Négy EISA díjat söpört be az LG Electronics

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 18. 14:31

Négy díjjal tüntette ki az LG termékeit idén az 50 európai szaklapot tömörítő European Imaging and Sound Association (EISA). Az LG OLED televíziók ezzel immár negyedik, egymást követő alkalommal részesültek az elismerésben, és a G-család okostelefonjai is második éve szerepelnek az  élmezőnyben. A tekintélyes EISA-díjakat 20 európai ország 50 multimédia-magazinját képviselő zsűri ítéli oda minden évben, a nevezett termékeket a szakértők a technológia, a dizájn és az innováció hármas kritériumrendszere alapján értékelik.

A 2015-2016-os év legjobb házimozi-televíziója: LG 65EG960V

Az LG 4K OLED televíziója (65EG960V modell) ebben az évben az európai házimozi-televízió kategória versenyét nyerte meg. A 65 collos ívelt kijelző végtelen kontrasztaránnyal és élethű színekkel biztosít lenyűgöző élményt. A tévé organikus fénykibocsátó diódái önmagukban is képesek fényt kibocsátani, így tökéletes feketét és színeket jelenítenek meg, a gyors reakcióidő pedig kiküszöböli a mozgásból eredő elmosódottságot (motion blur). Mindezek kivételes, a professzionális moziélményhez nagyon hasonló vizuális élményt hoznak létre, akár a nappalinkban is. A készülék kecses és vékony Art Slim kialakítása pedig kifinomultságot visz az otthonokba, miközben a széles körben elismert webOS 2.0 okostelevíziós felhasználói felülettel a készülék használata nagyon egyszerű és élvezetes.

 



A 2015-2016-os év legjobb okostelevíziója: LG 65UF950V

A 65 collos, webOS 2.0 operációs rendszerrel felszerelt Super UHD TV (65UF950V modell) tökéletes példája az LG újgenerációs okostelevíziós fejlesztéseinek. Az LG Super UHD TV-palettájának tagjaként a 65UF950V kiemelkedő képminőséget szavatol a korábbi LCD televíziókhoz képest. A továbbfejlesztett okostévés operációs rendszer, a webOS 2.0 számos hasznos funkcióval bővült, miközben az elődjénél megszokott egyszerű használat jellemzi. Jó példa erre a My Channels (saját csatornák) funkció, amely a keresett tartalom lehető legkönnyebb és legegyszerűbb megtalálását teszi lehetővé.

 



A 2015-2016-os év legjobb kamerás okostelefonja: LG G4

Az LG G4 okostelefon az okostelefonok kamerás képességeit értékelő  European Smartphone Camera Award díját kapta meg. A zászlóshajó kamerája manuális módban is használható, 16 megapixeles, a továbbfejlesztett OIS 2.0 optikai képstabilizátorral és f/1.8 apertúratartománnyal rendelkezik. A lézeres autofókusz és az okostelefonban ritka f/1.8 rekeszérték-tartomány gyengébb fényviszonyok között is kivételes minőségű képek elkészítését teszi lehetővé. A kamera színspektrum-szenzora (CSS) a fehéregyensúlyt és a színeket automatikusan állítja be, ez pedig magas kontrasztarányú, vibrálóan gazdag színvilágú, meghökkentően élethű képek elkészítését teszi lehetővé. Az EISA zsűrije értékelésében kiemelte a G4 IPS Quantum kijelzőjét is.

 



A 2015-2016-os év legjobb viselhető eszköze: LG Watch Urbane

A viselhető eszközök között az LG Watch Urbane fémházas, körszámlapos okosóra lett a díjnyertes. 1,3 collos, körszámlapos, P-OLED technológiájú kijelzője 320x320 pixel felbontással, illetve 245 ppi pixelsűrűséggel rendelkezik. Az okosóra 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon™ 400 processzorral és a 4 GB belső tárhellyel rendelkezik,  fémházas, prémium kivitelezésének köszönhetően bármilyen alkalomra viselhető, hiszen luxus karóra megjelenését tudhatja magáénak.