Windows 7-re is elérhető az Internet Explorer 11

Czipperer Dia, 2013. november 8. 13:06

Tegnap tette elérhetővé a Microsoft Internet Explorer (IE) böngészőjének legújabb, 11-es változatát Windows 7 operációs rendszeren. A vállalat szerint az új verzió az eddigi leggyorsabb, és a biztonság terén is ráver elődeire.

Korábban már a Win 7 felhasználók kipróbálhatták az IE böngésző 11-es legújabb változatát, és most, néhány hónappal később pedig a végleges változat is megjelent.

 

Beszámoltunk arról is, hogy az új verzió máris felkavarta az állóvizet, hiszen a Google úgy határozott, megszűnteti a korábbi verzió, az IE9 támogatását (az IE 8 sorsát már tavaly megpecsételte). Így a Google szolgáltatásait használó felhasználóknak érdemes legalább a 10-es verzióra frissíteni.

 

A Windows 8.1 userek nyomában

 

A következő hetekben az Explorert használó Windows 7 felhasználó gépe – akik beállították, hogy a gépük automatikusan frissítsen – automatikusan átáll majd az új verzióra, nem kell a felhasználóknak semmilyen műveletet végrehajtani. Ez jó hír azoknak, akik hajlamosak megfeledkezni az ilyen frissítésekről.

 

A frissítés által a Win7 felhasználók ugyanahhoz a sebességhez és böngészési élményhez juthatnak hozzá, mint a Windows 8.1 IE11 felhasználói. Először azoknak frissül majd a böngésző, akik korábban letöltötték az előzetes verziót, vagy a fejelsztő változatot használják (IE11 Developer és Release Preview).

 

Javult a teljesítmény

 

Az új verzió elődjénél 9%-kal gyorsabb böngészést tesz lehetővé, valamint a JavaScript teljesítmény is javult. A futtatáshoz kisebb CPU-használat szükséges, ami szintén pozitív fogyasztás szempontjából, különösen laptopokon és táblagépeken. A Microsoft szerint az IE11 30%-kal gyorsabb, mint más böngészők.

 

A frissítést a Win7 felhasználók szabadon letölthetik 95 különféle nyelven, ám Win8-as userek csak akkor, ha először frissítenek 8.1-re. Bővebb információ angolul a hivatalos blogon olvasható.