Ezentúl saját Street View élményeinket is megalkothatjuk

Czipperer Dia, 2013. december 10. 15:24

A Google egy új lehetőséget vezetett be, amellyel bárki létrehozhatja saját utcanézetét. A kitétel mindössze annyi, hogy a képek digitális fényképezővel vagy a Google Photo Sphere technológiával készüljenek.

A Google ezentúl lehetőséget biztosít arra, hogy bárki gazdagítsa a Street View tárházát, és saját élményeit megossza másokkal is virtuálisan. Evan Rapoport, a Google Maps & Photo Spheres termékmenedzsere elmondta, hogy a fotók a Google View szolgáltatásán keresztül tölthetők fel.

 

A kitétel csupán annyi, hogy panoráma képek legyenek, vagyis olyan digitálius fényképezővel kell a képeket elkészíteni, amely támogatja a panorámafotózást. Emellett telefonnal is készíthetők képek, a Photo Sphere funkcióval, amely Android telefonokra érhető el. Miután feltöltöttük, csak a térképhez kell rendelni.

 

 

A vállalat ezzel kapcsolatos blogbejegyzésében úgy nyilatkozott, hogy izgatottan várják, hogy lássák a különböző Street View tapasztalatokat. Ez szerintük a fotósok számára is egy jó lehetőség arra, hogy egy adott hely sokszínűségét minél jobban szemléltessék.

 

Forrás: BBC.co.uk