Elindult a világ első internetes közösségi kereskedési portálja

forrás: Prím Online, 2014. január 27. 10:23

A Saxo Bank díjnyertes online kereskedési platformja (Tradingfloor.com) közösségi kereskedési oldallá alakult. A béta-verziót január 23-án mutatták be Koppenhágában. Az új oldalon a befektetők világszerte megoszthatják egymással tranzakcióikat és tippjeiket.

Kim Fournais ügyvezető szerint fontos, hogy az online befektetők ne csak banki értékesítőktől, brókerektől kaphassanak tanácsot, hanem az egymással, tapasztalt kereskedőkkel való kapcsolat is nagyon sokat számít. Ennek jegyében indították el az oldalt, ahol a befektetők megoszthatják stratégiáikat, tippjeiket, ügyleteiket a közösséggel; és mivel az ügyletek láthatóak és valósak, a befektetők figyelhetik, hogyan teljesítenek a kereskedők, akiket a rendszer segítségével követnek.

  

Ezzel a lépéssel a Saxo Bank a világon az első jelentős pénzügyi szereplő, amely számos befektetési eszköz internetes, közösségi kereskedését biztosítja. Mivel a rendszerben bárki közvetlenül hozzáférhet az egyedi befektetői döntéshozatalt segítő, valós idejű információkhoz, a most béta-verzióként (Beta.TradingFloor.com) bemutatott TradingFloor.com várhatóan világszerte alapjaiban változtatja meg a deviza-, a CFD-, az opciós, a határidős, a részvény- és kötvényügyleteket – mondták el a cég alapítói.