A Microsoft kitolja a Windows 8.1 frissítési határidejét

Czipperer Dia, 2014. május 13. 10:19

Múlt hónapban jelentette be a Microsoft Windows 8.1 frissítését, amellyel kapcsolatban akkor közölték, hogy aki frissíteni szeretne, május 13-ig teheti meg. A vállalat most kiterjesztette a határidőt.

A Windows 8.1 felhasználók még május 13. után is frissíthetik operációs rendszerüket. A korábban megszabott május 13-ai határidőt kiterjesztette a Microsoft. A felhasználók egészen június 10-ig tudják letölteni a frissítést. Ennek egyik oka lehet a Techspot szerint, hogy sokan szinte azonnal problémákba ütköztek a telepítésnél. Bár azóta kiadtak számos hibajavítást és megoldást, a problémák sok esetben továbbra is fennállnak.

 

A Microsoft hivatalos blogján számolt be arról, hogy kiterjeszti a frissítés határidejét, ugyanis azt tapasztalják, hogy bár már sokan élvezik a frissített rendszer előnyeit, akadnak még szép számmal, akik még nem telepítették. A Microsoft ebben a bejegyzésben – ahogy már korábban – is tájékoztatta a felhasználókat arról, hogy aki nem frissíti rendszerét, a jövőben nem kap frissítéseket.

 

 

Azt javasolják, ha bárki problémába ütközne a frissítés során, az olvassa el a témában írt bejegyzésüket, illetve írják meg az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket a Windows közösségi fórumára.

 

Az üzleti felhasználók számára szélesebb határidőt szabott meg a Microsoft, ők egészen augusztus 12-ig frissíthetik a rendszert. Azoknak, akiknek be van állítva az automatikus frissítés, nem kell tenniük semmit, a Windows frissítéseken keresztül megkapják ezt az update-et is. Akik viszont nem használják ezt az opciót, azoknak le kell tölteni, és maguknak feltelepíteni a frissítést.

 

A frissített változat számos újdonságot kínál, többek között a közvetlen asztalra bootolás lehetőségét, valamint a bekapcsoló és a keresőgomb opciót a Start képernyőn.

 

 

 

Forrás: Techspot.com