése érdekében 0,8 százalékos adóval sújtaná internet-szolgáltatást és a mobil-tartalomszolgáltatást.

2008. április 10. 19:15

Internetadó: Újabb burkolt adóemelésre készül a kormány

A törvényjavaslat szerint a kulturális járulék fizetésére kötelezett termékek és szolgáltatások körébe vonnák az internet-hozzáférési szolgáltatást is. Az IVSZ úgy véli ez az intézkedés tovább nehezítené hazánkban az Információs Társadalom kiépítését, így nemhogy csökkentenénk lemaradásunkat az uniós átlagtól, hanem ezen a téren is könnyen sereghajtókká válhatunk.

2008. április 10. 13:14

Internetadó vs. szélessávú penetráció?

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete tiltakozik az internet hozzáférés szolgáltatást sújtó kulturális járulék bevezetése ellen.

2008. április 9. 14:02

Az Ericsson norvég tartalomszolgáltatót venne

Készpénzes ügyletben 9,8 milliárd norvég koronát (1,22 milliárd euró) ajánlott a svéd Ericsson vezeték nélküli távközlési berendezésgyártó a norvég Tandberg Televisionért. Ez meghaladja az Arris-csoport korábbi, már jóváhagyott ajánlatát a Tandbergre.

2007. február 27. 08:37

Egy gyékényen a Handelsblatt és a Habostorta

Egy meglehetősen konzervatív profilú német kiadó, a Georg von Holtzbrinck médiacsoport online divíziója, a Holtzbrinck Networks szerezte meg a Habostorta többségi tulajdonát a cég ma kiadott közleménye szerint.

Kulcsszavak: tartalomszolgáltató
2006. október 3. 17:41

Internet - változó szolgáltatások

A szélessávú technológia marad 2006-ban is az informatikai iparág egyik húzóereje, ám némi hangsúlyváltás következik be, és várhatóan üzleti konfliktusok jelentkeznek két - karrierje elején álló – új technológiában: a televíziózás és a telefonálás területén - jósolják elemzők.

2006. január 4. 09:01

MTE-ajánlás a vitatott internetes tartalmakról

Az Egyesület azt javasolja a tartalomszolgáltatóknak, hogy vitatott tartalmaik automatikus eltávolítása vagy külföldi szerverre történő áthelyezése előtt mindenképpen konzultáljanak jogi szakértőkkel, akár az MTE segítségét is igénybe véve.

2004. január 28. 13:20

Fokozatosan fizetőssé válik az online tartalom?

Az egy hétig Magyarországon tartózkodó Dean Cox online szakértő, a Knight Alapítvány vendégtanára, a CBSNews.com egykori producere, az iPIX Kiemelkedő Újságírói Díjának tulajdonosa szerint a 90-es évek óta egyre kevesebb az ingyenesen elérhető tartalom a neten, mert a szolgáltatók elkezdtek szakosodni, és fokozatosan fizetőssé tették szolgáltatásaikat. Budapesten, a Független Médiaközpontban megtartott zártkörű konzultációján, majd az azt követő rendezvényen elmondta azt is, hogy az USA-ban a weboldalak gazdái fokozatos leépítéseket hajtottak végre. Az online újságírók ma már nemcsak újságírók, hanem egy személyben operatőrök és fényképészek, sőt némelyiküknek még a hangvágáshoz is értenie kell.

2002. november 30. 17:55

Online média: megindult az oldalak szakosodása

Az egy hétig Magyarországon tartózkodó Dean Cox online szakértő, a Knight Alapítány vendégtanára, a CBSNews.com egykori producere, az iPIX Kiemelkedő Újságírói Díjának tulajdonosa szerint a '90-es évek óta egyre kevesebb az ingyenesen elérhető tartalom a neten, mert a tartalomszolgáltatók elkezdtek szakosodni, és fokozatosan fizetőssé tették szolgáltatásaikat. Budapesten, a Független Médiaközpontban megtartott zártkörű konzultációján, majd az azt követő rendezvényen elmondta azt is, hogy az USA-ban a weboldalak gazdái fokozatos leépítéseket hajtottak végre. Az online újságírók ma már nem csak újságírók, de egy személyben operatőrök és fényképészek is, sőt némelyiküknek még a hangvágáshoz is értenie kell.

2002. november 18. 21:08

Háromnapos DAT-konferencia a tartalomipar fejlesztéséről

„A tartalom a király” mottóval, a Matáv Tölösi konferenciaközpontjában november 26-án kezdődött a Magyar Adatbázis-forgalmazók tizenegyedik konferenciája.

2001. november 26. 13:36

Kerekasztal a tartalomszolgáltatási hálózatokról

A Novell, az Accenture (korábban Andersen Consulting) és a Nortel Networks magyarországi képviseletei a mai napon közös sajtóbeszélgetésen ismertették elképzeléseiket a kialakulóban lévő tartalomszolgáltatási hálózatok (content networking) ígéretes piacáról.

2001. augusztus 13. 17:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás