Víz alatti Street View képek az USS Mohawkról

Czipperer Dia, 2014. március 28. 15:21

A Google Street View a tenger mélyére kalauzol minket. Képeken csodálhatjuk meg az elsüllyedt USS Mohawk hajót, amely fénykorában az Egyesült Államok keleti partjainál szolgált jégtörőként, majd konvojokat kísért, és számos alkalommal indított támadást ellenséges tengeralattjárók ellen.

Az 1934 óta szolgáló USS Mohawk  miután már szinte használhatalan lett , veszte végül az óceán lett. A hajót mesterségesen süllyesztették el 2012-ben a Mexikói-öbölben, amely azóta kedvelt merülőhely lett.

 

Most már azok is meg tudják nézni, hogyan tengeti a roncs napjait a óceán mélyén, akik nem profi búvárok, a Google emberei ugyanis 360 fokos panorámaképeken örökítették meg a hajó maradványait és a körülötte kialakult élővilágot.

 

Az elkészült képek nagyon tiszták és élesek, segítségükkel virtuálisan be lehet barangolni az immár megpihent tengeri járművet. Nem ez az első hajóroncs a Street View képek sorában. A Google a Catlin Seaview Surveyjel partnerségben a Mary Celeste Wrecket is megörökítette az óceán fenekén.

 

Képek: Schools of fish swim in the current that blows down the port side main deck. Here you can see the memorial name plate and the replica of the 50 Cal deck gun. szerzője: David Ulloa

 

 

Forrás: TheNextWeb.com