tartalomszolgáltató kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: tartalomszolgáltató

Szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is. Az adatvédelmi szabályozás megpróbálja követni a technológiai újítások teremtette kihívásokat, ezért a 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet bevezetése után tisztább feltételekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak az érintettek. – hangzott el 2016. május 13-án a KLART Legal meetupján.

2016. május 19. 08:18

Kritikus vélemények az online tartalomszolgáltatási piac szabályozásáról

Elkészült az online tartalomszolgáltatási (OTT) piac szabályozási kérdéseiről tartott nyilvános konzultáció összefoglalója, az eszmecserében több médiapiaci szereplő is részt vett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

2015. június 19. 11:23

Új sales house indult Habostorta Média Kft. néven

A napokban bejegyzett új cég működteti a Habostorta cégcsoport tartalomszolgáltató oldalait, valamint végzi a médiaértékesítést a Habostorta E-Commerce Group és a Dating Central Europe Kft. részére. 

2014. június 5. 09:01

Infosarok, avagy a Pannon mint tartalomszolgáltató

A Pannon mai budapesti sajtótájékoztatóján Ove Fredheim vezérigazgató bejelentette, hogy az infosarok.hu webhely és hirsarok.hu beágyazott hírportálja elindításával a mobilszolgáltató új üzleti szegmensbe, a tartalomszolgáltatás területére lép be.

2008. június 2. 17:50

A GKM szakmai egyeztetést hív össze az "internetadóval" kapcsolatban

Bóna Ákos, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkára szakmai egyeztetést hívott össze 2008. április 21-ére az internet-szolgáltatásokra kivetett kulturális járulékkal kapcsolatban.

2008. április 15. 18:54

A MDF is nemet mond a kormány internetadóval kapcsolatos előterjesztésére

Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban: további kedvezmények és új tervek szükségesek az internet bővítése érdekében.

2008. április 15. 09:31

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elutasítja az "internetadó"-t

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) az információs társadalom fejlődése szempontjából károsnak tartja, ha a járulékalap bővítése érdekében az internet-szolgáltatást és a mobil-tartalomszolgáltatást is beemelnék a kulturális járulék fizetésére kötelezett termékek és szolgáltatások közé.

2008. április 14. 12:12

A kábeles szolgáltatók szervezetei is tiltakoznak

A több mint 400 kábeles távközlési szolgáltatót, köztük több mint száz internet-szolgáltatót képviselő kábeltelevíziós szakmai érdekképviseleti szövetségek elfogadhatatlannak tartják azt a törvényjavaslatot, amely adójellegű kulturális járulékkal sújtaná az internet-szolgáltatást és a digitális műsorvevő készülékeket (set-top-boxokat).

2008. április 11. 14:23

A Fidesz szerint sem támogatható az internet-adó

A Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításaként napvilágot látott egy olyan javaslat, amely megadóztatná az internetet. A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja elfogadhatatlannak tartja ezt a javaslatot.

2008. április 11. 08:48

Az Inforum is tiltakozik az "internetadó" ellen

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) az infokommunikációs ágazat fejlesztése szempontjából károsnak tartja azt a tervet, amely a Nemzeti Kulturális Alap bevételeinek növelése érdekében 0,8 százalékos adóval sújtaná internet-szolgáltatást és a mobil-tartalomszolgáltatást.

2008. április 10. 19:15

Internetadó: Újabb burkolt adóemelésre készül a kormány

A törvényjavaslat szerint a kulturális járulék fizetésére kötelezett termékek és szolgáltatások körébe vonnák az internet-hozzáférési szolgáltatást is. Az IVSZ úgy véli ez az intézkedés tovább nehezítené hazánkban az Információs Társadalom kiépítését, így nemhogy csökkentenénk lemaradásunkat az uniós átlagtól, hanem ezen a téren is könnyen sereghajtókká válhatunk.

2008. április 10. 13:14

Internetadó vs. szélessávú penetráció?

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete tiltakozik az internet hozzáférés szolgáltatást sújtó kulturális járulék bevezetése ellen.

2008. április 9. 14:02

Az Ericsson norvég tartalomszolgáltatót venne

Készpénzes ügyletben 9,8 milliárd norvég koronát (1,22 milliárd euró) ajánlott a svéd Ericsson vezeték nélküli távközlési berendezésgyártó a norvég Tandberg Televisionért. Ez meghaladja az Arris-csoport korábbi, már jóváhagyott ajánlatát a Tandbergre.

2007. február 27. 08:37

Egy gyékényen a Handelsblatt és a Habostorta

Egy meglehetősen konzervatív profilú német kiadó, a Georg von Holtzbrinck médiacsoport online divíziója, a Holtzbrinck Networks szerezte meg a Habostorta többségi tulajdonát a cég ma kiadott közleménye szerint.

Kulcsszavak: tartalomszolgáltató
2006. október 3. 17:41

Internet - változó szolgáltatások

A szélessávú technológia marad 2006-ban is az informatikai iparág egyik húzóereje, ám némi hangsúlyváltás következik be, és várhatóan üzleti konfliktusok jelentkeznek két - karrierje elején álló – új technológiában: a televíziózás és a telefonálás területén - jósolják elemzők.

2006. január 4. 09:01

MTE-ajánlás a vitatott internetes tartalmakról

Az Egyesület azt javasolja a tartalomszolgáltatóknak, hogy vitatott tartalmaik automatikus eltávolítása vagy külföldi szerverre történő áthelyezése előtt mindenképpen konzultáljanak jogi szakértőkkel, akár az MTE segítségét is igénybe véve.

2004. január 28. 13:20

Fokozatosan fizetőssé válik az online tartalom?

Az egy hétig Magyarországon tartózkodó Dean Cox online szakértő, a Knight Alapítvány vendégtanára, a CBSNews.com egykori producere, az iPIX Kiemelkedő Újságírói Díjának tulajdonosa szerint a 90-es évek óta egyre kevesebb az ingyenesen elérhető tartalom a neten, mert a szolgáltatók elkezdtek szakosodni, és fokozatosan fizetőssé tették szolgáltatásaikat. Budapesten, a Független Médiaközpontban megtartott zártkörű konzultációján, majd az azt követő rendezvényen elmondta azt is, hogy az USA-ban a weboldalak gazdái fokozatos leépítéseket hajtottak végre. Az online újságírók ma már nemcsak újságírók, hanem egy személyben operatőrök és fényképészek, sőt némelyiküknek még a hangvágáshoz is értenie kell.

2002. november 30. 17:55

Online média: megindult az oldalak szakosodása

Az egy hétig Magyarországon tartózkodó Dean Cox online szakértő, a Knight Alapítány vendégtanára, a CBSNews.com egykori producere, az iPIX Kiemelkedő Újságírói Díjának tulajdonosa szerint a '90-es évek óta egyre kevesebb az ingyenesen elérhető tartalom a neten, mert a tartalomszolgáltatók elkezdtek szakosodni, és fokozatosan fizetőssé tették szolgáltatásaikat. Budapesten, a Független Médiaközpontban megtartott zártkörű konzultációján, majd az azt követő rendezvényen elmondta azt is, hogy az USA-ban a weboldalak gazdái fokozatos leépítéseket hajtottak végre. Az online újságírók ma már nem csak újságírók, de egy személyben operatőrök és fényképészek is, sőt némelyiküknek még a hangvágáshoz is értenie kell.

2002. november 18. 21:08

Háromnapos DAT-konferencia a tartalomipar fejlesztéséről

„A tartalom a király” mottóval, a Matáv Tölösi konferenciaközpontjában november 26-án kezdődött a Magyar Adatbázis-forgalmazók tizenegyedik konferenciája.

2001. november 26. 13:36

Kerekasztal a tartalomszolgáltatási hálózatokról

A Novell, az Accenture (korábban Andersen Consulting) és a Nortel Networks magyarországi képviseletei a mai napon közös sajtóbeszélgetésen ismertették elképzeléseiket a kialakulóban lévő tartalomszolgáltatási hálózatok (content networking) ígéretes piacáról.

2001. augusztus 13. 17:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. 08.26-án a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) hagyományos augusztus végi rendezvényén adták át az Év Informatikai Vezetője díjat. A hazai nagyvállalati felhasználókat tömörítő szakmai szervezet 2002-ben alapította az Év CIO-ja díjat, amely mára a vállalatok működésében egyre nagyobb szerepet kapó informatikai vezetők legnagyobb presztízsű szakmai elismerésévé vált.

2020. augusztus 27. 11:07
online sportfogadás