Nem látnak rá többé a monitorra

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 12. 14:27

Elég csak pár percre őrizetlenül hagyni a számítógépet, laptopot és a túl kíváncsi kollégák, ismerősök, vagy az információkra vadászó hackerek máris kutakodhatnak a gépben. Készült megoldás.

Az ePrivacy szűrő megakadályozza, hogy arra jogosulatlanok akár csak egy pillanatra is belenézzenek a készülékekbe és így hozzáférjenek a nem rájuk tartozó adatokhoz.

Ez az applikáció rendelkezik intelligens arcfelismerő technológiával, amely képes az előzetesen bevitt adatok alapján arra, hogy a saját web kameráján keresztül beazonosítsa a készülék tulajdonosát és csak neki tegye láthatóvá a képernyőt. A behatolás-jelző szintén praktikus funkció. Ha például idegen arc jelenik meg a készülék kamerájának „látókörében”, akkor azonnal felugrik egy figyelmeztető üzenet, ami jelzi a tulajdonosnak, hogy rajta kívül más is nézi a képernyőjét.

 Az alkalmazás arra is képes, hogy lezárja a készüléket, mikor azt őrizetlenül hagyják. Az eszköz kamerája érzékeli, hogy nincs a közelben a tulajdonosa, ezért elsötétíti a képernyőt, hogy senki se láthassa, mi volt rajta. Miután a gazdája visszatér, a képernyő ismét kiold és lehetővé teszi a megszakított munkafolyamat folytatását.

hirado.hu