Magyar startupot díjaztak a Telekom Innovation Awards döntőjén

forrás: Prím Online, 2014. július 3. 16:17

Egy magyar startup is díjjal tért haza Krakkóból, miután bemutathatta mobilapplikációját, az ANGL-t. Ők képviselték Magyarországot a Deutche Telekom, a krakkói hub:raum és a Kitchen Budapest által szervezett Telekom Innovation Contest idei döntőjében, azt követően, hogy májusban megnyerték a hazai elődöntőt.

Az ANGL lényege, hogy élő videostreameket lehet vele megosztani a közösséggel. Működésében az Instagramra hasonlít, de a képek és a rögzített videók helyét élő videók veszik át. Az ANGL egyedülálló módon lehetővé teszi a videók effektezését, ráadásul élőben, pont úgy, ahogy azt más alkalmazásokban a fotókkal tehetjük. Az élő streamek valós idejű effektezése okostelefonokon világújdonságnak számít és az ANGL-ben használt GPU-s technológiának köszönhetően az effektezett video streamek nagyon alacsony késleltetéssel kerülhetnek el a nézőikhez is.

 

Kövécs András az ANGL vezérigazgatója elmondta: Nagy lehetőségnek láttuk, amikor májusban sikerült elsőként végeznünk a magyar elődöntőben, de kihívásnak is, mert 39 ország 326 projektjéből 11 jutott csak a krakkói döntőbe és ott kellett helytállnunk. Bár a Telekom zsűri az olasz Atooma csapatának ítélte a Telekom inkubációval járó fődíjat, mi sem távoztunk üres kézzel: az Amazon meghívását és egy értékes Amazon Web Services csomagot nyertünk.

 

Az ANGL-t a nagyközönség a tavaszi budapesti pilotokat követően a nyári fesztiválokon próbálhatja ki élesben. Elsőként a Balaton Sound-ot lehet élőben nézni és adni okostelefonon az ANGL-lel, majd ezt követően a Művészetek Völgyét és a Sziget Fesztivált. Ez utóbbiakon lesznek ANGL falak is, azaz olyan nagyméretű LED falak, amiken a fesztiválközönség okostelefonjaival az ANGL-el készített videók láthatóak majd élőben.  

 

Az ANGL alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Playből.