vallás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: vallás

Magyar nyelvű mobilalkalmazás segíti követni Ferenc pápa megnyilatkozásait

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás, amellyel szinte percről perce nyomon lehet követni Ferenc pápa megnyilatkozásait, valamint a Magyar Katolikus Egyház híreit.

2014. október 15. 08:25

Szaúdi hittudós: a férfi és nő közötti internetes csevegést tiltja a vallás

Egy tekintélyes szaúd-arábiai iszlám hittudós szerint vallásilag tilos és bűnnek számít a férfiak és nők közötti csevegés a világhálón - olvasható az al-Arabíja pánarab hírtelevízió honlapján.

2014. június 1. 12:08

Az interneten látható Ferenc pápa vatikáni otthona

Olasz internetes portálok felvételeket közöltek kedden a vatikáni Szent Márta-ház 201. számú lakosztályáról, vagyis Ferenc pápa választott otthonáról. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra kerültek az egyházfő otthonáról készült fényképek.

Kulcsszavak: vallás Pápa
2014. május 21. 14:19

Filmmel, honlappal, mobilalkalmazással is népszerűsítik az új fordítású Bibliát

Az interneten terjesztett háromrészes reklámfilmsorozattal, a www.bibliajarat.hu honlappal és mobiltelefonos alkalmazással is népszerűsíti a Magyar Bibliatársulat Alapítvány az új fordítású Bibliát - közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata kedden az MTI-vel.

2014. április 23. 10:12

Megújul a Magyar Kurír, a magyar katolikus hírportál

Videoportál jellegének megerősítésével, megújult arculattal folytatja működését szombattól a Magyar Katolikus Egyház hírportálja, a Magyar Kurír - közölte Kuzmányi István, az orgánum igazgató-főszerkesztője az MTI-vel.

2014. március 15. 10:06

Megújul a Vatikán honlapja

Több hírrel és közösségi funkciókkal erősíti online jelenlétét a L'Osservatore Romano, a Szentszék félhivatalos újságja.

Kulcsszavak: vallás média website
2013. december 21. 08:19

Buenos Aires városa honlapot indított Ferenc pápának

Buenos Aires önkormányzata külön weboldalt hozott létre, amely a város híres szülötte, Ferenc pápa életét és munkásságát mutatja be az érdeklődőknek - jelentette a Rome Reports televíziós hírügynökség. A honlap címe Ciudad del Papa, vagyis A pápa városa.

Kulcsszavak: vallás website onlineszolg
2013. október 29. 06:11

Meghaladta az ötmilliót a pápai Twitter-üzenetek követőinek száma

Ferenc pápa népszerűsége Twitteren is érezhető: az új egyházfő megválasztása óta a pápai mikroblog megkétszerezte követői számát.

Kulcsszavak: Twitter vallás
2013. április 5. 09:32

Elindult a nyári katolikus ifjúsági világtalálkozó magyar honlapja

Elindult a Pécsett július 24. és 28. között, a Rio de Janeiró-i katolikus ifjúsági világtalálkozóval egy időben rendezendő, HungaRio elnevezésű katolikus ifjúsági találkozó honlapja.

Kulcsszavak: website vallás
2013. február 24. 09:21

A pápa is twitterezik

Bemutatták hétfőn XVI. Benedek Twitter-fiókját a Vatikánban. Az egyházfő nevével jelzett mikroblog december 12-én indul nyolc nyelven, közöttük arabul is. A pápai Twitter-fiók neve @Pontifex lett  - jelentette be a Vatikán.

Kulcsszavak: blog Twitter vallás
2012. december 4. 08:04

Honlap a keresztényüldözésekről

A keresztényellenesség és keresztényüldözés problémáját szeretné a kiemelt nemzetközi-közéleti témák közé emelni az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség; a szervezet ennek érdekében www.prochristie.hu címen honlapot indított.

Kulcsszavak: website vallás
2012. október 7. 09:02

Modernizálják a vatikáni könyvtárat

Digitalizálta teljes könyvkatalógusát a vatikáni könyvtár, amely újabb teremmel, könyvespolcokkal is bővül.

2012. szeptember 26. 10:24

A közösségi média felé nyit a bécsi érsekség

A közösségi média felé nyit a bécsi érsekség: Christioph Schönborn érsek, osztrák bíboros saját csatornát indít egy videomegosztó portálon szeptemberben - számolt be róla az osztrák közszolgálati rádió.

2012. szeptember 11. 09:04

A Vatikáni Rádió androidos alkalmazást indított

A Vatikáni Rádió androidos mobiltelefonokra letölthető alkalmazást indított, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók értesüljenek a pápával és a katolikus egyházzal kapcsolatos legfrissebb hírekről.

Kulcsszavak: vallás Android
2012. szeptember 10. 18:49

Ahol a fájlmegosztás egyházi rangra emelkedett

A fájlmegosztás világszerte általános jelenség napjainkban: rengetegen töltenek le számítógépeikre zenéket, filmeket, könyveket és más érdekes anyagokat, mindeközben pedig gyakran figyelmen kívül hagyják a szerzői jogokra vonatkozó előírásokat. Svédországban viszont valóságos vallási mozgalommá érett a fájlmegosztás - és ez nem vicc…

2012. augusztus 19. 08:11

Mikroblogján népszerűsíti a buddhista tanításokat egy kínai szerzetes

A kelet-kínai Hopej (Hebei) tartomány egyik buddhista szerzetese két éve hinti rendszeresen mikroblogján "a bölcsesség magvait", de a szélesebb online közösség csak akkor ismerte meg, amikor nemrégiben Kína egyik szent hegyén, az Omej-hegyen interjú közben majmok zavarták meg, és a felvételt feltöltötték az internetre.

Kulcsszavak: vallás
2012. június 27. 11:20

XVI. Benedek pápa: érdeklődéssel kell figyelembe vennünk a valódi kérdéseket felvető honlapokat

Érdeklődéssel kell figyelembe vennünk azokat a különböző honlapokat és közösségi hálókat, amelyek segíthetik az embert, hogy elgondolkodjon, valódi kérdéseket tegyen fel - írta XVI. Benedek pápa üzenetében, amelyet a tömegtájékoztatás világnapjához kapcsolódóan intézett a hívekhez.

2012. május 13. 16:22

Kirill pátriárka a "lájkolás" ellen

Kirill pátriárka  szerdán az internetes önreklám és a beszélgetős tévéműsorokban szereplés befejezésére utasította a pópákat.

2012. április 26. 09:37

Az Anonymous csoport belezavart a pápa mexikói látogatásába

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport akcióba lépett a pápa mexikói látogatása kapcsán: tönkre tett több olyan mexikói internetes oldalt, amelyet az egyházfő útja miatt hoztak létre a tájékoztatás céljából.

Kulcsszavak: vallás security hacker
2012. március 24. 10:03

Hívjuk fel az angyalt! - Valósággá vált tündérmese (2. rész)

Példát is említett: egy nyolcvanas éveiben járó amszterdami özvegyasszony azért telefonált, hogy elpanaszolja, mennyire egyedül van - a rossz idő miatt nem tudott elmenni otthonról, és nem volt, aki bevásároljon neki, ráadásul a mosogatója is elromlott, és nem kis összegbe került a megcsináltatása. "Azt mondta, már nem bízik sem mások emberségében, sem a saját családjában" - idézte szavait az "angyal hangja".

2012. március 24. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult. 

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58