Év végéig 6%-kal nő az internethasználat világszerte

Czipperer Dia, 2014. november 26. 16:21

Az International Telecommunication Union (ITU) jelentése szerint év végére közel 3 milliárd internethasználó lesz világszerte, és várhatóan 6%-kal nő a számuk.

Tavaly év végén összesen 2,7 milliárd ember internetezett a Földön. Az ITU legfrissebb becslései szerint idén a 3 milliárdot is elérheti ez a szám. A felhasználók számát illetően nem egységes a növekedési ütem. A fejlett országokban 3,3 %-os, míg a fejlődő országokban 8,7 %-os növekedésre számítanak. A penetráció tehát 6%-os lesz.

 

A fejlődő régiókban az elmúlt öt évben megduplázódott az internetezők száma. Talán még ennél is érdekesebb adat, hogy az internetpopuláció többsége, 66%-uk a fejlődő országokban él.

 

Az ITU becslései alapján a mobiltelefonok száma az év végére elérheti a 7 milliárdot. Ám ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy ez nem azt jelenti, hogy a Földön minden ember rendelkezne mobillal, a szám inkább azt mutatja, hogy egyre többen használnak több készüléket, illetve Dual-SIM támogatással rendelkező eszközöket. Még mindig nagyjából 450 millió ember él a világ olyan területein, akik nem férnek hozzá semmilyen mobiltelefon szolgáltatáshoz.

 

 

A haladás ellenére aggasztó adat, hogy év végére még mindig 4,3 milliárdra rúg majd azok száma, akik nem használják az internetet. Ezek 90%-át a fejlődő országok lakossága teszi ki. Az ITU szerint az elkövetkezendő öt évben további 1,5 milliárd felhasználó kapcsolódik majd be az online térbe.

 

Forrás: Techspot.com