Windows 8.1 – tudjuk az árát

Czipperer Dia, 2013. szeptember 19. 16:41

Bár még van egy hónapunk, mielőtt hivatalosan is megérkezik a Windows 8.1, azért nem árt minél jobban képbe kerülni, mielőtt ideér. A Microsoft ezúttal a rendszer árát közölte.

A Windows 8.1 szűk egy hónap múlva, október 18-án lesz elérhető a felhasználók számára. Tehát ekkor érkezik az operációs rendszer GA verziója, vagyis a végleges változat. Jó hír, hogy a Windows 8 operációs rendszert használó felhasználó számára ingyenesen letölthető lesz.

 

A rendszer Pro változatánál a Windows 8 Pro felhasználók akkor is frissíthetik a rendszert, ha szerződésük a hivatalos időpont előtt lejár. Ám az Enterprise verzió esetében már SA-val, vagyis frissítési garanciával kell rendelkezni.

 

Természetesen azok is hozzájuthatnak, akik nem rendelkeznek Windows 8-at futtató eszközzel, ám ez esetben meg kell vásárolniuk a szoftvert. A Microsoft nyilvánosságra hozta az operációs rendszer árát, amely megegyezik a Windows 8-éval, és a dobozos verzió már nem csupán a frissítést tartalmazza, hanem a teljes licenszt.

 

A Microsoft egyébként már elérhetővé tette a rendszer Enterprise RTM változatát a TechNet és az MSDN előfizetők számára. Ám ez még mindig csak tesztelésre ajánlott, érdemes megvárni a program végleges verzióját.

 

Azok számára, akik nincsenek képben azt illetően, milyen árkategóriában mozog jelenleg a Windows 8, néhány hasznos infó a jelenlegi elérhetőségekről:

 

-  A Windows 8 OEM verzió ára az Extreme Digitalban 29 900 forint

-  A Mediamarktban a dobozos verzió ára 39 999 forint

- Az Árukereső oldalán ennél olcsóbban is találtunk ajánlatot: OEM verzió 27 900 forintért, Upgrade verzió pedig 16 790 forintért szerezhető be.

 

Forrás: Windows Blog