Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy

Czipperer Dia, 2015. január 6. 16:29

A YouGov piackutató cég egy érdekes felmérést végzett az Egyesült Királyságban. Arra keresték a választ, hogyan lehet jellemezni az egyes embereket annak alapján, milyen márkájú telefont használnak.

A YouGov kiváncsi volt arra, mi jellemzi az okostelefon felhasználókat. A piackutató cég az egyes márkához kötődő felmérést végzett, hogy megtudja, mi jellemzi a telefonhasználókat egy adott márka tekintetében.

 

A kutatás főbb megállapításai

 

A felmérés során 40 és 49 év közötti átlagos férfiakat kérdeztek meg, főként Londonban élőket, valamint Közép-Skócia és a dél-part lakóit. Összesen 1750 felhasználói visszajelzésből állapították meg következtetéseiket.

 

Az adatok szerint a 40 feletti férfiak magas vagy átlagfizetéssel gyakrabban rendelkeznek BlackBerry készülékkel. Azt is megállapították, hogy ezek az emberek gyakran túráznak és bicikliznek, és jól tartják magukat. Keveset néznek tévét, viszont jó a humorérzékük.

 

A Samsung Galaxy felhasználók főbb jellegzetességei közé tartozik, hogy átlagosan 18 és 24 év közöttiek, a kiskereskedelmi szektorban dolgoznak vagy szociális munkát végeznek. A sportolás csak alkalmi tevékenység az életükben, viszont nagyon szeretnek számítógépezni. Néha pedig egy kicsit temperamentumosak is.

 

Szeretik a jó ár-érték arányt, a videójátékokat, a képregényeket és a klasszikus rock zenét. Viszonylag sokat lógnak a neten, átlagosan 41 órát a héten, és több mint 50 órát tévéznek.

 

A Nokia felhasználók többsége 60 éves vagy idősebb. Szeretnek kertészkedni, olvasni és nézni a madarakat, esetleg tartani. Szórakozásra azonban keveset költenek. Viszonylag keveset tévéznek, legalábbis a Samsung felhasználókhoz képest: heti 26-30 órát. Bár hírfüggők, inkább nyomtatott lapokat olvasnak. Kellemes, kommunikatív, őszinte emberek.

 

A Motorola tulajdonosokról szintén elmondható, hogy átlagban 60 évesek vagy idősebbek, és mérsékelt politikai nézetekkel rendelkeznek. Általában mérnöki vagy egszségügyi területen dolgoznak. Szintúgy szeretnek kertészkedni és olvasni, kedvenc állatuk pedig a madár.

 

A Nokia felhasználóknál kevesebbet néznek tévét, mindössze 11-15 órát egy héten. Nem szeretnek adósságba kerülni, ezért takarékosság jellemzi őket és a pénzügyek koordinálása. Gyakran introvertáltak és nehezen jönnek ki másokkal.

 

Forrás: bizblog.blackberry.com