Mobil megoldások a HVG Mobile Day keretében

forrás: Prím Online, 2013. október 2. 17:02

Az idei Mobile  Day fókuszában azok a mobil megoldások állnak, amelyek működnek és, amik sikeresek. Az októberi konferencián szó lesz a lehetőségekről, és arról, hogyan lehet kihasználni őket.

Mostanra beindult a mobil és táblagép piac, túljutottak a szereplők az első kísérletezéseken. Ma már nem az a kérdés mi ez a technológia és mire jó, hanem példákra van szükség amik működnek. A HVG Mobile Day középpontjában olyan, a marketinges és fejlesztői szakmát egyaránt mozgató problémakörök állnak, mint a felhasználói élmény, az új piaci lehetőségek, a működő üzleti modellek, illetve a mobil jelene és jövője.

 

A konferencia a különböző fejlesztői workshopokkal indul szó lesz a UX-ről, sorra veszsük a népszerű platformok legaktuálisabb problémáit: Windows Phone, Android, iOS illetve a HTML5 és a firefoxOS.

 

iOS 7 - hot or not?

 

A délutáni programsorozat két vonalon zajlik, párhuzamosan. Az egyik teremben a mobil platformok, felületek újdonságait veszik majd sorra az ismert előadók. Ez a téma az elmúlt hat évben alighanem most a legfontosabb: a teljesen átszabott iOS 7 mellett nem csak az Android és a Windows Phone van még pályán, de most indul be az elemzők szerint az év végéig hátralévő pár hónap alatt 1 százalékos részesedést begyűjtő Firefox OS is.

 

Az oprendszerek mellett szó lesz az alkalmazásokról is: mire figyeljünk egy-egy platform alkalmazásainál, mik a legfrissebb felülettervezési trendek, milyen a jól eladható alkalmazás, hogyan jussunk el egy ötlettől az alkalmazásboltig.

 

Marketing mínusz bullshit

 

A fejlesztői programsorozattal párhuzamosan fut majd a marketinges is, ahol nem csak arra a kérdésre adunk választ, hogy mi működik ma a mobilos világban, hanem arra is, hogy miért. A válaszok megtalálását sikeres magyar alkalmazásokról (pl. MasterCard Mobile, Időkép, BpMenetrend) szóló esettanulmányok, a közösségi média és -vásárlás elismert hazai szakemberei, valamint médiaszakemberek segítik.

 

A HVG Mobile Day október 16-án lesz, a részletes program és a regisztrációs lehetőség a konferencia oldalán található.