„Vedd a neten!” – nincs tumultus és kedvezmények várnak

Czipperer Dia, 2013. december 5. 11:13

Már javában zajlik a karácsonyi hajrá, az emberek rohamozzák az üzleteket, ám van, aki csak az utolsó napokra hagyja a vásárlást. Érdemes azonban a webshopoknál lehorgonyozni, ahol sokkal könnyebben oldhatjuk meg a vásárlást. A SzEK.org „Vedd a neten!” kezdeményezése pedig jelentős akciókat kínál a felhasználóknak.

Korábban már beszámoltunk a „Vedd a neten!” kezdeményezésről, amelyet a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org) indított a legnagyobb hazai e-kereskedők részvételével. Az akcióhoz csatlakozott webshopok a vásárlóknak PayU bankkártyás fizetésnél utalványokat adnak, amelyek különféle kedvezményekre jogosítják őket. Ezeket pedig más, a programhoz csatlakozott e-kereskedőknél válthatják be, és a barátokra is átruházható az utalvány.

 

Érdemes tehát ezekben a webshopokban vásárolni, de nem csak ezért, hanem azért is, mert ha valaki nincs megelégedve az adott termékkel, nyolc napon belül visszaküldheti. Azonban ajánlatos minél előbb leadni a karácsonyi rendelést, hogy időben és biztonságosan megérkezzen az áru.


A SzEK.org a Vedd a neten! program keretében több szintű, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) kidolgozott minősítési rendszert vezetett be még tavaly. Ennek célja, hogy segítse a fogyasztókat, hogy megtalálják a megbízható webshopokat. Szeretnék, hogy erősödjön a közel 2 millió interneten vásárló fogyasztó bizalma, és mások figyelmét is ráirányítani a biztonságos online vásárlásra.

 

Ha kíváncsi vagy, mely e-kereskedők csatlakoztak a kezdeményezéshez, a kampány hivatalos oldalán megtekinthető.