Digitális Mesterkuzus az online marketing rejtelmeiről

forrás: Prím Online, 2013. október 22. 18:33

A digitális iparágat összefogó két legnagyobb szakmai szervezet, az IAB Hungary és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) együtt indít képzést Digitális Mesterkurzus címmel, ahol a résztvevők az online marketing világával ismerkedhetnek meg közelebbről. Az aktuális trendeket felvonultató kurzus ősszel indul.

A digitális technológia térnyerése radikálisan átalakította a marketing világát is, ezért az online megoldások alapos ismerete és alkalmazása ma már nélkülözhetetlen a versenyképesség megtartásához. Ezért indul a Digitális Mesterkurzus is, amely négy egész napot ölel fel. Főként olyanok jelentkezését várják a szervezők, akik a gyakorlatban foglalkoznak az online reklámozáshoz kapcsolódó feladatokkal, vagy céljuk, hogy ezen a területen helyezkedjenek el.

 

A képzés novemberben indul, melynek során a résztvevők a médiapiac és kommunikációs iparág legjobb szakembereitől sajátíthatják el az online kommunikáció alapjait, valamint megismerhetik a digitális marketing eszközkészletét, az online és digitális médiumokat, és betekintést nyerhetnek a hazai és nemzetközi trendekbe is. 

 

Erős Attila, a MAKSZ online szekciójának elnöke szerint fontos, hogy a marketing szakmában dolgozó szakemberek kurrens, átfogó és jól rendszerezett tudással rendelkezzenek, amit a gyakorlatban jól tudnak hasznosítani, és amely segíti őket megfelelni az online kommunikációs kihívásoknak. A MAKSZ már két éve foglalkozik a felsőoktatásban is az online marketing edukációjával, hiszen a Corvinus Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott már képzéseket.

 

Ihász Ingrid, az IAB Hungary oktatási munkacsoport vezetője elmondta, hogy a képzés tematikájának összeállításánál arra törekedtek, hogy a digitális marketing minden fontos területét lefedjék, a stratégiai és taktikai tervezéstől a kutatásokon és reklámeszközökön át a weboldal építésig és persze mobilig. A képzés négy napja alatt a hallgatók több mint harminc, a maga területén meghatározó szakember tudásanyagával ismerkedhetnek meg.

 

A szakmai szervezetek azon dolgoznak, hogy a képzés végén megszerzett oklevelet nemzetközi társszervezeteik is elfogadják, így a Digitális Mesterkurzus - egyedülállóan a hazai oktatási piacon - nem csak Magyarországi viszonylatban, de külföldön is elismert oklevelet biztosítson.

 

Bővebb információ a kurzusról a hivatalos oldalon található.