Facebook oldalt indított az első választóknak az NVI

MTI Sajtóadatbank, 2014. január 30. 14:32

Facebook-oldalt indított az áprilisban először választóknak a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat tesznek közzé.

Áprilisban körülbelül 400 ezer fiatal (18-22 éves) lesz jogosult arra, hogy először szavazhasson a parlamenti választáson, ők azok, akik a 2010-es választáson még nem voltak szavazókorúak, de az azóta eltelt időben nagykorúvá váltak. Az NVI az ő tájékoztatásukra indította oldalát a facebook.com/elsovalaszto2014 címen.

 

 

Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat, adatokat, grafikonokat, ábrákat tesz közzé az NVI, és terveznek egy kvízjátékot is.
 

A site nem az NVI intézményi oldala, hanem kifejezetten az elsőválasztók számára készült tematikus oldal. Januárban és februárban elsősorban a kampány célját mutatják be, és általánosabb, tájékoztató jellegű információkat tesznek közzé. Március-április folyamán pedig hangsúlyosabb szerepet kap a választáson való részvételre történő felhívás, a választás jelentésének, fontosságának bemutatása, a részvétel ösztönzése.