Új szolgáltatásokkal bővült a MobilKincstár

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 11. 13:10

Új szolgáltatásokkal bővítette a Magyar Államkincstár okostelefonon keresztül elérhető állampapír-forgalmazási csatornáját, a MobilKincstárt péntektől.

A kincstár az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: tavaly decemberben indították el a MobilKincstárt, amelynek segítségével az ügyfelek hely és idő kötöttség nélkül intézhetik értékpapírszámláikat érintő ügyeiket.
 

A szolgáltatás bővítésével az ügyfelek az értékpapírok vételét, illetve jegyzését bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is rendezhetik, valamint pénz kiutalását is kezdeményezhetik az általuk megadott bankszámlaszámra, napi 100 ezer forintos vagy 300 eurós keretig. Az utalási limit egy számlára vonatkozik, tehát több számla esetén nő az elutalható összeg.
 

Rögzíteni lehet emellett azokat a bankszámlaszámokat, amelyekre esetenként vagy rendszeresen utalnak, és rendelkezni lehet az aktuális kamat- és tőkekifizetések módjáról is.
 

A kincstár felhívta a figyelmet arra is, hogy az ügyfeleknek lehetőségük van szerződés megkötése nélkül is szűkebb szolgáltatások igénybevételére, illetve az alkalmazás megismerésére.
 

A nem regisztrált ügyfelek megnézhetik az állampapír-árfolyamokat, és ezeket grafikusan is megjeleníthetik. Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatok térképes lekérdezése mellett aktuális híreket és információkat kaphatnak az állampapír-forgalmazással kapcsolatban.
 

A MobilKincstár szolgáltatás kizárólag iOS és Android operációs rendszerrel működő mobiltelefonokon keresztül érhető el. A technikai és egyéb részletekről a Magyar Államkincstár honlapja - www.allamkincstar.gov.hu - nyújt bővebb felvilágosítást.