Többé nem rejthetjük el magunkat a Facebook keresőből

Czipperer Dia, 2013. október 14. 14:01

A Facebook a következő hetekben megszűnteti azt a lehetőséget, hogy elrejthetjük magukat a keresőből, vagyis azt, hogy nem kereshetnek ránk a potenciális ismerőseink.

A Facebookon lehetőségük van a felhasználóknak úgy jelen lenni, hogy mások nem láthatják őket a keresőben, ám a közösségi háló most megszűnteti ezt a lehetőséget. Már közel egy éve ígérik ezt a lépést.

 

Persze, az adatlapot így is meg lehetett találni azoknak, akik valamilyen formában jelen voltak az oldalon (lájkoltak, kommenteltek). Ha ezekek megtalálták a szemfülesek, máris eljutottak az adott illető Facebook oldalára, ugyanis ezek a tevékenységek mások számára is elérhetőek voltak.

 

Jelenleg arra is van lehetőségük, hogy Facebook profilra máshol se lehessen rákeresni. Az alábbi ábrán például látszik, hol állítható be (az adatvédelmi beállításokon belül), hogy megjelenjen-e a más keresőoldalak (pl. Google) találati listájában az idővonalunk. Ezt továbbra is megtehetjük.

 

Az opció, amit azonban most eltávolítanak, azt teszi lehetővé, hogy a Facebookon belül se lehessen ránk keresni („Who can look up your Timeline by name?”). A Facebook a következő hetekben értesíti azokat, akik érintettek a kérdésben (lásd a képen).

 

 

 

Forrás: Techspot.com