Magyarországon is elérhetőek a Xerox új, színes nyomdagépei

forrás: Prím Online, 2015. április 16. 08:33

A vállalat a Xerox Versant 80 Press és a Xerox Colour 800i/1000i digitális berendezésekkel nagy teljesítményű, a speciális nyomtatási igényeknek is megfelelő, egyszerűen használható és ofszet minőséget garantáló gépeket biztosít a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Xerox Versant 80  – egy gépben egy egész nyomda

Egyszerű kezelhetőség, ofszetnyomdai minőség és teljesen automatizált folyamatok. Nincs több üresjárat, manuális finomhangolás, a berendezés önállóan elvégzi az előkészületeket és már indítja is a nyomtatást. Percenként nyolcvan oldal előállítására képes. A nyomtatványokat ultra HD, 1200x1200 dpi raszterizálással, 10 bites színmélységgel állítja elő a legváltozatosabb médiákra, aminek köszönhetően fotórealisztikus nyomatok készíthetőek el pillanatok alatt. Ez jelentős technológiai előrelépést jelent, mert eddig csak 8bit színmélységben lehetett ezt a munkafolyamatot elvégezni. Másrészt ez a nyomtató arra is alkalmas, hogy az adott dokumentumot 2400x2400 1bit színmélységbe átkonvertálja és kinyomtassa. Erre jelenleg még kevés berendezés képes.

A Xerox Versant 80 nyomdagép 52–350 g/m2 súlyú anyagokra nyomtat, ami az eddigiekhez viszonyítva szintén óriási előrelépést jelent. Mostanáig a 350 grammos anyagok elő-, illetve hátoldali nyomtatására nem volt lehetőség a belépő kategóriás nyomtatóknál. A sokrétűség a médiákra is kiterjed. Ez a berendezés többek közt a natúr és műnyomó papírokat, kartonokat, az öntapadó anyagokat és a vinyl fóliákat is kezeli, amelyeknél a kiváló nyomatminőséget a Xerox EA toner szavatolja.

 



Jelentős fejlesztés Xerox Versant 80 nyomdagépnél a termelést támogató SIQA program, amellyel könnyen és gyorsan beállítható az illeszkedés, illetve az elő-és hátoldal regisztráció. Utóbbiak nem érik el a 0,5 mm-es eltéréseket, ami az ívillesztő és az ívtovábbító rendszer teljes körű átalakításának az eredménye. Ez a beépített szolgáltatás újdonságot jelent ebben a termékkategóriában. Eddig ezt a megoldást csak a nagyobb teljesítményű digitális nyomdagépekhez kínálta a Xerox.

A Xerox Versant 80 nyomdagéphez két szerver közül is lehet választani. A Xerox EX 80 nyomtatószerver Fiery technológiával és a Xerox EX-i 80 nyomtatószerver Fiery technológiával is elérhető hozzá. A nyomtatási folyamat termelékenységét biztosító vezérlőszerver a gép integrált részévé tehető, de különállóan is csatlakoztatható. Ugyanakkor az XMPie uDirect Classic Pro szoftver segítségével a berendezés tökéletesen alkalmas változó adattartalmú, személyre szabott kommunikációs anyagok, nyomtatványok előállítására is.

Xerox Colour 800i/1000i– arany, ezüstmetál színekkel „festi” szebbre a nyomatokat

A Xerox szakemberei, a piaci elvárások átalakulásával továbbfejlesztették a gépeket. Felszerelték őket többek közt egy speciális száraztinta tárolóval, amely aranymetál és ezüstmetál száraz tintát tartalmaz kisebb, vagy nagyobb felületek megnyomásához.

A nyomdagépeket alkalmassá tették fólia-alapú nyomatok készítésére, így többek között meghívók, bizonyítványok, vagy akár névjegyek rövid átfutással való előállítására is. A tiszta színek hozzáadásával, rétegzett nyomtatással az arany és ezüst tinta extra „kiemelést” ad, amelynek révén a kész nyomtatvány még inkább felhívja magára a figyelmet.


A termelékenységük maximalizálása érdekében a Xerox Colour 800i/1000igépeket teljes körűen automatizálták. Továbbá ellátták őket a Xerox EX 80 nyomtatószerver Fiery technológiával

Tavasztól már idehaza is kapható

A Xerox Versant 80 Press és a Xerox Colour 800i/1000i digitális nyomdagépek idén áprilistól kaphatóak Magyarországon. A Xerox Versant 80 Press opcionális csomagoló megoldása és meglévő Xerox Colour 800/1000nyomdagépek frissítései 2015 második negyedévétől lesznek elérhetőek.


A Xerox Versant 80 Press berendezést a magyar érdeklődők a 2015. április 14 – 16. között nyitva tartó PPD Expon, a Xerox standján is megtekinthetik.