Hat Infoprog versenyző kapott ösztöndíjat az SAP-tól

forrás: Prím Online, 2014. június 26. 09:07

Informatikai eszközökre, tankönyvekre, és van, aki kollégiumi szállására fogja költeni azt az ösztöndíjat, amelyet az SAP Hungary Kft. ajánlott fel a XIX. Infoprog számítástechnikai verseny legeredményesebb résztvevői számára.

A kárpát-medencei magyar tannyelvű iskolák számára tizenkilencedik alkalommal meghirdetett megmérettetés széles körű együttműködésnek köszönhetően valósulhatott meg. A rendezvény nívóját mutatja, hogy szakmai támogatóként a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) állt mellé.

A hat legjobb helyezést elért, támogatást kapó fiatal mindegyike szeretne továbbtanulni, és jellemzően programozóként kezdene el dolgozni. A 16-19 évesek saját tudásuk kipróbálása mellett a tapasztalatszerzés, kapcsolatépítés szándékával vettek részt a többfordulós versenyen. Többen kiemelték, hogy megtapasztalták, céljaik eléréséhez kitartónak kell lenniük, és a kiélezett helyzetekben is maximumot kell nyújtani. A díjazottak elmondták, motivációt kaptak további céljaik eléréséhez.

Az egyéni és csapatversenyek mellett a tanulók tudományos előadásokon vehettek részt, felkészítő tanáraik pedig szakmai továbbképzésben részesülhettek.

„Az infokommunikáció határtalan lehetőség mindannyiunknak. Ez az a szektor, amelyben a fiatal generációk kiemelkedő szakmai sikereket érhetnek el, határainkon innen és túl”- hangsúlyozta Biró Albert, az NHIT Szakértői Tanácsadó Testületének elnöke.

„Örömünkre szolgál, hogy e verseny több éve szolgálja a fiatalok oktatását, és ráirányítja a figyelmet a informatikai képzés fontosságára”-jelentette ki Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A szoftvercég által felajánlott támogatás összege 775 000 Ft.