A Black Fridayen kelendőbb volt az Xbox One riválisánál

Czipperer Dia, 2014. december 1. 15:29

Az InfoScout adatai szerint a Black Friday kedvezett az Xbox One eladásoknak. Több Microsoft konzolt értékesítettek, mint PlayStation 4-et.

Az idei Black Fridayen számos terméket kedvezményesen vásárolhattak meg az emberek. Egyebek mellett a játékkonzolok is különös népszerűségnek örvendtek. Ám az átlagos napoktól eltérően a Microsoft Xbox One játékkonzoljai fogytak jobban.

 

 

A két rivális, a PS4 és az Xbox One harca jobbára a Sonynak kedvez, hiszen a legtöbb adat arról tanúskodik, hogy a PlayStation 4 muzsikál jobban az eladások tekintetében. Azonban az idei Black Friday feje tetejére állította ezt.

 

Múlt hét pénteken (november 28.) a konzoleladások 53%-át tették ki az Xbox One eszközök, míg a Sony terméke, a PS4 csupán 31%-os eladási mutatót produkált. Tehát fordult a kocka: mindez pedig a jelentős árkülönbségben érhető tetten. Míg a Microsoft 329 dollárért kínálta játékkonzolját, addig a Sony nem faragott ennyit az árcédulán. A PS4 399 dollárba került ezen a napon.

 

A harmadik helyen szintén a Microsoft eszköze, az Xbox 360 végzett 9%-kal, negyedik pedig a Nintendo Wii U volt 6%-kal. A PlayStation 3 mindössze 1%-ot kapott a tortából, ezzel az ötödik helyet sikerült megcsípnie.

 

Forrás: Techspot.com