„Megfordult” a Google

Czipperer Dia, 2015. április 1. 15:11

A Google is szereti az április 1-jei tréfákat. Évről évre készülnek valamivel erre az alkalomra, és ezt most sem hagyták ki.

A Google is megemlékezik a bolondok napjáról. Minden évben tartogat valamit a felhasználóknak a keresőóriás, és most sincs ez másképp. Biztos sokan emlékeznek még a tavalyi titkos Pokemon-keresőre. Idén is hasonlóval rukkoltak elő a számos más egyéb átverés mellett.

 

Ahogy a Kütyü Magazinon beszámoltunk róla, Pac-Mannel játszhatnak a felhasználók a Google Mapsben. Azonban ezzel nem ért véget a tréfák sora.

 

Április elseje egyfajta fordított napnak is tekinthető, hiszen sokan megtréfálják a másikat, ugratják egymást. Ennek jegyében a Google keresője is átalakult. A hagyományos oldalon, vagyis a google.com felületén mindebből semmit nem venni észre, azonban egy apró trükkel máris tükrözhető az oldal.
 

 

Mindehhez csak annyit kell tenni, hogy a google.com helyett a com.google oldalra navigálunk, és máris egy fordított „világban” találjuk magunkat. Szerencsére innen is van kiút. Ha beírjuk a keresett kifejezést (nem fordítva, hiszen az oldal kezeli ezt), és az adott oldalra navigálunk, minden visszaáll az eredeti kerékvágásba.