Egymillió dollárért kelt el az egyetlen szót tudó applikáció

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 24. 11:13

Egymillió dollárt költöttek befektetők egy olyan telefonos applikációra, amely csupán egyetlen szót, a "Yo"-t ismeri.

Aki az ingyenes alkalmazást letölti okostelefonjára, szöveges és hangüzenetet is küldhet barátainak egyszerre, de csakis egyetlen szót: Yo - ami körülbelül annyit jelent: "Hej!"

Amerikai sajtóértesülések szerint a befektetők két hónap alatt adták össze az applikáció elkészítéséhez az egymillió dollárt (225 millió forintot).

Az ötlet kieszelője, Or Abel a The New York Times című lapnak elmondta: "Az emberek azt hiszik, ez csak egy egyszavas applikáció, de ez nem igaz. Hiszen végeredményben szövegfüggő üzenetekről beszélünk, mindig az aktuális környezettől függ, mit jelent a szó. Így híroldalak vagy blogok egyetlen 'Yo'-val jelezhetik egy új bejegyzés megjelenését. Emellett a labdarúgó-világbajnokság ideje alatt az applikáció így értesíti a gólokról a felhasználóit."

Az alkalmazás használóinak véleménye erősen megoszlik. Néhányan szarkasztikusan vélekednek az új applikációról. "A Yo egy életstílus. Mióta letöltöttem, javultak a kapcsolataim és a hajam nagy része visszanőtt" - viccelődött egy felhasználó.

A Think Progress hírportál szerint az applikáció elkészítéséhez csupán nyolc óra kellett. Jelenleg ötvenezer használója van, akik eddig már négymillió Yo-t küldtek el. Az alkalmazás iOS-re innen, Androidra pedig innen tölthető le.